dijous, 17 de març del 2016

Pilar Rus Top 10 al Campionat d’Espanya Duatló Llarga Distància

Orihuela, el passat 13 de març va rebre el Campionat d'Espanya de Duatló de Llarga Distància. Una edició que arriba plena de novetats, amb uns circuits renovats que s'endinsaven pel casc antic d'una ciutat carregada d'història.

L'emblemàtica Porta de l'Olma serà nucli referencial d'una jornada que començarà amb les sortides elit masculina i femenina a partir de les 9:00 hi 9:05 h respectivament, donant pas al Paratriatló i a continuació els Grups d'Edat i finalment, la prova Open.
La Pilar representant del nostre equip Borges Trail, en l’apartat individual, va competir a la prova com a Elit.

Es unes de les proves més dures d’aquesta modalitat a l’estat espanyol, amb un primer segment de 16 km dividides en dues voltes de 6 km al costat de mitja volta de 4 km que discorreran pel casc antic de la localitat alacantina, envoltant algunes de les icones històrics de la ciutat.

El circuit ciclista constarà d'una única volta de 65 km. Un exigent tram que es desenvoluparà asfalt, amb un desnivell positiu / negatiu acumulat al voltant de 897 m que en aquesta ocasió inclourà la pujada al port de Rebate.
Finalment, restarà mitja volta de 2 km de cursa a peu i una volta més completa de 6 km fins a arribar a un total de 8 km.

La Pilar durant la prova va estar cap davant amb les sis primeres noies fins la meitat del sector bici quan va notar punxades al bessó dret on l’impedia pedalar amb seguretat, al baixar de la bici i afrontar el últims 8 quilòmetres de cursa a peu va ser conservadora intentar que les punxades del bessó no arribes a mes i pogués corre i entrar dintre de les deu millors duatletes d’Espanya, i així va ser, la Pilar va finalitzar amb una 9a posició de la general absoluta Elit.