QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 10 de juny del 2013

Marc Balañà 8è a la Volta a la Cerdanya d'Ultrafons. Brutal.


8-6-2013


87Km 3800d+

Real per condicions meteo adverses: 57Km 2400d+


PREAMBUL

 

8:00am amb cel ben enuvolat i previsions de pluja assegurada, ens disposem 200 atletes per a fer aquesta ultra trail, que transcorre pels espais mes emblemàtics de la Cerdanya, sortint de Martinet i passant per les poblacions de Estana, Nas, Bellver, Riu, Prats i acavant finalment a Alp, degut a les condicions extremadament adverses de la penúltima pujada a cota 2000 de la Molina, quedant el recorregut retallat (que no ens informen fins a meitat de carrera...).

 

Aquest es el tercer objectiu serio de l’any-2013, com a la meva segona prova del campionat d’Ultra Trails de la FEEC, després de fer 4º a Costa Daurada i quedant pendent la Nuria-Queralt al Juliol.

 

OBJECTIU

 

Objectiu plantejat, estava clar, ja abans de la sortida, fer la meva cursa, l’estat de forma era bo a aquestes altures de temporada, però la meteo dolenta, modifica la mentalitat i em fa estar una mica mes a l’espectativa, sense poder anar amb les idees clares de ritmes, material, etc....com a mi m’agrada correr....Tocava correr segons la marxa...

 

Donen la sortida desde Martinet, com sempre, se surt molt ràpid, i la cursa ràpidament s’estira. Hi ha corredors de primer nivell com Toti Bes, Gerard Morales, Pere Aurell (1º,2º i 3º respectivament)....Entre d’altres noms ben reconeguts en la llarga distància.

El cel està tapat i entrem ràpidament en calor, amb una primera pujada corredora, jo hem retinc sense passar de pulsacions, cal guardar motor... He de parar a traurem tèrmica fina de sota, tinc calor...Poc a poc ja coronant la primera pujada recupero un parell de posicions hi hem posiciono al meu lloc de carrera, imposant un ritme alegre...

El terreny es mig pista i mig sendera no massa tècnica, aixo permet correr a ritmes ràpids, conec el terreny ja que vaig venir fa 15 dies, i la corro amb sabatilles d’asfalt mizuno, força lleugeres, que a la vegada drenen be l’aigua.

Al (km15) de cursa comença a ploure suau, toca començar la segona pujada, on de repent hem trobo a Juan Jose Oliva i Sergi Cots (dos companys de la selecció), que havien perdut per un instant el camí correcte i fem la pujada plegats, jo a roda seva.

Coronem i comença a ploure fort, ens mirem els 3 i sense dir res ens paren a posar l’impermeable amb caputxa i tot, plou fort de veritat....Això no ens fa aturar el ritme tot el contrari l’un per l’altre i sense dir res anem incrementant, recuperant un corredor, que baixant per pistes voladores el despenjem....Tot planejant recuperem un altre amic i bon corredor, en David Carrasco, que s’ajunta a la grupeta i anem els 4 plegats durant una estona...

Arribem al Control de Nas (Km23), on surto ràpid tot sol, en aquest sector destacar 15m de cami d’aigua i fang fins al genoll (no exagero). Al Control de Bellver (Km28), ens tornem a agrupar els 4.... Oliva arranca ràpidament i jo darrera seu ara amb els pals, tot menjant un entrepà de pernil gentilesa de ma germana Anna i mon cunyat, que hem fan el seguiment...A Bellver ens informen que a (Alp Km57) finalitza la cursa, es a dir queden 29Km de ritme fort....Això hem trenca els esquemes de carrera...Oliva, mes ràpid que jo imposa el seu ritme fort i pel pla vaig amb ell, però quan comença a picar amunt hem despenjo pujant al meu ritme amb els pals...A mitja pujada veig en Sergi i en David 50m darrera meu...Quan quasi coronem, paro a treure’m l’impermeable, ja no plou i el sol vol sortir...Hem passen els dos...Arranco i vaig fent al meu ritme, mentalment això de retallar Km, ja m’ha trencat els esquemes de cursa....Això ja s’havia convertit en “maricon el último” i jo soc mes de que vagin petant, jeje....

Tot i així a mitja baixada, en tramps de pista torno a recuperar en Sergi i en David....Oliva ja campa sol i ni el veiem....Anem plegats i algun tramp de plà fins i tot es queden algo enrrera....Finalment el els últims 5Km hem passen els dos en un tramp que pica amunt hi hem desfondo....Darrera no be ni el tato, es una altre carrera...Ja no pateixo hem relaxo i acabo 8e de la General en 5h54minuts, a 45minuts d’un Toti Bes Guanyador, entrant (5,6,7 i 8e) en menys de 10minuts de diferència.

 

CONCLUSIÓ

 

Contrala Meteo no s’hi pot lluitar i cal acceptar la decisió intel·ligent que va tenir la organització pel be de tots.

Les sensacions van ser molt bones, i les dels meus amics i rivals vaig veure que tambe, jaja.

Felicitats a tots els finishers, hi ha una bona organització de cursa, a la pròxima mes i millor !!!

 

VIDEO CURSA


  

 

CLASSIFICACIO


 



 

 

                                                                                             By Marc
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute