QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 24 de març del 2014

MONTSERRAT SKYRACE

El nostre atleta Mikel Besora ens explica amb les seves pròpies paraules les vivències viscudes a la Montserrat Skyrace d’ ahir a Monistrol de Montserrat.

El passat diumenge 23 de març es disputava la Montserrat Skyrace, amb dues curses una de 24km. amb 1400+ i una altra de 15km. amb 700+
Tal com tenia el calendari em convenia mes fer la cursa curta que son 15km. i 700+ porto unes setmanes fent curses i provant el cos de cara als objectius de l' estiu i el pròxim diumenge m' espera la mitja marató a la Pobla de Massaluca, a continuar sumant km., curses i agafant confiança.

Després d' un bon calentament, sortim a les 9:30 del matí, les previsions de pluja es van quedar en un dia de sol i bona temperatura per gaudir de les muntanyes de Montserrat.
Al cap d' uns minuts marxem 5 persones, entre aquestes em trobo en 3era posició, reservant energies i estudiant la cursa. Ja cap al km. 3 ens quedem dues persones, el primer i jo que vaig segon.
Molts puja i baixa que et trenca el ritme, un corredor es darrere meu i anem tots dos rebentats pujant. Ara vindrà una baixada tècnica on el primer cada vegada el tinc mes a prop, l' aconsegueixo veure però, a la següent pujada torna a marxar-se i jo vaig controlant per no acumular massa cansament. Reservant, arribem a l' avituallament... portem 6 durs quilòmetres i un corredor i jo anem a pel primer, aquest només ens porta 30 segons.
Tota la estona vaig darrere seu per que sigui ell qui porti la pressió i jo reservi mentrestant les forçes per la baixada tècnica del final.
En una pujada m' adelanta en Guille que està molt fort pujant i em passa davant.
En una de les pujades el de davant meu i d' en Guille se li puja el bessò amb la conseqüència que es queda assentat a terra a que es recuperi una mica, li pregunto si necessita ajuda i em diu que esta be i amb el braç em fa un gest de que continui que ell està be.

Continuo darrere en Guille tota la estona, fins que en la última pujada de la cursa se m' escapa i em treu un minut, ara queden 4km. i 500 metres de desnivell negatiu en baixada molt tècnica. Bec una mica d' aquarius a l' avituallament i vaig pel primer tram que es asfalt uns 400m. a ritme alt, les cames cada vegada tenen mes velocitat gràcies a la reserva que he anat deixant durant els anteriors quilòmetres.
Ara si ja entro a la baixada molt tècnica i en que s' ha de parar compte una mala trepitjada pot causar una lesió important. Continuo baixant i cada vegada retallo mes a en Guille, aquest se n' adona que m' estic apropant i puja el ritme, jo encara el pujo mes i em poso darrere seu i a partir d' aqui continuo baixant darrere seu a un ritme molt alt i encara em queda una sisena marxa.

Al cap d' una estona baixant i darrere seu, en Guille porta una pressió molt gran i de sobte es torça el turmell en una de les baixades complicades i em diu que s' ha torçat el turmell i que em deixara pasar. Com tenia una marxa per apretar, poso l' última però abans preguntant-li a en Guille si vol ajuda, em diu que pot correr però a ritme mes lent ja que no se la pot jugar amb un esguinç que s' ha fet. A partir d' aquí intento anar a pel primer corredor però aquest ja arribava a meta quan jo entrava al poble i enfilaba l' últim carrer per fer la recta d' asfalt i acabar en 1h. 22 minuts en segona posició absoluta.

Vull agraïr al meu equip en Borges Trail que m' ajuda als meus reptes esportius i tots els sponsors que col·laboren amb l' equip: ph-quirogel, bussetus, rendiment race i eassun spain. També a familiars i persones implicades en la meva motivació del dia a dia en aquest esport.




BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute