QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dimarts, 18 de maig del 2010

MÉS SEGONES POSICIONS I LIDERAT DE LA COPA CATALANA

El diumenge 16 de maig es va disputar a la capital del Berguedà la segona prova puntuable per a la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya.

Després d’una setmana amb pluja i fred, ens esperava i diumenge assolellat i amb bona temperatura, així doncs a les 08:45 es va donar la sortida a la prova femenina, i 15 minuts més tard ho feien els homes; només començar i quasi sense temps d’agafar ritme es començava per un tram d’escales irregulars d’uns dos quilòmetres que ens dúiem fins al santuari de Queralt.

En aquest tram en Joan Freixes va sortir molt fort i ràpid amb la qual cosa es va escapar en solitari, darrera un grupet de quatre seguia, un cop dalt del santuari la cursa s’endinsava per un sender estret i llarg amb varis canvis de desnivell, aquí el grup perseguidor es va reduir a 3 components (Cazalla, Carrasco i Pijuan) es varen anar alternants les posicions fins al km 8 on el Pau Bartoló es va unir al grup, sobre el km 10 i en un avituallament en Joan Freixes va plegar, passant llavors a encapçalar la cursa en Bartoló (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà), i ell sòl es va començar a escapar deixant endarrere als altres companys.

A partir d’aquí el grup perseguidor de 3 components es va començar a estirar, en Pijuan es va col•locar segon al l’altura del km 11, corrent ja des d’aquest moment sòl i intentant anar a la cerca del primer classificat. Al km 14 començava al pujada més dura i llarga que ens va dur fins al km 17 i a 2020 mts d’alçada. En aquest punt hi havia neu al camí, una neu que ens va acompanyar durant un quilometres més o menys, i arribàvem així a l’estació de Rasos de Peguera. Tocava enfilar-se per una pista fins al punt més alt de la cursa, a 2062 mts.

Per acabar la prova ja “només” quedàvem uns 11 km de descens fins a Berga, però amb un parell de rampes i algun descens més que tècnic ajuda’t per una corda. Així doncs a la última pujadeta al voltant del km 26 en Pijuan agafa a en Bartoló, començant junts els últims 4 km de descens vertiginós per un sender estret i recargolat. A l’altura de l’últim avituallament, uns rampes inoportunes a les cames van obligar a en Pijuan a afluixar el ritme i quedar relegat a la, definitiva i ja repetitiva, segona posició, desprès de més 2300 de desnivell positiu.

Quedant així doncs la classificació final:

1- BARTOLO ROCA PAU (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) 3:04'

2- PIJUAN PARDELL JOSEP Mª BORGES TRAIL 3:05'

3- CARRASCO GIRALDEZ OSCAR Matxacuca 3:13'

....

9- SECALL ROCA BIEL BORGES TRAIL 3:25’

En dones la primera meitat de cursa va ser encapçalada per l’Ester Hernandez, però la victòria final sense discussió va ser per la Núria Picas, la Yolanda Gracia va completar el podi.

Secall, per la seva banda, va realitzar una cursa regular fins adonar-se de la posició, a partir de llavors tot va ser pujada de moral, i afrontar la responsabilitat de poder estar al TOP TEN.
Aconseguia així entrar el 9è de la general i 2na posició en Veterans, situant-lo també amb tota probabilitat líder provisional de la categoria.

Aquesta segona posició d’en Josep Mª Pijuan juntament amb la també segona posició de la cursa de Ripoll duen en aquest moment al atleta del BORGES TRAIL a encapçalar la classificació general provisional de la Copa Catalana.

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute