QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 29 de juny del 2011

IV CROS DE CALLÚS

El diumenge, 19 de Juny, 160 corredors/es, a les 9’30h., van donar el tret de sortida, per quart any consecutiu, al Cros de Callús, organitzat pel Centre Excursionista de Callús. Una prova de 10km. que trancorria per terrenys variats: asfalt, pistes forestal i corriols. Arribant amb un desnivell + acumulat de 190m; i una altura màxima de 380m. Es tractava d’un cros ràpid, unes voltes planeres pel poble, com a ”escalfament”, seguida d’una pujadeta d’asfalt, per posar les cuixes a to, i seguidament en endinsàvem, al bosc, per pistes forestals, deixant el poble a les nostres esquenes. Més endavant ens esperarien corriols vàris, alguns camps de vinyes i creuar alguna riera. Aquesta diversitat feia més amena la cursa, alhora que, a la comarca del Bages, feina un bon sol i un cel ben clar. 
 
Aquesta vegada, de l’equip, hi va participar la Gènia, avesada a distàncies més llargues, però una bona prova per comprovar, després de setmanes de no competició, com reaccionava el turmell. Intentar surtir ràpid per agafar posicions, i després, una vegada ens endinsàvem pels camins forestals, preservar el ritme, i a les baixades corrioleres, deixar-me anar, però vigilant, en tot moment, on posava l’estimat peu. I bé, molt contenta de les sensacions i de la cursa, a seguir endavant. El millor vindria al final, una vegada finalitzada la carrera, i l’entrega de premis, un bon bany a la piscina del poble i aprofitar per fer una mica de “bronzo”. Aquestes coses ho curen tot.
Aquesta vegada hi van haver premis, en aquesta ocasió, la Gènia se’n va endur premi a la 1ª classificada de la seva categoria, sènior, amb un temps de 52’37’’. Pel que fa a la categoria absoluta femenina quedà 4ª dona. Els guanyadors d’aquest any foren, en l’apartat masculí, en Toni Bravo (2.0 Sports); i en l’apartat femeni, la Laia Andreu (Club Atlètic Vic). Enhorabona a tots els corredors i als organitzadors per les ganes i l’empenta que hi posen.


dimarts, 28 de juny del 2011

Pujada a l'Ermita de Sant Joan

Crònica en primera persona del nostre company Eloi Borràs.


El passat divendres 24 de juny, em vaig dirigir a Montblanc, on es disputava la pujada a l´ermita de Sant Joan, vam proposar la cursa com l´entreno de qualitat de la setmana, i vaig decidir fer bondat per la revetlla.



A les 8h estava a la plaça de l´ajuntament on ja es respirava aquell ambient de matinal atletica, i ja es veien cares conegudes d´atletes amb nivell, Pijuan i Casas entre d´altres...



A les 9h es donava el tret de sortida, una sortida rapida per carres de Montblanc però que ja ràpidament agafava una pista forestal, el mal d´estomac que feia dies que arrossegava em va perdonar uns 2km, i a partir d´allí a gemegar, les punxades eren fortes, però al no ser dolor continu podia seguir corrent.



Durant aquets quilometres m´acompanyava Arnau Sugranyes, un company del curs de Bombers Voluntaris, que dies avans amb bici ia m´havia demostrat que estava molt fort!!



Vam anar mantenint el ritme en sisena i setena posició fins el km 7. Allà em vaig començar a sentir millor i vaig apretar una mica, a l´entrada del sender sentia les cames plenes de no haver pogut corre el que volia, i vaig fer l´ultim canvi fins a meta passant el 5è corredor.





Finalment vaig acabar al top 5, un plaer acabar entre els 5 primers corredors, i mes si son del nivell que tenien.



1er : Sergi Casas
2on: Josep Mª Pijuan

3er: Manuel Torres

4rt: Eric Diaz

5è: Eloi Borràs ( 1er Junior )



Bona organització

dimecres, 22 de juny del 2011

MARXA FREDES-PAÜLS

Més de 700 participants és van posar a la línia de sortida de la travessa nocturna Fredes-Paüls, organitzada per 15ª vegada per l’unió excurcionista Tortosa, i entre els participants d’aquesta, ja mítica travessa pels Ports i havia dos membres del equip Borges-Trail, en Ramon i el Carles.A les 18:00 en punt és va donar el tret de sortida, ja de bon principi, el fort ritme del grup de davant va fer que el grup s’estirés molt aviat, tot i això el tàndem del Borges Trail va anar a un ritme molt còmode però a la vegada molt continuat tant a les pujades com a les baixades i d’aquesta manera van poder arribar al refugi del caro força sencers i amb menys de tres hores. 
Tot i això els quilòmetres ja començaven a pesar degut a les continues pujades i baixades que tenia el recorregut, però les ganes podien més que el cansament, encara que el tram més dur encara havia d’arribar amb les pujades del coll de Llinars i després el coll de l’Alfara. Passat el coll de Llinars i ja arribant al refugi de les Clotes la nit començava a caure i el frontal va ser necessari a partir d’aquest punt, tot seguint crestejant per anar a trobar el coll d’Alfara (un tram que és va fer llarg, però a la vagada espectacular per les vistes).Arribats al coll d’Alfara última baixada per un senderó força tècnic però a la vegada molt divertit, els portaria ja fins a Paüls amb uns dos últims quilòmetres d’asfalt eterns. A la línia d’arribada el cronòmetre és va parar amb 5hores i 44 minuts i classificats en 35º i 36ª posició, cansats, contents i amb un entrenament més de cara al UTMB, que els espera a finals d’agost.


Felicitar a l’organització, i agrair la companyia dels corredors que varen fer algun tram amb nosaltres.

dilluns, 20 de juny del 2011

10K LA CANONJA

Avui hem pogut gaudir d'una altra  matinal atlètica a La Canonja. La cursa era un 10km, pels carrers de la població, això feia preveure el grapat de girs que podriem trobar.
Només arribar ja es comença a veure tota la flor i nata de la provincia,  i jo agraït i molt d'aquesta bona participació i disposta a disfrutar molt. Allí ja saludo a Jorge de Andres amb qui faig el calentament, a Manel Navarro, Bruno, LLuís, etc, etc, etc.
Despres d'un bon calentament es donarà el tret de sortida a les 9h del matí. La sortida és força ràpida tot i fer una lleugera pujada, passant el primer km en 3'24, un ritme que veig que puc portar força bé, allí ja formem un grupet, on es troba el Jordi Mallart i el Pere Gomès (que demostra que serà un incombustible), que estan demostrant un bon moment de forma.
El km 2 el passo en 3'29'', i encara veig que el ritme es pot seguir, però ja abans del 4km, ens trobem amb una pujada que et trenca el ritme i molt, i per alli i hem de passar dos cops, això vol dir i jo en aquells moments ja penso que serà la clau de al cursa, alli es poden perdre 10-12 segons per volta, i és el 4art km que em surt a 3'41. El grup no es trenca i aguantem el ritme i decideixo utilitzar la tàctica not to look at the clock, la qual veig que em va força bé així que corro sols per sensacions, i em sento prou còmode.
Sense arriscar em planto ja a l'últim km i marco un parcial de 3'29'' un altre cop, aquí si que em falla no mirar el temps, ja que em quedo en un temps de 36'06'', a 3'36''/km entrant a l'esprint amb Juanma Nieto.
Felicitar el bon carreron de Ferran De Torres, marcant un temps de 34'01'', i també és d'agraïr la cursa tot i no ser ràpida que estigui aqui al costat de casa.
Ara a la propera més i millor, la veritat és que portant un mes i mig entrenant em torno a trobar sensee cap molèstia i en cada cursa millorant molt respecte a l'anterior, apreciant i fent un anàlisi de les coses que no he fet o he fet malament per la proepra millorar-les. En difinitiva que no estamos tant mal!!

dimarts, 7 de juny del 2011

Eloi Borràs (Borges Trail-AAEET) subcampió de Catalunya de muntanya sub23

En una gris matinal de diumenge es va disputar el campionat de Catalunya de muntanya sub23 de la FEEC a la localitat de Berga, coincidint amb la Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà. En un duríssim circuit de 20km amb un desnivell positiu acumulat de 1500 metres, els joves promeses de les curses de muntanya es disposaven el Campionat de Catalunya de l’especialitat. Els favorits a la victòria eren sens dubte els atletes del centre de tecnificació de la FEEC que competien defensant els colors de la Selecció Catalana de curses de muntanya. Entre ells, el debut del jove atleta vallenc Eloi Borràs, que defensant la recentment estrenada camiseta del Borges Trail-AAEET, es disposava a posar les coses difícils als favorits de la cursa.




El vallenc va fer una sortida valenta però assenyada, situant-se entre els deu primers classificats de la general. Ja des de les primeres rampes ascendents, el gran corredor mallorquí reclutat per la selecció catalana de curses de muntanya Pere Rullan, va agafar metres d’avantatge, demostrant la seva superioritat. L’Eloi, va passar pel km 4 de cursa en la 4rta posició sub23, controlant les places de podi que ocupaven dos altres atletes de la selecció. En el punt més elevat de la cursa, el jove atleta vallenc va coronar amb el mateix temps que el segon atleta sub23, i en la baixada va demostrar el seu talent natural en curses de muntanya en desfer-se dels seus rivals fàcilment tant en els trams planers com en els trams més tècnics, en un circuit enfangat i relliscós en el que va confirmar que no va haver d’arriscar més del compte per desfer-se dels seus perseguidors.

Finalment, Eloi Borràs (Borges Trail- AAEET) amb un temps de 1h 59’, va aconseguir una flamant segona posició en el campionat de Catalunya sub23, tan sols per darrera de l’atleta mallorquí amb fitxa de la FEEC Pere Rullan, que de moment encara es troba en un punt de forma superior a la resta de corredors sub23. D’aquesta manera, l’Eloi va aconseguir, en el seu debut en curses de la FEEC, desfer-se de la resta d’atletes de la selecció catalana i ser el centre d’atenció dels seleccionadors catalans de la disciplina. Una gran medalla de plata en el seu primer Campionat de Catalunya de muntanya, amb dos anys encara de categoria per endavant, i el més important, amb unes molt bones sensacions en aquest tipus de curses que s’adapten perfectament a les seves característiques.

La pròxima cursa de la FEEC que disputarà Eloi Borràs serà la espectacular cursa del Pedraforca, que en 13km salva un desnivell de 1500 metres positius, però primer farà un parell de curses de preparació.

PUJADA A MIRAMAR 2011

El passat diumenge es va disputar a Valls la 30ena edició de la Pujada a Miramar a peu. La cursa, organitzada pel nostre club, AAEET de Valls, va comptar amb uns 200 participants entre corredors i caminants. Com sempre, un coet donava la sortida des de la Creu Roja de Valls, seguint el camí de la Verneda, passant per Masmolets, Fontscaldes, Miramar i arribada a “la creu” de Miramar. Es tracta d'una cursa de mitja muntanya de velocitat. Aquest any es va allargar el recorregut uns 500 metres, pel que el repte de sub-hora es posava un pelet més car. El matí va ser ideal per córrer, sense sol i temperatura agradable, els corredors ho van agrair.
De sortida els favorits agafaven posicions, entre ells dos membres del Borges Trail-AAEET, el Tavi Fossas i el Biel Secall. Aquest últim no va decidir prendre part a la cursa fins el mateix dia. Amb el tret de sortida Sergi Casas (CA Montblanc) agafava la iniciativa com ens té acostumats i marcava un fort ritme. El van seguir un grupet on es trobaven els nostres dos corredors, juntament amb Germà Guarch (Gueba), Albert Marsal, Guillem Pàmies, Marcel Sardà, Joan Andreu, Marc Toda ...
Casas es va distanciar, seguit de prop pel Germà. El Biel i l'Albert van formar un bon duet i van fer més de mitja cursa junts intentant retallar amb el segon classificat. Arribant al temut “GR” tot es va trencar i arribant a Miramar poble l'Albert es desfeia del Biel. Més endarrera el Tavi mantenia un interessant frec a frec amb el Marc Toda, que va fer honor al seu cognom i es va imposar a meta.
Finalment el guanyador va ser el Sergi Casas amb un temps de 50'54'', seguit del bo del Germà Guarch, que venia de guanyar el Brogit la setmana passada, amb 55'52''. Albert Marsal entrava tercer amb 56'49'', seguit del Biel amb 57'22''. Tavi Fossas entrava el 13è amb 1h01'42''.

En acabar, l'AAEET ens va deleitar un any més amb un bon esmorzar, una entrega de premis peculiar i sorteig d'obsequis capitanejada per l'Avi.
Classificacions a http://www.aaeet.com/arxiu/pdf/pujada/2011/classificacions.pdf

Paüls 2011. Piju reapareix

Aquest passat diumenge 29 de maig es va celebrar al poble de Paüls una nova edició de la cursa de muntanya amb un recorregut  impressionant, que amb tant sol 23 km acumula gairebé 4.000 metres de desnivell, en els que s’havien de superar quatre pics emblemàtics per sobre dels mil metres d’altura, Mola Grossa, Piló del Montsagre, Punta de l’Aigua i Joan Gran. Suficient per posar a prova la resistència dels millors corredors de l’especialitat que es van desplaçar a aquesta preciosa població del Baix Ebre, enclavada al bell mig del Massís del Port. 
Uns 300 atletes van prendre la sortida en una matinal que va començar sent calorosa i que feia suar de valent als corredors durant les primeres pujades, així als primers quilometres un grupet de tres corredors marxava al capdavant a un molt bon ritme, el grup el formaven en Remigio Queralt del “running team-la Fuma”, en Josep Mª Pijuan del “Borges Trail” i en Francesc Jove del “Pedala.cat”, després de coronar el primer cim el grup ja va quedar reduït als dos primers, que anaven mantenint en ritme elevat, però poc a poc en Remigio es va anar escapant i guanyant un avantatge que al final de la cursa seria de 1min. 19seg. respecta al segon classificat que va ser en Josep Mª amb un temps total de 2h 25min. i finalment en tercera posició va entrar en Ahmed El Qayed amb un temps de 2h 29min. 56seg. que bon coneixedor del terreny va fer una cursa de menys a mes.

Pel que fa al Tavi, va començar amb molt bones sensacions, però amb una cursa tan llarga, -no saps mai com reaccionarà el teu cos-, i així va ser. A partir del km 19, va començar a notar la duresa de la muntanya, que juntament amb la lesió de turmell que arrossegava de Vilaplana, van passar factura, perdent el bon ritme i perdent posicions ràpidament. Tot i així, en Tavi va tardar 3h20m entrant en 63 de la cat.general i 44 de la seva categoria. En defeinitiva molt satisfet per haver pogut acabar relativament bé, una cursa tan dura i emblemàtica com aquesta.
I per últim, agraïr a la unió excursionista de Tortosa que ens hagi permès disfrutar d’aquest entorn tan agradable, i com sempre destacar la seva impecable organització.
Classificacions:

1 REMIGIO QUERAL IBAÑEZ 2:23:41 RUNNING TEAM - LAFUMA
2 JOSEP Mª PIJUAN PARDELL 2:25:00 BORGES TRAIL
3 AHMED EL QAYED 2:29:56 UEC TORTOSA
4 JAVI DELGADO LOPEZ 2:32:25 CENTRE EXCURSIONISTA VILASSAR
....
9 JOAN FARNOS CANALDA 2:41:58 CEM LA CAMETA COIXA
.....
63 OCTAVI FOSSAS BATLLE 3:20:16 BORGES TRAIL


Web de la cursa, resultats i fotos: http://www.pauls.altanet.org/

dijous, 2 de juny del 2011

CURSA DE MUNTANYA ALMOGÀVER AUTOSUFICIENT.

El passat dissabte, 28 de Maig, va tenir lloc, a La Riba, la segona cursa de muntanya Almogàver Autosufient. La prova, amb els seus 67,7 km i els 2.820m de desnivell positiu, la converteix en una carrera molt dura i exigent, sort que la meteorologia no fou adversa i només vàrem patir la calor del sol en els darrers km. D’altra banda, la zona per on transcórrer la fan molt atractiva i permet gaudir dels paratges naturals. tant de la vall del riu Brugent, com de les muntanyes de Prades. 

Pel que fa a l’àmbit participatiu, podríem dir que la inscripció no fou massa concorreguda, ja que tan sols uns 50 corredors vàrem prendre part en la sortida, una de les causes podria ser el gran nombre de curses que coïncideixen el mateix cap de setmana. En aquest, només a les comarques tarragonines, coïncidien: la cursa de Paüls, la marató de la Baronia d’Escornalbou i aquesta mateixa. 

La sortida, com s’ha esmentat anteriorment, va donar-se a la població de La Riba (Alt Camp), concretament des del refugi Els Masets. Una de les peculiaritats era que podies sortir entre les 06:00 i 07:00 h. del matí, aquest fet permetia als corredors treure’s una mica de pressió de sobre i anar amb més calma. 

Fent una breu descripció del recorregut, diríem que, sortint del refugi, pujaríem fins al Puig d’en Marc, d’allí baixaríem al Brugent, remuntant-lo fins al Molí d’en Fort, 1º control. Seguidament ens tocaria pujar fins a Mont-ral, continuaríem baixant altre cop al Brugent, aquesta vegada el remuntaríem fins al Toll de l’Olla, 4º control. Una vegada aquí, tocaria fer una bona pujada fins a la Creu Trencada, això sí, vorejant el petit poble de Capafonts, seguiríem direcció a l’ermita de l’Abellera (Prades) on hi trobaríem un avituallament estratègic, km 38 de cursa . Un cop aquí, una sèrie de pujades i baixades ens duríen fins al refugi dels Cogullons, en aquest indret, km 49,5, ja començaríem a veure el final de la cursa. Ens quedaria la baixada fins a Farena (tocant a el Brugent un altre cop), l’última pujada fins a Rojals i la darrera baixada fins al punt d’inici, a La Riba. 

Per part del nostre equip hi van prendre part en Carles Martí i en Ramon Barceló, que formàvem un bon tàndem. En Ramon marcant el ritme en el primer tram del recorregut; i en Carles fent el mateix en el segon tram. Finalment el seu temps fóra de 10:14:00, i a falta de la publicació dels resultats, creiem que vam quedar el 8è i 9è de la classificació general. També volem destacar el bon temps que va marcar el guanyador de la prova, el nostre amic Germà Guarch , i com no, d’en Jordi Pàmies, que quedà en 5è lloc. 


Més informació i els resultats, la podreu trobar a:
http://www.elbrogit.com/almogaver-2011.html
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute