dimecres, 7 d’abril del 2010

24 HORES DEL CAP DE CREUS

Marxa de resistència " 24 hores del Cap de Creus" a Llançà.

El passat dissabte dia 3 d’abril a les 8 del matí es va iniciar la sisena edició de les “ 24 hores de Cap de Creus” organitzada per la Unió Excurcionista Llançanenca i amb un recorregut de 80 quilòmetres i un desnivell positiu de 2900m. En Carles, del BORGES TRAIL que tot just aquells dies estava per la Costa Brava es va apuntar, per tal de preparar-se per a pròximes curses.

183 paricipants van pendre la sorida, dels quals 136 van arribar .

Només començar en Carles ja va tenir bones sensacions, i així doncs es va enganxar al grup capdavanter. Al començament hi havia molts quilòmetres de pista i això va fer que el grup del davant estés format per bastants corredors. Tant bon punt el grup va arribar un altre cop a Llança (km 15), després de fer un tomb per la serra del Socarredor, va començar el sector on es trobava el desnivell positiu més exigent del circuit, on per fi el nombrós grup va quedar reduït a 4 corredors, ja que el Carles era perfectament coneixedor de la pujada al coll Perer, i on sabia que el grup es podia trencar definitivament.

Arribada al monestir de Sant Pere de Rodes i seguidament pujada al Castell de Sant Salvador, on aquí el grup ja sabia trencat. Tot i aguantar amb el grup del davant la zona més difícil del circuit, tan bon punt el circuit es va tornar pista, les forces ja començaven a faltar. Encara que no va perdre de vista al grup per el seu pas a Cala Joncols(km 38), mica en mica anava baixant el ritme, i així ja va passar per Cadaqués amb més de 20 minuts del grup, amb la sorpresa de trobar ja sense cap força a un corredor del davant, que al final acabaria plegant després d’arribar al far de cap de Creus. En Carles tot i anar ja una mica just de forçes va poder tirar sense massa problemes fins al far de Cap de Creus(km 55), però a partir d’aquí, ja es va dedicar a intentar conservar la posició, ja que els últims 25 quilòmetres tot i ser GR eren molt corredors, i realment interminables. Al final, tot i ser avançat al Port de La Selva, va poder arribar ( acompanyat des de el Cap de Creus per Xevi Edo, del Diedre) a Llançà en una magnífica 4a posició.

Felicitar a la organització, que degut al problemes que han tingut ,( ja que el fer passar el circuit per dins d’un parc natural, no és fàcil) han aconseguir que es pogués realitzar aquesta magnífica cursa, amb impressionants vistes, que desde el 2004 no es feia.