dimecres, 15 de juliol del 2015

Gran victòria de la Núria Gil en la Buff Epic Run

Aquest passat dissabte es va disputar a Aigüestortes, concretament a la localitat de Barruera, la 2a edició de la cursa Buff Epic Run. En aquesta edició com a novetat es van disputar dues proves més, la mitja marató de muntanya de 21 kms. i la marató de 42 kms.

Pel que fa a la mitja distància, la de 21 kms. era d’un recorregut d’inici a El Pont de Suert fins a Barruera, amb un desnivell positiu de 1050 m. Com en les dues altres proves va tenir una gran participació tancant inscripcions ben aviat, a 300 corredors.

Des de l’inici s’esperava una cursa molt ràpida ens els 10 primers quilòmetres i així va ser.  És allí on la Núria fent valer la seva rapidesa en curses curtes de seguida es va posar en una còmode segona posició femenina, mantenint un bon ritme de cursa que a mesura que passaven els quilòmetres anava retallant fins que ja en el seté quilòmetre es va posar al capdavant, mantenint aquesta posició fins a la línia de meta. Potser degut a aquesta inexperiència en curses d’aquesta distància, la Núria a partir del quilòmetre 12 va començar a tenir algun problema físic, rampes als bessons i adductors, fet que va fer que baixés el ritme de cursa fins al punt d’arribar a parar-se totalment en vàries ocasions per estirar i recuperar, veient com la segona i tercera classificada anaven retallant distància, arribant en l’últim avituallament juntament amb la segona. Ja en els últims 4 quilòmetres de baixada les rampes van respectar-la i això va fer que pogués acabar i tornar a mantenir un ritme suficientment ràpid per creuar la línia de meta en primera posició a 10 segons de la segona classificada amb un temps de 2h 20’ 05’’.

El guanyador en la categoria masculina va ser Tomàs Lichy, seguit de Albert Pujol i en tercera posició Paul Mathou. Pel que fa a la categoria femenina, com deiem la guanyadora va ser la Núria Gil seguida de Beatriz Real i en tercera posició Sara Jarillo.