divendres, 8 d’abril del 2011

DUATLÓ CIUTAT DE VALLS

Biel Secall fa segon de la general i guanya en veterans.
      El passat diumenge es va disputar a Valls la primera edició del Duatló Ciutat de Valls, organitzat pels nostres amics del FACVAC Triatló. Un duatló en format popular que pretén iniciar aquesta disciplina a la capital de l’Alt Camp. La prova va constar d’un primer sector a peu de 4,5 kms, seguits de 16 kms en BTT i acabava en un últim sector de 2,5 kms a peu. Tot va ser per camí, pel que el tram en bici era en BTT, transcorrent per un circuit molt pla que els portaria fins a Alió per tornar a Valls. Es tractava d’una cursa molt ràpida i explosiva poc adient per a corredors i duatletes de muntanya, però era un bon entrenament i una bona manera de promocionar la prova d’una ciutat i un club amics del nostre equip.
      La participació va rondar els 70 corredors, de totes els nivells i ja es veia que la lluita estaria entre les 15 primeres places. Biel Secall, del Borges Trail-AAEET va sortir davant de tot marcant el ritme juntament amb l’Andrés Barbero del Triatló Vallirana. Aquests dos van ser seguits de prop per un grup on hi havia el JCarles Rosselló, Jesús Sànchez, Jordi Barenys, Marc Balañà, Jordi Ferré, David Bové... Arribada la primera transició els dos capdavanters, separats per menys d’un minut entre ells, ja es van distanciar de la resta i fins i tot van incrementar la diferència. Les dues primeres places quedarien iguals fins a la meta i per darrera la lluita del 3r lloc fins el 10è va presentar més competència. Al final Andrés Barbero (CT Vallirana) entrà primer amb 56:03, seguit del Biel Secall (Borges Trail-AAEET) amb 58:13 i la tercera plaça l’ocupava Jesús Sànchez (Carrosseries Toni) amb 59:29 . En fèmines el domini va ser absolut de l’especialista local Dolça Ollé (FACVAC-USK) amb 1:08:36 seguida per Mar Alzina (OTraça) amb 1:15:42 i tercera fou Dolors Alabau (CT Cambrils).
      Una cursa ràpida, ben organitzada, amb molt bon ambient i amb una prova de promoció pels més menuts molt encertada. Esperem que el proper ja pugui ser un “no popular” i segons sembla també un de muntanya de veritat.