QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 6 de juliol del 2015

El Borgestrail-AAEET campió de la Marató per Relleus de Santes Creus. En mixtes acabem en segona posició.

Aquest dissabte 4 de juliol s’ha celebrat la 6a edició de la Marató per Relleus de Santes Creus. Es tracta de completar una marató en equips de sis membres que han de córrer diferents distàncies fins arribar als 42k195m.
                En la seva sisena edició la prova està més que consolidada i cada any és una festa de l’atletisme del Camp de Tarragona. El fet de ser en equips, l’entorn de Santes creus i un recorregut de 1,5kms on es fan les voltes, fan que s’hi aplegui força gent i un gran ambient. Tot i tractar-se d’una prova competitiva, l’ambient entre els equips és fantàstic i és tota una festa.
                Per la nostra part, la nostra intenció era de presentar dos equips, un de masculí i un de mixte, al cent per cent borgetti els dos. Però el nostre equip està format per només quinze corredors, dels quals cinc causaven baixa per diversos motius. Tenim deu corredors disponibles i ens en falten dos. Tenim un problema. Una opció era renunciar a un dels equips,....però per nosaltres i per la pròpia competició creiem que val la pena presentar els dos equips. Gràcies a la generositat del Senén Escoda i l’Àlex Llaveria podem fer el complet.
                Ja tenim els equips, ara toca combinar-los i fer estratègia i al toro!


                L’equip masculí estava format per Senén Escoda, Robert Tarragó, Àlex LLaberia, Marc Balañà, Eloi Borràs i Sergi Hidalgo. Tela, tela tela!
                L’equip mixte el formaven Xavi Prim, Pilar Rus, Ronald Fargas, Núria Gil, Biel Secal i Lourdes Cayetano. També tela!
                Vam fer dos equips amb membres especialistes en diferents disciplines, que per un dia serien atletes, tasca gens fàcil, però l’esperit d’equip ho pot tot. A més, comptàvem amb el suport i presència del nostre company i amic Carles Martí, que s’està recuperant d’una recent i delicada intervenció. El necessitàvem a prop i va complir, ens donava la força i ara ens tocava a nosaltres donar la talla.


                A la graella de sortida hi havia grans equips, Runner’s TGN, CA Francolí, Runspeed, Trail Tarraco, Blue Line, Tarragona Fondistes, Corredors Valls, BorgesTrail-AAEET,...entre altres.
                Es dóna la sortida amb una calor brutal a les sis de la tarda i qui agafa el millor ritme és el Kai Langel, la resta a vista, queda molta cursa, però el Kai va molt fort. Aquí hi tenim el Senén Escoda en homes, que porta bastant de temps sense competir, però la classe no l’ha perdut i aguanta força bé l’arrencada del Trail Tarraco. En mixtes arrenca primer el Xavi Prim que va com un coet i a cada volta treu més distància i acaba el seu relleu amb un avantatge de 2 minuts sobre el Runner’s, que preveiem que serien els grans favorits en mixtes. Havien completat gairebé 8 kms. El Prim havia de fer el 10,5k en comptes del 8k però havia de marxar a mitja cursa. Segons en homes i primers mixtes, bon inici, moral a tope.



                El segon relleu continua sent del Trail Tarraco, nosaltres en homes, tenim al Robert Tarragó en pista, que faria un bon relleu de 4,5 kms i mantindria l’avantatge desfavorable, una gran aportació després d’unes setmanes d’incertesa amb la fascitis. En mixtes, tenim a una Pilar Rus esplèndida que ampliava l’avantatge en gairebé tres minuts, la cosa va bé, estem allà en els dos fronts. Tot això ja no ens ho treu ningú.



                En el tercer relleu ja tocava un 10,5k. Per la nostra part surt un torpede anomenat Àlex Llaveria que recuperava tot el desvanatge i se situava primer, establint una diferència a favor d’un minut. En mixtes, el Ronald Fargas afrontava el relleu amb un rival difícil, però dóna la talla tot i que el Juanan li recupera tot l’avantatge. Hi havia intercanvi de lideratge en homes i en mixtes, però tothom anava a tope, els grans protagonistes al davant en les dues grans lluites eren Trail Tarraco, BorgesTrail, Runner’s, CA Francolí, Corredors Valls, RunSpeed i BorgesTrail.



                Comença el quart relleu i anem líders en homes i segons en mixtes, en homes arrenca el nostre ultrafondista de muntanya Marc Balañà, que ha de fer a full un 4,5k. Ho fa i de primera, francolins i llops apreten, però suportem la pressió, els dos últims relleus en homes teníem dos bons coets preparats i ho sabíem. En mixtes la Núria Gil i la Mireia Sosa mantenen un duel molt igualat, amb tres tombs n’hi va haver per les dues parts i la Núria se’n surt retallant una mica fent un  grandíssim relleu,  demostrant les seves dots atlètiques. Anem líders en homes i segons al mixte a uns vint segons. Emoció  total a Santes!



                Comença el cinquè relleu, un nou 10,5 k que seria gairebé definitiu. Surt el senglar de Capafonts, Eloi Borràs, convertit en un guepard amb una samarra Borges. Vola, senzillament vola, francolins i llops van forts, però ell vola,....i xala. Gran feina! En el mixte res a poder millorar, al Biel Secall li toca el torn amb el gran Ferran de Torres. Sense comentaris, entre un que no està ràpid i que l’altre vola el final era previsible. Aquests van ser els relleus determinants i que sentenciaven la prova, tant en homes on teníem la victòria encarrilada, com en mixtes on la victòria ja era impossible.



                El sisè relleu era el de consolidar tota la feina dels equips, per la nostra part surt la bala de la Ràpita, el Sergi Hidalgo. Si algú preveia recuperar a l’últim relleu, ell, amb el seu gran estil de galgo, els ho va desmuntar. Molt gran, entrava a meta triomfant. En segona posició en homes seria el Trail Tarraco i tercers el CA Francolí. En mixtes sortiria la Lourdes Cayetano que, conscient que és impossible atrapar als Runner’s fa un relleu molt sacrificat per a ella, 4,5kms en asfalt. Entregada fins a l’últim instant, com sempre, entra donant la segona plaça en mixtes al nostre equip. Tercers entraven els RunSpeed Tarraco.



                Una gran resultat del nostre equip, en una modalitat on no en som especialistes, vam saber estar a l’alçada i contribuir, juntament amb els altres equips, a fer cada dia més gran aquest event. Un event on durant gairebé tres hores es competeix a tope, envoltats de gran ambient. En acabar, un sopar de germanor previ a l’entrega de premis acabava de posar la cirereta a aquesta gran festa atlètica. Moltes felicitats a tots els equips, per a nosaltres va ser un plaer de competir i de compartir. L’any vinent més, .....i millor!!

                Va per tu Murray!!




BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute