dilluns, 15 de juliol del 2013

Cursa de muntanya de les Barrulles a Capafonts

El passat diumenge 14 de juliol, com ja ve sent habitual els últims anys, a la població de Capafonts, a les muntanyes de Prades s’hi disputa una cursa de muntanya que millora any rere any, en aquesta edició hi havia dos recorreguts preparats el curt de 10,5 km i poc més de 300 mts de desnivell +, i un altre, el llarg de 21,5 km i més de 1000 mts de desnivell positiu, els dos recorreguts eren coincidents en els primers 8 km després d’aquí el circuit curt remuntava el riu Brugent fins al poble, de mentre el circuit llarg començava aquí la muntanya de veritat, amb un continu de senders cada vegada més tècnics, tot passant per indrets emblemàtics del terme de Capafonts, com pot ser la Foradada o el pont del Goi, entre d’altres.
La cursa va començar puntual a les 9:00 del matí, ja aviat un grupet de cinc corredors es va començar a distanciar de la resta, aquest petit grup es va anar fent cada vegada més petit arribant ja a la bifurcació dels circuits curt i llarg amb tant sols dos components, en Josep Mª Pijuan dels Borges-Trail, i l’Eloi Borràs de Capafonts, tots dos duien un ritme còmode però constant, i així van anar tirant fins al km 14 quan un inesperat Javier Heras de La Sportiva, la contactar amb el grup capdavanter, i va ser ja a la última pujada cap al Pont de Goi on amb una mica més de ritme es va anar distanciant, i assegurant-se així la victòria final, amb un temps de 1h51’32’’ al seu darrera en Borràs i en Pijuan anaven fent la seva cursa, la qual havien fet pràcticament junts en la seva totalitat, entrant en segona posició l’atleta local i ha un segon en Josep Mª Pijuan del BorgesTrail-AAEET, amb un temps de 1h53’30’’.
Per la seva part en Xavi Prim del BorgesTrail-AAEET, també amb un gran estat de forma entrava en 7ena posició, i 1e de la seva categoria, va fer tot el recorregut amb un temps final de 2h03’23’’, deixant el segons classificat de la seva categoria a quasi be 9 minuts.
El tercer representant del BorgesTrail, era en Marc Balaña, que pujava a Capafonts després d’acabar la temporada de UltraTrail el cap de setmana passat a la Núria-Queralbs i havent-se proclamat 3e de Catalunya en aquesta modalitat, així doncs amb les forces una mica mermades acabava la curta en 21ena posició i amb un temps de 2h20’.
Felicitats des d’aquí a la gent de Capafonts i ha animar-los a seguir en aquesta línia, per aquest magnifica cursa de muntanya.

Més informació de cursa (Classificacions i fotos)