QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 15 de juny del 2010

EL BORGES TRAIL 3er A LA CURSA DEL LLOP PER RELLEUS

Aquest passat cap de setmana 12 i 13 de juny, es va disputar a les Terres de l’Ebre, la Cursa del Llop, una de les curses combinades més dures del planeta.

La pots fer sol , en equip, en relleus, o proves individuals. De fet la modalitat que té més prestigi és fer-la tota la mateixa persona, cosa que et dóna dret a optar al prestigiós TROFEU DEL LLOP.

Aquest trofeu, que obtenen tots el “finishers” , és una reproducció en bronze i bany de plata d’un kg de pes, i està feta amb el negatiu original d’una plàtera trobada al poblat Íber de Castellet de Banyoles, s III a.C. (Tivissa). En ella hi surt representat el cap d’un llop, animal venerat pels íbers.

Aquest any un equip del BORGES TRAIL, va participar-hi en la modalitat per equips. Els integrants serien; en Jordi Pàmies que faria les proves atlètiques, en Jose Miguel Díaz, que faria les de bicicleta i en Ramon Barceló, que faria les de caiac. L’any vinent, però no caldria descartar que algun membre de l’equip optés per fer-la tota íntegra.

Les etapes:

1ª Etapa - Bicicleta de carretera


Sortida: Dia 12 , Tortosa, Palau firal. 07:30h .Distància circuit A: 190 km. distància.

El Jose Miguel va ser el nostre ciclista per a l’ocasió, bomber de professió i habitual dels raids d’aventura a nivell nacional. Va començar situant-se en el grup capdavanter, però la duresa i distància de la prova el feu ser conservador i poc a poc es va anar quedant relegat a un segon grup perseguidor a pocs minuts del primer. Quan ja semblava que podria aconseguir arribar amb aquest segon grup, un filferro a la carretera li jugà una mala passada, punxant la roda i havent d’esperar un vehicle que li facilités les eines per la difícil extracció de l’objecte clavat. El Jose, tot i quedar-se sol, sense la roda dels seus companys, va completar el dur itinerari en 6h56min. arribant en la 55ena posició.

2ª Etapa - Cursa de muntanya: Del riu al mar


Sortida: Dia 12, de Tortosa, a les 14,30h.Distància: 32 km.

Pàmies va encarregar-se de la dura prova a peu, d’ aproximadament uns 950 metres de desnivell positiu per després continuar amb una interminable baixada per terreny asfaltat que el conduiria a l’arribada, situada a la població de l’Ampolla. Com era d’esperar, per l’hora de sortida, la intensa calor va ser la protagonista.

El corredor del BORGES TRAIL va situar-se de bon inici dins un grup capdavanter, que format per uns 5 corredors, ràpidament van desmarcar-se de la resta i guanyant més distància a cada km.

La dura pujada fins als molins de vent va permetre a Pàmies, mantenir en tot moment el contacte visual amb els components d’un grup que s’anava estirant. En el pas pel cim de la cursa mantenia una 10ena posició que esperava millorar en la baixada, ja que tenia a tots els de davant a poca distància. Va apretar el ritme i va anar passant corredors fins a la 4a posició, però les llargues i planes rectes dels kms finals, van avantatjar als més rodadors, essent superat a tan sols 3 kms de meta per dos atletes que duien un ritme infernal, per sota dels 3’30” el km. Al final 6è de la general.


3ª Etapa - Caiac de mar


Sortida: Dia 12, del club nàutic de l' Ampolla, a les 18:30h.Distància: 16km.

Ramon Barceló va ser el nostre mariner. En l’etapa de mar vam pagar la “novatada”, ja que el nostre caiac no era ràpid i ni tant sols duia timó, cosa que el feia massa lent en comparació amb altres embarcacions de molts dels participants, a sobre, a la badia del Fangar la mar estava una mica picada i al no portar timó, el desgast al haver de remar moltes palades d’una banda sol, això va fer que l’esgotament s’incrementés i el rendiment baixés. Al final la posició obtinguda seria la 16ena.

4ª Etapa - Caiac de riu


Sortida: Dia 13, de Deltebre (Jesús i Maria), a les 6: 00h.Distància: 24 km.

En la etapa de riu, la cosa va millorar una mica al no haver-hi onades i al fet que s’hagués d’escurçar el recorregut a causa del fort cabal de l’ Ebre.

Finalment es van remuntar 5 km riu amunt per després tornar a baixar fins al punt de sortida, a la població de Deltebre. En aquesta, la posició seria la 14ena.


5ª Etapa - XV Mitja marató - Pujada a Caro


Sortida: Dia 13, de Tortosa, a les 10h, Distància: 21,095km.

Per aquesta secció corrent, altre cop Pàmies va calçar-se les bambes. Aquest cop les d’asfalt. Per afrontar la dura pujada a Caro, on el desnivell a superar eren 1100 metres positius i la distància de mitja marató.

En ser una prova considerada oficial dins la Federació Catalana d’ Atletisme, va estar controlada per jutges de la FCA, i va portar gran quantitat i qualitat de corredors de tot Catalunya i País Valencià, per optar als llaminers premis en metàl•lic que hi havia pels guanyadors.

Després de la sortida neutralitzada de Tortosa a Roquetes, per eliminar els únics trams planers, es va donar la sortida oficial a la segona població esmentada.

Pàmies, coneixedor de la distància a superar i de la gran duresa, va optar per fer la seva cursa sense seguir ningú. Va sortir entre els 15 primers, marcant un ritme constant que aniria incrementant a partir del km 10. La calor també va fer acte de presència, i l’etapa del dia anterior també pesava a les cames. Tot i així, a a partir del km 14, on les rampes van endurir-se, va poder mantenir el ritme i va començar a superar corredors fins gairebé el final, arribant finalment en una fantàstica 6ena posició general, amb un crono de 1h46min. Essent 4t de la seva categoria.


 
6ª Etapa - Travessa del port amb BTT


Sortida: Dia 13, del restaurant Pou de Neu, a les 13,30h.Distància: 110kms.

I per acabar, l’ última etapa, la de bicicleta de muntanya. Una llarga travessa pels camins del massís dels Ports, amb continus canvis de ritme, pujades i baixades s’anaven alternant per fer el recorregut encara més trencador.

El Jose Miguel, va tornar a posar a prova la seva condició de gran ciclista, realitzant els 110 kms en poc més de 6h.

Al final, i després de la suma de tots els temps dels nostres integrants, el BORGES TRAIL és va alçar amb la 3era posició en la modalitat Relleus, per darrera dels MONTSAGRE PAÜLS (19hores 23min.) i dels SUDACTIU (19hores 42min.).

Els seus temps foren els següents:

BORGES TRAIL

594 DIAZ, JOSE MIGUEL Marxa Cicloturista 6:56:13 55è

594 DIAZ, JOSE MIGUEL BTT 6:09:48 26è

595 PÀMIES, JORDI Marató Muntanya 2:40:06 7è

595 PÀMIES, JORDI Pujada a Caro 1:46:23 6è

596 BARCELÓ, RAMON Caiac Mar 1:58:43 16è

596 BARCELÓ, RAMON Caiac Riu 1:10:39 14è

Temps total: 20 hores 41min.

Però no voldríem acabar sense fer una menció especial al nostre gran amic i company de curses i raids d’aventura, l’Albert Roca, de l’equip BUFF THERMOCOOL, que es va atrevir amb la modalitat del TROFEU DEL LLOP, i aconseguint finalitzar el repte complert en 19hores 55min.

TOTES LES CLASSIFICACIONS A:

http://www.cursadelllop.com/classificacions10.asp


ÀLBUM DE FOTOGRAFIES:

CURSA DEL LLOP


3 comentaris:

Josep Mª ha dit...

Felicitats a tots tres, aixó de fer competir dos dies seguits, i en proves exigents demana estar molts forts, i fer-ho tot un sol ja es l'ostia, l'any vinent qui..., Enhorabona i descanseu.

Biel ha dit...

Hola pípol, sou uns autèntics màquines tragamilles, com sempre, amb aquestes gestes ens feu sentir petits!!

A recuperar-se!

Pàmies ha dit...

No és res més que el treball en equip, que és el que som!!

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute