QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 27 de gener del 2014

Cursa del Pastisset a Benifallet

La Cursa del Pastisset és la segona cursa del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, consta de 25 km i de 1776 m de desnivell positiu i es celebra al municipi de Benifallet, un poble petit, tranquil, amb habitants de tracte proper i amb l'encant rústic que per desgràcia han perdut la major part del que avui en dia anomenem pobles. A més d'elaborar uns pastissets boníssims, al poble també gaudeixen del riu Ebre a tocar de les cases i d'un paratge verd, salvatge i abrupte.

Així que l'Aleix Toda, del Borges Trail, es trobava aquest dia 26 de gener posicionant-se a la línia de sortida a les nou en punt enmig de 229 participants disposats a gaudir el màxim d'aquest esport.
Tret de sortida puntual i ja surten tots els corredors com si d'un 10k es tractés. Només començar, petita pujada per la vora de conreus d'olivers i s'endinsava per un barranc d'un km aprox. al més pur estil Terres de l'Ebre, amb terreny tècnic del de debó on Aleix aprofita per passar a un parell de corredors, situant-se en 7ena posició.



En sortir del barranc es pujava per pista i poc després s'entrava en un senderó en el que es començava a guanyar desnivell positiu. Calia guardar forces perquè la cursa era llarga i això només n'era el principi, però Aleix es trobava bé i va atrapar a Mustapha Bassiyd, col·locant-se just al seu davant, mentre que Javier Heras també s'afegia al grup.

A aquesta alçada de la cursa el senderó pujava dret però permetia córrer a pas lent, mentre a la vora del camí s'alçaven grans parets de roca despullada i vegetació espessa a tot i a dret. Aleix estava gaudint com qui més d'aquell tram.

Just en aquell moment, l'Aleix va veure en Toni Calderón a uns 300 m per davant, i va apretar lleugerament per veure si era capaç d'atrapar-lo, seguit d'aprop tota l'estona per  Heras i Bassiyd. Però abans de poder atrapar a cap corredor, el grupet es va perdre perquè el vent s'havia emportat una cinta, obligant-los a buscar el sender correcte de nou, fent-los perdre uns 6 minuts.

En retrobar el camí, el grupet de tres van haver d'avançar a una colla dels corredors que els havien passat en perdre's en un dels trams més tècnics de la cursa, tot avançant cap a la Creu de Santos.

Al cim de la Creu de Santos, punt més alt de la cursa on bufava un vent gèlid hi havia un punt de control, on entre els membres de l'organització hi havia l'amic Bob Esponja tot saltant i animant als corredors. Que extrany, sempre havia pensat que vivia en una pinya debajo del mar... jeje  
Aquella cursa era una festa entre duresa, paisatge, companyerisme i una organització que s'ho estava "currant" de valent.

Després del control començava la baixada per senderons que permetien fer el cabra, Bassiyd i Heras dominen més que Aleix aquest terreny i aprofiten per guanyar distància. A mitja baixada Aleix es despista en una bifurcació i és passat per un grupet de 4 corredors que baixen tot "enxufats", seguint-los de ben aprop però guardant forces per un últim atac.

Va ser a 2 km abans d'arribar al poble on Aleix es torça el tormell i ha de caminar una mica, escapant-se-li el grupet i perdent l'oportunitat d'avançar a ningú i arribant en 9 ena posició de la general.

En acabar la prova, tots els participants estaven d'acord en un fet: si ets un "muntanyero" aquesta cursa s'ha de fer com a mínim un cop a la vida, i a més, si la fas una vegada el més provable és que et quedis amb ganes de fer-la de nou!

CLASSIFICACIONS ABSOLUT HOMES
ATLETATEMPSCLUB
1Roberto Prades2:24:45ORINOCO ALCAÑIZ
2 Ramon Curto2:25:37TRAIL CER LA SÉNIA 
3 Juan Jose Oliva2:27:50 MUR I CASTELL-TUGA
4Mustapha Bassiyd 2:32:52UEC TORTOSA 
5Javier Heras 2:36:15SERRES DEL MESTRAL 
6Ricard Falcó2:36:26DESAKATO TEAM

CLASSIFICACIONS ABSOLUT DONES
ATLETATEMPSCLUB
1Gemma Colome2:58:27TEAM FLOWERS-LO CORRIOL
2 Pilar Prades3:01:08ORINOCO LA CORDADA
3 Silvia Puigarnau3:04:25 CENTRE EXCURSIONISTA GUISSONENC
4Estefania Barreda3:07:04MAESTRAZGO CANYERO'S BAR
5Elena Ferreres3:13:04UEC TORTOSA
6Sandra Burgues3:20:47TRAIL ROQUETES

Finalment, només toca felicitat als guanyadors d'aquesta dura prova pels seus grans temps i també a l'organització per fer un excel·lent treball, llàstima d'alguna cinta que havia volat.

Enllaç: http://www.lacursadelpastisset.esy.es/index.html



dilluns, 20 de gener del 2014

CURSA DE MUNTANYA LA FERÉSTEC


El passat diumenge es va celebrar a Prats de Lluçanès la segona edició de la Cursa de Muntanya La Feréstec. Els 160 participants havien de completar un recorregut de 12 kms i un desnivell acumulat de 760mEloi Borràs del Borges Trail-AAEET de Valls hi era present, juntament amb altres especialistes de la disciplina. De sortida el corredor del Borges va situar-se en posicions capdavanteres i l´Eloi va fer un gran final entrant sisè amb un temps de 50' 10''.
El guanyador de la cursa va ser en Josep Viñas amb 47' 16'', seguit de Gabriel Crosas amb47' 56''.
Amb aquestes curses ràpides i curtes l´Eloi prepara la temporada de curses amb raquetes de neu, que començaran  de cara al Febrer.

MCD TARRAGONA 2017


El passat  diumenge 19 de febrer més de 1.100 atletes van participar a la 4ª edició de laMarató Costa Dorada Tarragona 2017, i aprofitant també la mítica carrera dels 10 km.
Una competició que l any passat va batre record de participació i que ja es una clàssica del calendari de Maratons.
El Port de Tarragona ha estat el lloc escollit per a la sortida i l’arribada de la prova, un recorregut pla amb varis desnivell. 
A les 9h del mati donaven tret de sortida conjunta la Marató i els 10 km, entre tots aquest atletes es trobava un representant del Borges Trail AAEET  La Pilar Rus.
A la sortida ja es destacaven grans corredors per la Marató com En Pedro Ortega, Ferran de Torres, Raul Torralba, en noies la Mireia Sosa, Anahi Herrera, i la Cristina Solé, i a la carrera dels 10km brillant runners com José Luis Blanco, Miguel Garcia, Rodrigo Torres, Sergi Hidalgo i en noies la gran atleta Silvia Ferre, la Sara Loeh que últimament esta amb un bon nivell i la Pilar la nostra lluitadora iniciant la temporada molt motivada.
La Pilar va sortir amb el grup capdavanter amb la Sara Loeh i la Silvia ferrer que van marcar un  ritme alt des de els primers quilòmetres i direcció al far de Tarragona, la lluita psicològica de tot corredorel gir de tornada les tres noies encara juntes amb ritme alt i mes enrere a un minut la 4ª noia, el trio de noies mantenien un bon ritme, fins que al km 7, la Sara Loerh es despenja sense poder aguantar liderant la carrera la Silvia i la Pilar que estaven marcant un ritme intractableja arribant els últims 3 km pel passeig marítim, les dues noies fortíssimes continuaven juntes a roda, es veia clara la sentencia del podí a l’ últim km la Silvia Ferrer fica totes les seves forces i ha roda la nostra borgettis intentant que no se li escapes però arriba 500 metres la gloria del primer lloc s’ho emporta la Silvia Ferrer deixant enrere a la Pilar i guanyant la prova.
Moltes felicitats a tots!
També cal felicitar a Running Solutions per executar una senyalitzacio perfecta i aconseguir manejar tal qualitat de participant sense cap problema. Moltes gràcies pel vostre esforç!
Els guanyadors masculins i femenins, respectivament de la Marató:
1
PERIKO ORTEGA2:38:14CA TARRAGONA
2
HUGO FIGUERAS BLANCO2:39:16ESPORTS TRUGA
3
FERRAN DE TORRES2:40:00CA RUNNERS TGN

1
MIREIA SOSA2:57:35CA RUNNER TGN
2
CRISTINA SOLÉ3:12:57RUN SPEED
3
ANAHI HERRERA3:15:36INDEPENDENT
Els guanyadors masculins i femenins, respectivament de 10km:
4
JOSE LUIS BLANCO31:48CA LLORET
5
RODRIGO TORRE33:07CA RUNNERS TGN
6
MIQUEL GARCIA34:16INDEPENDENT

4
SILVIA FERRE39:08CA HUESCA
5
PILAR RUS39:16BORGES TRAIL
6
SARA LOERH39:35CA RUNNERS TGN




dimecres, 15 de gener del 2014

Cursa les II Torres de Campredó

El passat diumenge dia 12 de gener es donava el tret d'inici del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre amb la Cursa de les II Torres de Campredó, amb un nou recorregut de 22 km i 700 m de desnivell positiu que prometien molt.

Allí teníem l'Aleix Toda, del Borges Trail, que va decidir participar-hi atret per veus que li parlaven de que les curses d'aquell circuit eren dures, d'una gran bellesa i amb molt de nivell. I no s'equivocaven aquelles veus quan parlaven de nivell, ja que entre la línia de sortida es podien veure a corredors com Ahmed El Qayed, Houssain Abaghad, Javier Heras entre d'altres.

Un quart d'hora abans que comencés la cursa, van sortir els participants del canicross, tot un espectacle de veure. Amb gossos que es morien de ganes de sortir llampant i que estiraven els seus propietaris amb totes les seves forces.

A les 9 es donava la sortida de la cursa, que s'iniciava pels carrers del polígon industrial fins arribar a la muntanya, a l'altre costat de la carretera que va de l'Aldea a Tortosa. Des de bon principi que Houssain i Ramón Curto tiraven amb força de la cursa, amb un grup nombrós de corredors al darrere fins que van començar els senders i les pujades i els grups es van anar estirant.

En aquell moment Aleix es posicionava 4rt, seguint d'aprop Mustapha Bassiyd, que demostrava una impressionant habilitat en les baixades tècniques i s'escapava per moments. Però Aleix va aprofitar un tram de sender on es crestejava per passa a ocupar la 3 era posició i apretava amb força, sense aconseguir deixar enrere a Mustapha.

De moment tot era pujada, i quan la pendent era massa agosarada i obligava a caminar, regalava als corredors un fons amb el cim Mont Caro sobresortint d'entre la boira espessa en la distància. Per altra banda, el fred que es sentia en un inici estava donant pas a un matí assolellat i calorós, sobretot quan es fa treballar la màquina a tope!

En arribar cap al km 15, l'Aleix va veure que la força se li escapaven de les cames, i en la pujada amb més pendent del recorregut va ser passat per El Qayed, Bassiyd i Javier Heras, que poc a poc li anaven agafant distància i el terreny s'anava posant d'allò més tècnic.

Quan quedava 1 km aproximadament per arribar a meta, Aleix va exprimir totes les seves forces en un tram d'asfalt per veure si es podia aproximar a algun dels corredors que feia una estona que no aconseguia veure,  però ja no va poder atrapar a ningú i va acabar en 6ena posició de la general. Molt content d'haver pogut gaudir i d'haver respirat del gran ambient de les curses del Circuit de l'Ebre.





Els guanyadors masculins i femenins, respectivament, van ser:
1 HOUSSAIN ABAGHAD       1:47:12     UEC TORTOSA
2 RAMON CURTO GEIRA      1:48:06    TRAIL CER LA SENIA
3 AHMED EL QAYED              1:53:37    UEC TORTOSA
6 ALEIX TODA MAS               1:55:28    BORGES TRAIL

1 GEMMA COLOME ESTRADA  2:13:09   TEAM FLOWERS-LO CORRIOL
2 JUDIT LAMAS BORRAZ            2:15:51   TEAM FLOWERS-LO CORRIOL
3 SILVIA PUIGARNAU COMA    2:22:09   CENTRE EXCURSIONISTA GUISSONENC



Finalment, cal felicitar efusivament a l'organització, que va senyalar perfectament tot el recorregut, a més de tenir una gran quantitat de voluntaris distribuïts per la muntanya, una bona escudella en acabar i com no, un massatget de la mà de PH-QUIROGEL que va deixar les cames renovades.  

dilluns, 6 de gener del 2014

Sant Silvestre Tarragona

L'últim any que vaig fer la Sant Silvestre de Tarragona va ser l'any 2009, havia anat a Reus dos anys, un any Hospitalet i Horta de Sant Joan.

Aquest any no arribava ni molt menys bé físicament, de fet no l'havia de fer. A últim moment l'Oscar Gómez em va dir que el Josep no podria anar a la cursa a causa d'un greu refredat. Jo no tenia previst fer res, simplement sortir a entrenar però em va motivar la idea de tornar a córrer a Tarragona i poder disfrutar d'aquesta sant Silvestre ben organitzada pels amics Fondistes de Tarragona.
Abans de la cursa vaig estar parlant amb el Tonyo i Óscar per anar tots junts, el ritme si podia anar a 3'40'' amb els entrenos que portava jo més que content.
 
 
Vam decidir que la correriem junts (no agafats de la ma). A les 16:20 arribava al parquing tabacalera i allí em trobaria amb els Joaquim Pujol, Gines, Josep, em va fer molta il.lusió veure'ls als tres plegats, feia temps que no coincidiem o si més no podiem intercanviar unes paraules.
D'allí ja vaig marxar escalfant cap al Serrallo, allí em trobaraia ràpidament al Tonyo i Óscar.
Un escalfament d'uns 15' on em notaria cansat, no em veia poder córrer a ritme alt, però almenys ho intentaria.
Ja la sortida en trobem al Ronald fargas que també s'uneix al grup, es veuen moltes cares conegudes, molt nivell al capdavant. Sortida rapídissima on passem el primer km en 3'23'', massa ràpid, aquest km el pagaré segur. Li dic al Tonyo que anem massa ràpid, mirem d'agafar posició per poder rodar a velocitat creuer. En aquest km ja vam perdre a l'Oscar.
 
 
Els km passen ràpid, la pujada a l'espigó serà la part més complicada degut a l'airet que fa, la pugem bé, no perdo ritme; baxant intento tirar més ràpid, el Tonyo em frena i em col.loco un altre cop al darrera, no està el horno para bollos. Ja estem al 5, només falten 2km, aguanto bé. Finalment encara podem accelerar el ritme als últims km, anem passant alguns corredors. Entrem amb un emocionant final els 3 agafats de la mà. Gràcies Tonyo i Ronald Fargas per portar-me i ajudar-me, va ser un plaer rodar al vostre costat. 
Temps final 25'14'' a un ritme de 3'36'' i felicitar al makinot de l'Oscar Gomez que va córrer a3'29'', i això que havíem d'anar junts!
 

divendres, 3 de gener del 2014

3de3 Sant Silvestre 2013




En aquest dies de Nadal s’han disputat les mítiques Sant Silvestre arreu de la nostra província. La Nostra Borgettis, La Pilar Rus, va guanyar en tres dies tres Sant Silvestres, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infat i Reus.



La Pilar Rus ens relata la seva vivencia:



Desprès del meu pòdium a la Cursa muntanya Trail Tarraco el 22 desembre, començaven les meves vacances i això volia dir el inici de entrenaments de qualitat, sense estres, ni horaris, tocava disfrutar fent km’s. Aixì mateix, decideixo que podria acabar l’any amb bons entrenos d’asfalt amb les explosives com son les Sant silvestres, per preparar-me a la temporada dels duatlons.



Dissabte 28  es va disputar a Cambrils, el meu poble, la primera Sant Silvestre solidària a favor d’Ana Navarro, que pateix la malaltia de Lyme crónica, corre aquesta cursa em feia molta il.lusió per ser la primera a casa i a més per una bona causa, el motiu solidari, la cursa es van inscriure més de 400 participants, la prova es va disputar al passeig Marítim, un circuit pel passeig direcció a Salou fins la Torre de l’Esquirol i tornar, un total de 4 quilòmetres de distància, així que a les 19:00h, tot fent passar el fred, arriba l’hora del tret de sortida, el primer km surto molt ràpid per estar capdavant i controlar la carrera, al km2 baixo ritme per recuperar pulsacions vaig primera i vec molt lluny a la segona, fem el gir de tornada intento augmentar ritme progressivament avançant a molts corredors, arribant a meta amb bon regust i guanyant la prova.



Diumenge 29, un any mes a l’Hospitalet de l’Infant organitzava la segona edició de la Sant Silvestre, un recorregut de 4 quilòmetres de distància, més de 500 corredors a la sortida, impressionat l’ambient, l’organització i lo més xocant una cursa gratuita!. El fort vent no va impedir donar el tret de sortida, una cursa duríssima, el vent ens feia anar d’una banda a l’altra, un circuit de dues voltes de 2km molt trencacames amb pujades i baixades, vaig dominar la cursa des de el inici encara que les cames recordaven del dia anterior, però vaig ajuntar forces mantenint un ritme alt i així poder guanyar la prova, molt contenta.  





Dimarts 31, últim dia de l’any. I que millor manera que acabar-la? Dons sí! Tornemi a corre.... L’empresa TretzeSport organitzava la cinquena edició de la Sant Silvestre de Reus. A pocs metres de la sortida es destacava un gran nivell de corredors, El Raul Lorente del Bikila, el Sergi Hidalgo de Runners Tarragona , El Alfons Calderon de Running Peace World i en noies la Paula Hitriuc de FC Barcelona guanyadora de anys anterior, i la jove Andrea Bernal del CN Reus Ploms. El meu propòsit era donar-ho tot a la cursa i acabar amb les millor sensacions no tenia pas intenció de guanyar la prova i mes amb el nivell d’atletes. Així que 17:15h tret de sortida 700 corredors i 5 quilòmetres per davant, com sempre una sortida rápida i explosiva, així intentaria tindre a tiro a les dos noies la Paula Hitriuc i l’Andrea Bernal que anaven capdavant, al km1 adelanto a l’Andrea, comença una forta pujada al km2 que atrapo a la Paula, aquesta es la meva, les meves sensacions son boníssimes de cames, em trobo be, intento augmentar ritme al km4, les cames responent perfectament, estic súper motivada, la gent animant, quin ambient, l’últim quilòmetre puc veure a la meva família animant això em fa emocionar molt acabant primera amb un temps de 18’51’’, segona la Paula Hitriuc amb un temp 19’37’’ i l’Andrea Bernal tercena amb un temps 20’17’’  cal destacar i felicitar al Senyor Antonio Pont el president de Borges que va guanyar la cursa pel participant més gran, ole tu! espero estar igual de jove i activa a la seva edat.
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute