QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 25 de febrer del 2015

Cursa de la Cameta Coixa a Miravet, la primera de la Copa Catalana de Curses per Muntanya

El passat diumenge 22 de febrer els corredors Borges Trail es van plantar a Miravet per córrer la primera cursa de la copa catalana de curses per muntanya. La cursa, amb el nom de La Cameta Coixa, presentava un recorregut de 21km i 1400 metres de desnivell positiu.


A més de que la cursa ja té un renom important dins el món de les curses de muntanya a nivell nacional, aquest event presenta cada any més al·licients per animar tot corredor amb ganes de gaudir d’un gran dia a que es presenti de bon matí al castell de Miravet, enfilat a sobre d’un penya-segat sobre el riu Ebre, lloc on es donaria la sortida de la cursa. Entre els assistents hi havia noms com Zaid ait, Cristobal adell, Kiko, Aurell, David Coma, germans el Qayed…i molts altres atletes de nivell que es volien disputar les primeres posicions, entre els 340 participants de la cursa llarga. A més a més la sortida es va donar amb el tret d’un canó de l’edat medieval, disfresses, obsequis, gent animant arreu del recorregut, etc. I un no parar de fets que fan que l’organització es mereixi un 10 rotund.


Pel que fa a la part femenina, la nostra corredora Lourdes Cayetano va voler prendre part en Copa Catalana per primer cop en la seva vida. Tenia clar que volia anar guardant forçes des de la sortida perque la distància es superior a les que acostuma a participar i a més no arribava a Miravet en condicions físiques óptimes, però les ganes que tenia a participar-hi van poder fer possible una sortida i arribada amb bastant bon sabor de boca.
La sortida va ser molt original des de dins del castell de Miravet i des de aquell moment va tocar disfrutar d'un bonic paissatge tot per senders i terreny trencacames.  Va decidir  mantenir desde la sortida un ritme prudent i constant, sense patir gaire però amb alegria, anant guanyant algunes posicions en les pujades i també perdent una mica en les baixades tècniques. Als pocs kilómetres de sortir ja es va situar en 6a posició i va mantenir-la fins que a la última pujada dura i tècnica va poder adelantar a una fèmina, arribant així a meta amb una 5a posició general, 2a posició de categoria senior i a molts pocs segons de la 3a i 4a posició; amb ganes de disfrutar més copes catalanes perque li va semblar molt bon ambient, nivell i organització.

Pel que fa a en Mikel Besora: Vaig sortir controlant els ritmes ja que va ser una cursa amb molt de nivell. Jo vaig anar al meu ritme, fent la meva cursa i alguns atletes anaven petant per no dosificar-se llàstima que a les pujades no pogués seguir el ritme d’alguns corredors forts i vaig tenir que donar-li gas al pla i a les baixades per tal de recuperar del temps perdut pujant.
Finalment, després d’una cursa molt i molt dura i tècnica sobretot, acabo en la posició 11º absoluta i un temps de 2h.05 minuts a només 11 minuts del podi per recórrer els 21km. tècnics amb un fort desnivell.

L’Aleix Toda, que venia una mica tocat dels bessons, va intentar no sortir massa fort, amb l’objectiu d’anar provant sensacions i anar incrementant el ritme al llarg de la cursa. Així que a un ritme cautelós va arribar fins al primer avituallament, en el qual va cometre l’error de prendre un gel que li va causar problemes estomacals.
No va ser fins a mitja cursa, cap al km 10,5 on va poder deixar enrere les males sensacions, tot centrant-se en acabar la cursa el més dignament possible, així que va imposar un bon ritme fins a meta. El fet d’anar passant corredors li va anar donant forces, finalment arribant a l’sprint en 21ena posició, amb un temps de 2h10’ força més enrere del que tenia pensat, però com sovint es diu en aquest món, tot suma, de tot se n’aprèn i sempre resta marge de millora. Així que a la pròxima més i millor.

En Tavi, que sortia amb molt poques ganes i atemorit no només pel nivell que hi havia la voltant, si no que també havia passat una molt mala nit, afrontava aquesta cursa amb més pors que una altra cosa.
Un cop van donar la sortida, va adonar-se que les seves sensacions matineres s’esvaïen de cop per donar pas a un sentiment d’energia i bon feeling del que podia ser la cursa.

Així doncs, ja sortint del castell en Tavi va començar a avançar gent intentant col·locar-se dins el 60 primers. I aquesta va ser la tònica general de la seva cursa: avançant sempre: a poc a poc, però a pas ferm: a cada pujada, a cada baixada, sempre avançava a algun corredor. I sense deixar d’avituallar-se en tot moment, va poder acabar molt satisfet de com podia haver anat tot plegat i amb ànim per continuar l’inici de temporada.







dimecres, 11 de febrer del 2015

Tret d'inici per les Half Marathon Series, amb gran actuació de Mikel Basora i Sergi Hidalgo

El passat 8 de febrer es va disputar la II Mitja marató de Tortosa, pertanyent al circuit de les Half Marathon Series.

En la sortida s'hi trobaven diversos atletes de nivell d'arreu la província com Ferran de Torres, David Sánchez, el recentment campió de Catalunya de Marató Pedro Periko Ortega i els atletes del Borges Trail ; Sergi Hidalgo i Mikel Besora.

Sota un fred propi de l'hivern i el fort vent dels darrers dies, a les 10:00 hores es donava la sortida , on ja en els primers metres es va formar un grup davanter encomat per Pedro Ortega , el qual s'anava estirant i fent reduir els seus integrants, entre ells Mikel Besora que a partir del km 5 va prendre la decisió de continuar a un ritme molt més controlat.

En el pas del km 10, Pedro Ortega ja encomanava la cursa en solitari seguit de David Sánchez, Sergi Hidalgo i el duet Ferran de Torres i Mikel Besora, on aquest va decidir augmentar el ritme en la zona on la força del vent es feia més notable, reduint distancies amb els corredors que el precedien, així és , que al km 12 es va ficar a l'alçada del seu company Sergi Hidalgo el qual es trobava mermat pel fred, i després d'intercanviar signes de recolzament , en Mikel va continuar amb ritmes propers a 3'22”/km atrapant al segon classificat David Sánchez al voltant del km 17, alhora que visualitzava al primer classificat, motiu pel qual es va animar a intentar ficar-se a la seva alçada, derivant en una lluita en el últim km on Pedro Ortega en adonar-se de la presència d´en Mikel va treure el millor de si, en ritmes propers a 3'/km , impedint que el segon es pogués apropar a menys de 5 metres d'ell, i finalment trencant la cinta com a primer classificat amb un temps d'1:12'52”, onze segons d'avantatge sobre el RookieMikel Besora. En cinquena posició i amb un temps d'1:15'05” arribava Sergi Hidalgo.








Resultats


1.Pedro Ortega Ridao            1:12´52”
2.Mikel Besora Susaño          1:13´03”
3.Stephane Rpca Laater        1:14´05”
4.David Sánchez Blasco        1:14´43”
5.Sergi Hidalgo Bladé            1:15´05”

6.Ferran de Torres Burgos    1:15´20”

dimarts, 10 de febrer del 2015

S'estrena el circuit del Baix Camp amb la Cursa dels 4 Termes

Diumenge 8 de març es va celebrar al municipi Mont-roig del Camp la 2ona edició de la Cursa dels 4 Termes, organitzada pel C.E.L’ARENY.

Dins el marc de la cursa, hi havia la modalitat de cursa llarga, de 24,5 km, la curta, de 14 km i la caminada, de 12 km. Tots els circuits passaven per l’indret més característic del poble, l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i també recorrien una bona quantitat de senders nous que els organitzadors havien obert. A més a més, aquesta cursa va tenir un gran al·licient, ja que en un tram de la cursa llarga hi havia neu, que és molt complicat de veure quan la cursa no passa dels 500 m d’alçada.

El dia va estar caracteritzat per molt de fred i un fort vent que la va convertir en més dura del que semblava inicialment.

Per part del Borges Trail, hi van participar la Núria Gil, l’Octavi Fossas i l’Aleix Toda.

Per la seva banda la Núria, en el seu retorn a la competició, va participar en la cursa curta de 14 km. Des d’un primer moment, va sortir al seu ritme que va mantenir constant al llarg de tota la competició. D’aquesta manera va aconseguir la primera posició.

Pel que fa al Tavi, que venia d’una parada hivernal força llarga, començava amb aquesta cursa a posar-se a tó. I quina cursa va triar! Duríssima, on els quasi 25 km es convertien en un bon patiment per les cames.




Ja des del principi va sortir més aviat tranquil, doncs sabia que tants quilòmetres i desnivell li passarien factura tard o d’hora. Ja des del quilòmetre 5-6, es va formar un grupet de 5 corredors, entre els que hi havia en JuanFran, Oscar Griño, Oscar Cames, David Harrison, els quals s’anaven alteranant amb en Tavi, segons si havia pujades o baixades. A mesura que avançaven els kilòmetres i el desnivell s’anava acumulant, es van anar marcant algunes diferències, per a falta de 3 km pel final  en Tavi va perdre 3 valuoses posicions, doncs les rampes –que feia temps que no apareixien- van acabar per fer fer acte de presència, i per rematar-ho, als últims metres, va aparèixer l’Oscar Cames com un coet a qui havia deixat enrere molts kilòmetres abans.

Està clar que ara comença la temporada i queda molta feina per fer. Endavant i ànims pels nostres corredors!


L’Aleix Toda va prendre part de la cursa llarga, sortint amb el grup capdavanter fins que en pujar a l’escagassat al km 7 veia com Alex Izquierdo i Pol Vilà aguantaven un ritme frenètic a la pujada que no va poder seguir. A partir d’aquí les posicions es van mantenir fins cap a mitja cursa, on Javi Heras va passar a l’Aleix i els dos aconseguien passar a falta de 2 km per meta a Alex Izquierdo. D’aquesta manera l’Aleix va arribar en 3era posición darrera de l’imparable Pol Vilà, que va demostrar que quan s’ho proposa pot donar molta guerra i en Javi Heras, que sempre demostra un estat de forma fantàstic.


Resultats cursa llarga:

Masculí:

176Pol Vilà02:18:11RUNNING PEACE WORLD
2123Javier Heras Hernandez02:19:39C.E. SERRES DEL MESTRAL
374Aleix Toda Mas
02:19:48BORGES TRAIL - AAEET VALLS
4128Alex Izquierdo Acon
02:21:07C.E. SERRRES DEL MESTRAL
5101Adolf Aguiló BortM402:24:51A.E. ALCANAR

Femení:
385Miren Andueza ArinaF202:59:30PEÑA GUARA (HUESCA)
5416Monica Boquera MestresF203:07:50RUNNING PEACE WORLD
59159Laura Sanvisens CabreF203:10:06C.E. TRAIL TARRACO
6733Alba Font BruchF203:17:46FISIOTERÀPIA ALBA FONT-RIUDOMS
8445Veronica Karen Delgado *F303:29:38CAMBRILS CLUB TRIATLO

Resultats cursa curta:

Masculí:

1317Jordi Fernandez GrifollM101:16:12PATXANGERUS ALFORJA
2346Javi Sanchez DominguezM501:17:40MULTIOPTICAS TEIXIDO
3472Aleix Solé AznarM101:19:29OBRINT TRAÇA
4491David O CallaghanM401:19:35SERRES DEL MESTRAL
5343Pere Rodriguez SabateM401:20:23OBRINT TRAÇA

Femení:

15414Núria Gil ClaperaF201:25:38BORGES TRAIL - AAEET VALLS
36454Belén Núñez AlonsoF301:35:52C.E. L´ARENY - MONT·ROIG
50353Eva Maria Tapia LuqueF401:39:28C.E. TRAIL TARRACO
55407Nuria Florencio CabréF401:40:46TRIATLÓ SERRES DE MESTRAL
57401Eva Elias PapióF201:41:24SANTS TROPICAL
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute