dimecres, 22 d’octubre del 2014

Gran paper dels nostres a la TRAIL SERIES COSTA DAURADA

El passat 18 d' octubre es realitzava la cursa de muntanya al poble Cornudella del Montsant on els nostres atletes van anar a córrer cadascú el seu circuit: Lourdes Cayetano i Mikel Besora al circuit curt de 10'5km. aquest cop, Nuri Fortuny i Eloi Borràs al circuit de 26km. y Aleix Toda al circuit de 44km. on debutava com a llarga distancia ultra.

En primer lloc, en Mikel Besora que corria els 10km. amb 360+ de desnivell no va deixar opció als seus rivals i cap al km.1 pujant direcció Albarca va marxar en solitari, cap al km.5 va afluixar una mica quan continuava pujant i no va ser a la baixada desde Sant Joan del Codolar on va acabar de gastar les últimes forçes fins arribar a meta guardant un marge d'uns dos minuts, en total va fer 47 minuts, seguit d'en Kilian García amb 49' i d'en David Lago en tercera posició amb 52'.

Lourdes Cayetano que corria 10km. amb 360+ de desnivell igual que el seu company Mikel, va anar de menys a mes on no va deixar opcions a les seves rivals i va ser la única noia en baixar d'una hora.

En segon lloc, a la cursa de 26km. 1000+ de desnivell pel que fa la Nuri Fortuny va sortir conservadora conscient de la forta calor que patirien i els quilòmetres que tenien per davant.
Va veure que als primers compassos de la cursa marxaven pel davant Mònica  Boquera i una altre corredora. Cap al quilòmetre deu va poguer avançar a aquesta darrera. Poc a poc va anar retallant distància amb la cap de cursa fins a tenirla a vista sobre el quilòmetre vint però ja no va poguer atraparla i arribaria a meta amb un minut i deu segons de diferència amb la guanyadora.

L' Eloi Borràs per la seva part, sortia a buscar un bon resultat. Només sortir ja es va situar en posicions capdavanteres, i vora el quilòmetre 3 va marcar un ritme que va desfer el grup capdavanter fins quedar en un grupet amb David Vidal, (que corria sense dorsal) i amb Samuel Pulido.
En coronar la Roca Corbatera, es en Samuel qui estira el grup i despenja a David Vidal. Tot crestejant el Montsant amb unes vistes impressionants fins arribar al grau que portava els corredors cara avall fins la Morera del Montsant.
Al començament de la baixada l'Eloi es va posar en primera posició i no va ser fins al quilòmetre 18 on va poder agafar distància a Samuel Pulido. A partir d'allà li va tocar patir de valent per aguantar ritme fins a meta, la qual va creuar en 1º posició amb un temps de 2h.08'50'', seguit de Roger Valls amb 2h18', i en tercera posició entrava Samuel Pulido amb un temps de 2h19'

Per la part de l'Aleix Toda, que va córrer la ultra de 44km. i 2000+ de desnivell, va sortir en posicions capdavanteres tot i no ser la seva distància, ja que era la seva primera prova de ultra.
Cap al km.3 es queda en solitari i amb un bon ritme el manté fins i tot arribant a un marge de diferència sobre el segon classificat de mes de 5 minuts.

Al pas per Morera de Montsant pasat els 30km. l'Aleix a causa de la calor forta del dia, (s'ha de pensar que sortien a les 12h. del migdia), va haber de beure molta aigua i rendiment-race per recuperar-se de la fatiga muscular.
A partir d'aquí, va fer mes gran el marge de diferència sobre el segon arribant a meta en primera posició en 4h.22' seguit d'en Joan Salamanya en 4h.29'

Desde Borges Trail volem agraïr el suport dels nostres col·laboradors: Borges, Ph-Quirogel, Rendiment-Race, Bussetus Sport, gimnàs Sport gym TGN, Eassun Spain