QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dijous, 24 de juliol del 2014

Marató per relleus de Santes Creus 2014

El dia 12 de juliol de 2014, per 5é any consecutiu, va tenir lloc la Marató per relleus de Santes Creus. Aquesta prova competitiva té la peculiaritat de ser diferent a la resta de les que es celebren per la província de Tarragona, atraient multitud de clubs i tot tipus de corredors de tota la província i inclús de fora d’ella.
La gràcia resideix en que la prova consisteix, tal com el seu nom indica, en cobrir la distància mítica de la marató (42,195 km) en 6 relleus. Cadascun dels 6 integrants de cada equip tenia assignada prèviament una distància concreta a recórrer. El primer relleu havia de fer 7.695 m, el segon 4.500 m, el tercer 10.500 m, el quart 4.500 m, el cinquè 10.500 m i el darrer 4.500 m.

Així que cada equip havia de fer la seva pròpia estratègia, pensant amb antelació quin seria el millor corredor per a cada tipus de distància i en cada moment de la cursa.
I això no acaba aquí, sinó que una altra característica que identifica la cursa és que el recorregut consisteix en donar voltes a un circuit urbà de 1,5 km, que transcorre per tot el poble de Santes Creus, i que conté tota mena d’irregularitats com són pujades, baixades, escales, girs de 180º, etc. Durant la prova, tot el circuit estava envoltat de participants que no corrien en aquell moment i de gent que havia vingut a animar, fet que motivava com si d’un event esportiu mundial es tractés.

En aquesta cursa hi prendrien part dos equips per part del Borges Trail, l’equip mixt, guanyador de l’anterior edició, i un de masculí.

Per part de l’equip masculí, la cursa va transcórrer de la següent manera:  
 Salva arranca la cursa amb el 1º Relleu, la sortida de la cursa es força conservadora i això fa que en les dues primeres voltes al circuit es mantingui un grup capdavanter d’uns vuit atletes. En aquest grup el Salvador es troba força còmode ja que el ritme no es gaire exigent, a partir de la tercera volta al circuit el ritme va augmentant i el grup es trenca, on el Salvador intenta seguir el corredor del Runners Tarragona, tot a així, després d’uns metres i amb algunes molèsties estomacals, l’atleta del Borges decideix regular forces i seguir fer una ultima volta acompanyat del corredor del Fondistes Tarragona els quals van arribar junts a la zona de canvi de relleus per passar el relleu al company Eloi en cinquena posició.
Eloi  agafa el 2ºRelleu , ell ja sortia amb diferencia amb els contrincants, tant per davant com per darrere. Al tindre un relleu curt va sortir a un ritme bo, i va anar mantenint aquest mateix durant tot el seu relleu de 4,5km. A cada volta anava veient com retallava distància als de davant, i va acabar amb un molt bon regust de boca, aven-ho donat tot i orgullós de poder col·laborar amb l´equip.
L’Aleix Toda s’encarregaria de fer el 3er relleu de l’equip masculí, de 10,5 km que en total eren 7 voltes al circuit. Era la primera vegada que competia després de veure’s obligat a parar degut a una llarga lesió, i venia a fer tot el possible perquè el Borges Trail pugés al podi.
En el moment en el que l’Eloi li va passar el 2º relleu de 4,5km, després de que aquest protagonitzés una magnífica actuació (aconseguint la mitjana de ritme més ràpida de la cursa 3’30”/km)  l’equip es situava en la 4a posició, per darrera de l’Evasion running, que es disputava frec a frec la primera posició amb el Trail Tarraco i també just per darrera del Runners Tarragona, amb el seu corredor Juanan que acabava d’iniciar el 3er relleu. 
Així que l’Aleix va sortir disparat a uns 5’’ per darrere d’en Juanan, que mentre marcava un fort ritme tota la primera volta, l’Aleix s’adonava de que estava anant per sobre de les seves possibilitats i que si no afluixava no aguantaria fins al final. Així que el corredor del Borges va agafar una posició més conservadora, escapant-se en Juanan, que a cada volta estava més distanciat. A partir de la segona volta l’Aleix va pagar car l’excés d’eufòria en la sortida, ja que les cames li pesaven i es trobava completament faltat de “xispa”. Mantenint un ritme constant de la 2a a la 6a volta, en la última va decidir apretar tot el que el cos li va permetre, tot i que no va ser gaire, passant el relleu al borgeti Marc Balanyà.
Marc Balañá arranca amb el 4t relleu de 4,5Km, un relleu ràpid, que va gestionar be amb les forces que li quedaven de l’ultra que havia fet la setmana anterior, a una mitja de 3’50”/km, on va gaudir al màxim corrent ràpid fent tres voltes al circuit ratoner amb pujades i baixades, mantenint aquesta bona 4ª posició, amb un alt nivell de competidors.
Toño Gironés  arranca amb el 5é relleu,  gestionant molt bé les forces i acabant en una excel·lent marca.
Finalment, en Jonathan va ser l’encarregat de rematar la jugada en equip, sortint disparat des d’un bon inici, veient com el corredor del C.A.Francolí estava molt a prop. No es podia permetre perdre pistonada o l’agafarien, i després de donar-ho tot en una última volta, va aconseguir entrar a meta deixant l’equip masculí del Borges Trail en una meritòria 4a posició.

Per altra banda, els corredors de l’equip mixt ens expliquen les seves experiències a continuació.

En Mikel Besora ens relata la seva carrera:
Corro en el primer relleu de l'equip mixt amb l'equip Borges Trail, sortida molt ràpida juntament amb el Salva Martí de l'equip masculí i també de l'equip Borges Trail, en Roger Serrano triatleta professional i amb Jorge de Andres (tots dos d'equips masculins), tots quatre anem a un ritme força ràpid que en la primera volta deixa despenjats als darrers corredors. Cap a la segona volta ens quedem solsament en Roger Serrano i jo que vaig darrere seu controlant el relleu.
Una mica més endarrere es troben Jorge de Andres i Salva Martí.
Cap a la tercera volta ja amb un bon marge de diferència de temps sobre el tercer atleta del relleu, en Roger decideix apretar una marxa i continuo amb el seu ritme darrere seu, gira el cap i veu que estic aguantant darrere seu i continua al mateix ritme.
Cap a la quarta volta continuem junts fins que pugem cap a l'arc del canvi de relleus on quedarà una última volta just abans d'aquesta pujada escolto esbufegar en Roger (que després hem va dir que era una tàctica seva per despistar-me!) i decideixo pujar una marxa a veure com reacciona em posso primer i marxo cap a dalt de tot del poble passant per l'arc de canvi de relleus i darrere passa en Roger, encara que en Roger es de l'equip masculí decideixo intentar anar al màxim de les possibilitats per tal de treure un bon temps al relleu i passar als meus companys.
Ja cap a la baixada, en Roger m'atrapa i en el pla es posa al meu costat, portem un ritme molt ràpid, 3'10'' o aixií fins que al final veig com a falta de 500m. va marxant en el pla... i apretant les dents no aconsegueixo atrapar-lo (l'home del mazo m'ha agafat) i ja tiro com puc fins el canvi de relleu a la meva companyia Pilar Rus... 15 segons darrere d'en Roger Serrano que ha fet un gran relleu.

La Pilar Rus ens relata la seva carrera:
Després d’un gran mati intens i arrossegant una setmana de molta hores de feina, arriba el dia D, en Mikel surt al primer relleu fent una carrera espectacular, em passa el relleu, estic bastant motivada això fa que les cames funcionin surto molt disparada intentant mantindre un bon ritme i no perdre posicions es la part difícil per que venen fortíssim els relleus masculins, la primera volta estic be de cames se que puc estirar a les baixada i pujar ràpid, afrontem la segona volta vaig molt be, però es quan a la pujada final els bessons comencen a pica amb fortes rampes i em preocupa fins i tot amb por de lesionar-me, pot ser la calor i escalfament mínim, m’han marcat la carrera, decideixo baixar el  ritme al que portava, toca fer la carrera amb cap, i no fer cap barbaria així que afronto les ultimes voltes a ritme creure amb un temp 18’06’’ a ritme de 4’/km i entregant el relleu al meu company d’equip en Jordi Aumedes.

Tot seguit, Jordi Aumedes va ser l'encarregat de fer el 3er relleu, que comportava córrer 10,5km. En Jordi va començar regulant forçes en la primera volta, cosa que gairebé cap corredor aconseguia pel fet de la multitud donant ànims per tot el circuit. Poc a poc va anar augmentant ritme fins acabar amb un molt bon resultat, passant el relleu a la Paula Hritiuc.
Per la seva banda, Paula Hritiuc va començar la primera volta com un llamp, cosa que li va costar car en les dues voltes restants, en les que va anar perdent ritme. Tot i així, va aconseguir fer un dels millors temps en fèmines. La Paula va passar en relleu a en Robert Tarragó.

En Robert Tarragó ens relata la seva carrera:
Començo el relleu, dossificant, controlant ritme, es pot fer llarguíssim si no ho controlo, cal anar calentant les cames en les dures pujades, serán 7 voltes. La idea? deixar un bon relleu i millorar el temps de l'any passat.
Una greu butllofa al peu esquerra em pot impedir acabar els 10,5, només això podrá impedir-ho, ho tinc clar. El dia abans en prou feines podía caminar, em preocupa força.
Ja sobre la segona volta, els girs son durs per la butllofa, cada cop que dono el gir em resento.
A partir de la 3a volta feta, a només 4 voltes per fer, veig clar que ho faré, que no perdré ritme.
cada volta, em trobo bé, estic baixant bé i pujant em trobo cómode.
Van passant les voltes i acabo en una mitja de 3'51''/Km segons Garmin, l'any passat 4'08'', content quan veig el crono del meu rellotge i content perquè he deixat un bon relleu a la Noemí, que afrontarà com a ella "li agrada" els útlims 4,5km.
La Noemí Aumedes, amb un estat de forma genial, va a un gran ritme les tres voltes, no li afecta la calor, ni la pressió de ser la última. Corre com si res acabant les 3 voltes a un ritme uniforme i alt. En la última recta, travessant l’arc que dona la benvinguda a la plaça del poble, tots els corredors i corredores del Borges Trail van acompanyar la Noemí, travessant la meta tots plegats, en primera posició dels equips mixts, compartint un gran moment, un moment que representa un equip unit, que ha compartit un gran dia i que per sobre del resultat obtingut, el més important és que tots plegats hem compartit un gran dia.

Cal agrair l’esforç de tots els voluntaris que van ajudar a que la prova es pogués dur a terme en tals bones condicions, incloent tots els voluntaris que apuntaven el temps per volta de cada corredor, ja que es corria sense xip. Moltes gràcies a tots! Sense vosaltres res de tot això no hagués estat possible.
La festa es va acabar amb l’entrega de trofeus i un bon sopar de pa amb tomàquet i embotit, on bona part del poble hi va col·laborar.
De ben segur que aquell dia va significar una gran experiència per a tots els participants, i també per a tots els que van venir a animar. Tothom va poder prendre part en l’actuació, cadascú des de la seva posició i vam poder gaudir d’un dia de germanor entre equips, compartint el que ens uneix esportivament i personal.

Els vençedors en totes les categories van ser:
Equips mixts:
Nom equip           Origen            Categoria                       Temps                            Mitja/Km
43-BORGES TRAIL AAEET (Mix) Valls-BORGES TRAIL AAEET Mixt 02:47:36 03:58
32-RUNNERS TARRAGONA MIXT Tarragona-CA Runners Tarragona Mixt 02:56:31 04:11
23-CORNELLÀ ATLÈTIC Cornellà de Llobregat-Cornellà Atlètic Mixt 03:00:06 04:16

Equips masculins:
Nom equip           Origen            Categoria                       Temps                            Mitja/Km
11-BLUE LINE EVASION REUS 2 Reus- Masculí 02:34:34 03:40
31-RUNNERS TARRAGONA MASCULÍ Tarragona-CA Runners Tarragona Masculí 02:36:20 03:42
28-LLOPS - 01 Tarragona-C.E. Trail Tarraco Masculí 02:36:58 03:43
42-BORGES TRAIL AAEET (Mas) - Masculí 02:42:10 03:51
Equips femenins:
Nom equip           Origen            Categoria                       Temps                            Mitja/Km
26-LLOBES - 01 Tarragona-C.E. Trail Tarraco Femení 03:12:47 04:34
22-TARRAGONA FONDISTES FEMENÍ Tarragona-Tarragona Fondistes Femení 03:33:44 05:04

15-RUN SPEED FEMENINO Tarragona-RUN SPEED TARRACO Femení 03:38:10 05:10
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute