dilluns, 2 de desembre del 2013

Cursa Nocturna Vertic Night Salou

Aquest passat 30 de novembre es va celebrar a la localitat de Salou la primera Cursa Nocturna Vertic Night. La prova consistia en un recorregut de gairebé 10 quilòmetres de distància que transcorria per la costa de la població de Salou, amb un recorregut molt atractiu, ja que passava pel recentment recuperat “Camí de Ronda”, el qual voreja les platges i cales de la població per un senderó format per passarel·les de fusta, multitud d’escales i trams de roca. A més a més, la prova combinava trams ràpids d’asfalt, ja que recorria el passeig marítim i un petit recorregut dins d’una zona boscosa del Cap Salou. Totes aquestes característiques, més la peculiaritat de córrer de nit feia d’aquesta un cursa molt atractiva i divertida.
                A les 19h es donava el tret de sortida de la cursa des del Passeig de Jaume I a gairebé 200 atletes, on Salvador Martí iniciava la prova representant al Borges Trail –AAEET Valls.
                Des de un bon inici de la cursa es va formar un grup d’uns set corredors que marcaren un ritme viu de cursa durant els dos primers quilòmetres, tot i així, al arribar al inici del camí de ronda i amb els primers trams d’escales, tres corredors, entre ells l’atleta del Borges Trail, es destacaven al capdavant de la cursa. Aquest grup és va mantenir unit fins gairebé completada la zona boscosa de la cursa, on Salvador Martí, acompanyat de Jordi Pijuan (Ass.Esp. Blancafort), van realitzar un canvi de ritme per marxar en solitari. Els dos atletes es van anar intercanviant la primera posició fins passat el camí de tornada pel “Camí de Ronda”, on l’alteta del Borges Trail, a falta de gairebé dos quilòmetres de l’arribada, va fer un últim canvi de ritme per escapar-se de Pijuan i arribar en solitari a línea meta en primera posició amb un temps de 36minuts i 36segons.

D’aquesta manera és va donar per finalitzada la primera Vertic Night de Salou, una cursa diferent, on es combina diferents terrenys per córrer amb la peculiaritat de fer-ho de nit.