QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 12 de maig del 2010

2ONA POSICIÓ A LA III MITJA DE LA FAIADA. PONT DE SUERT

El cap de setmana passat, diumenge dia 9 de maig, es va celebrar la tercera prova del Circuit Català de Curses de Muntanya, en aquesta ocasió ens varem desplaçar fins a El Pont de Suert.

Per davant teníem una cursa de 21 km i 1350 mts. de desnivell positiu, la matinal es presentava gresca i plujosa, a l’hora de la sortida la temperatura rondava els 8ºC i a la arribada no arribàvem als 10ºC, quasi durant tota la cursa va estar plovent i al principi amb ganes, al cap d’una estona ja tant et feia el que queia del cel ja que el terra no estava massa millor.

La cursa en si va començar amb la sortida de la categoria femenina a les 09:15 en punt, i la categoria masculina ho feia 15 minuts més tard, per culpa del mal temps la gent no va poder escalfar gens i la sortida va ser relativament tranquil•la, només en Manu Sanchez del C.E. de Balaguer va sortir més fort i començant ha tirar des de bon començament, darrera aviat es va començar a definir el grupet perseguidor, que estava format per l’Albert Ferrer UEC Anoia, l’Erik Diaz de Díedre i Josep Mª Pijuan del BORGES TRAIL.

Després del primer quilòmetre per asfalt s’entrava ja a un sender estret i relliscós, que va ser la tònica de la major part de la cursa, aviat va ser neutralitzat, i així el grupet va seguir junt fins al km 5, quan en Erik va passar al davant i es va començar a escapar, al km 7 en Pijuan es va posar al capdavant a marcar el ritme una estona, ja que més tard va ser relegat a la quarta posició, així es van coronar el cim de la cursa a 1680 mts.

Aquí va començar un descens tècnic i perillós, la baixada era primer pedregosa, desprès anàvem retallant un camí per les corbes, més tard es tornava un sender dret i estret, i tot sempre molt relliscós, fins ha arribat a l’altura de Viu de Llevata, a partir d’aquí en Pijuan agafa a l’Albert Ferrer, i junts van seguir baixant per un senderonet pel lateral de la muntanya i pel mig del bosc tot ple de fulles que no et deixaven veure on posaves els peus.

Al voltant del km 16 varen atrapar a en Manu Sanchez, aquí començava la última baixada llarga que ens va dur fins al km 20, va ser llavors quant en Pijuan va aprofitar per deixar enrere als seus companys, i arribar amb un cert avantatge a la cua del pantà d’Escales, el punt baix de la cursa a 814 mts., ja nomes ens quedaven 3 km que ja havíem fet, al revés, al començar la cursa, una pujada i una baixada d’uns 230 mts de desnivell acumulat, i així arribàvem ben molls i bruts a la meta del Pont de Suert.

Classificació masculina
1 Dies Martin, Erik ABS. DIEDRE 2h06:36.3

2 Pijuan Pardell, Josep Mª BORGES TRAIL 2h07:43.8

3 Sanchez Sermona, Manu CE. de BALAGUER 2h08:44.8

4 Ferrer Paraordit, Albert UEC ANOIA 2h09:02.4

Classificació femenina
1 Paraordit Pesarosa, Montserrat 2h55:32.9

2 Forn Munt, Teresa 3h02:22.7

3 Ermosos Pua, Doni 3h10:32.1

CURSA DE L'ALBA. COLLBATÓ

Aquest passat diumenge es va disputar a Collbató la cursa de l’Alba, una de les més clàssiques al nostre país. Amb la d’aquest any ja en van XXIII edicions, i els més de quatre-cents inscrits donen argument al èxit del certamen. De fet és tot un plaer poder córrer per paratges tan impressionants i emblemàtics.

A les 08:30, hora d’inici de la cursa el dia no pintava massa bé, encara que els esperits de la muntanya foren benevolents i el matí va aguantar, això Sí, els núvols i la boira no ens van permetre gaudir de les fantàstiques vistes que hi han els dies clars.

El traçat va sortir de les piscines del poble, el parell de km de pla i la pujada per la carretera de les coves del Salnitre van permetre que el pilot s’estirés i enfilés la pujada al Pla de Sant Miquel. D’allí una baixada ens duria fins al Monestir, seguidament la pujada per les temudes escales dels francesos, el pla dels Ocells, l’ermita de Sant Jeroni i cim (1236m). Una vegada dalt el més dur ja havia passat i pràcticament tot el que quedava seria de baixada.

Ara bé, el descens no fou del tot senzill. La pluja del dia anterior el feia bastant perillós, ja que la roca mullada relliscava molt.

Javi Delgado fou el guanyador en la categoria masculina, en aquesta els primers llocs estarien molt ajustats. Núria Picas o faria en la femenina, aquí el domini seria més remarcat.

Per part del Borges trail, l’únic representant que va anar-hi fou en Ramon Barceló, que a mida que van passant curses va retrobant-se amb millors sensacions i més confiança en les baixades (de mica en mica va oblidant l’ensurt i els quatre punts de sutura de la cursa de l’any passat a Tivissa), el 28è lloc de la general aconseguit fou prou meritori, vist el gran nivell que hi ha aquesta temporada.

Classificacions :

Homes
1 JAVI DELGADO 1:59:34 1erVETERÀ SPIRIDON

2 VÍCTOR TUDELA 2:00:39 1er SÈNIOR CORRER A GELI

3 ROBERT GUILERA 2:01:14 2on SÈNIOR ACE BOMBERS B

4 J.LLUÍS RUBIO 2:01:34 00:05:03 2on VETERÀ M CE. BEGUES

- - - -

28 RAMON BARCELÓ 2:16:58 00:05:42 6è VETERÀ BORGES TRAIL


Dones
1 NÚRIA PICAS 2:22:12 1era SENIOR F

2 OLGA GASSET 2:32:14 1era VETERANA F

3 MONTSERRAT MORELL 2:41:17 00:06:43 2ona SENIOR F

Tots els resultats els trobareu a:
http://www.thunar.com/thunar/arxius/ALBA.pdf
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute