dilluns, 28 de març del 2011

CURSA DE BRÀFIM

El passat 13 de març es va celebrar a Bràfim la novena edició  de la seva cursa i caminada. Una prova molt massificada que va reunir uns 275 corredors i 450 caminants. És una prova on tot el poble participa en l’organització i cal felicitar-los d’entrada, doncs cada any ho fan de conya.
Pel que fa a la cursa, es tracta d’una cursa molt ràpida, curta i de poc desnivell. És una cursa on els favorits són els corredors d’asfalt de mig fons, poques possibilitats per a corredors de muntanya purament. De totes maneres, a la graella de sortida hi havia dos representants del Borges Tail-AAEET, el Biel Secall i el Tavi Fossas. La cursa havia de servir només per fer un bon entrenament amb intensitat, sense importar el resultat, ja que aquest any el Circuit del Baix Camp comptarà amb proves de característiques similars. Però quan es va donar la sortida, el Biel es va veure enmig de l’escapada inicial de quatre corredors.
El grup l’encapçalava el Jaume Gracia, juntament amb el Jos Florencio i el Dani Garcia. Finalment Jaume Garcia es va distanciar. El Biel va anar tercer durant gran part de la prova, costava molt de mantenir el ritme durant tants kms sense desnivell. Finalment quan va arribar la pujada i baixada tècnica va poder recuperar distàncies, però ja era massa tard. Va arribar a meta el quart de la general amb un temps de 59:08. El guanyador va ser el corredor del Pratenc amb 57:14. En fèmines la guanyadora va ser l’Esther Valenzuela amb 1:07:53.
      El Tavi, per la seva banda, va fer una cursa de presa de contacte, amb poc rodatge no es podia arriscar a cap trencament. A mida que passaven els quilòmetres s’anava trobant més còmode i al final va entrar el 25è amb 1:06:39.
     Segons el reglament de la prova, es donava premi als 8 primers de la general, fet que va propiciar el segon podi del mes del Biel (el primer va ser a l’Hospitalet de l’Infant), aquesta vegada acompanyat d’unes ampolletes d’Ipsis, que sempre va bé!