dilluns, 1 d’octubre del 2012

Cursa El Replà, Xavi Garcia guanya i Biel Secall fa novè.

El passat diumenge es va celebrar a El Pla de Santa Maria la primera edició de la Cursa de Muntanya el Replà. Una cursa de mitja muntanya, molt ràpida, amb gairebé 14 kms de recorregut i uns 925 m acumulats de desnivell. La participació va ser força lluïda, amb uns 150 corredors.

Les característiques del recorregut van fer que a la graella de sortida predominessin els atletes d’asfalt respecte els de muntanya. Entre ells hi havia el nostre corredor del Borges Trail-AAEET Valls Biel Secall, que optava per fer un entrenament de qualitat a prop de casa i agafar ritmes de competició, després d’una llarga lesió que l’ha mantingut apartat de les curses durant aquest 2012.

Tot i el caire popular de la cursa, a les primeres línies de la sortida es van veure alguns cracks com Xavi Garcia, Abdul Jalal, Sergi Bel, Gerard Gil, Marcel Sardà, Miki Gallego,....enre d’altres.  Molts corredors de diferents clubs i poblacions de Catalunya, destacant una bona participació de l’AAEET de Valls, el FACVAC i Corredorsvalls.cat.

Amb el tret de sortida, amb una fresca agradable després dels aiguats de dissabte, el ritme exigent del Xavi Garcia va fer entrar en calor a tot quisqui. Un grup d’uns deu corredors intentava seguir-li el ritme, però de seguida es va anar trencant. El Biel va anar en tot moment entre els deu primers. El recorregut, majoritàriament per pista, va ser molt rodador, excepte la pujada de Figuerola al replà de Sant Ramon on es trobaven una pujada d’un desnivell considerable. La baixada també seria per pista excepte un petit tram molt senzill a prop de l’ermita de Sant Ramon.

De totes maneres, el recorregut va ser molt atractiu pel paisatge, sobretot per l’ambient renovat de la matinal de diumenge. La victòria va ser per Xavi Garcia del FACVAC, amb 55’13’’, seguit de Xavier Serra del CA Cerdanyola amb 55’19’’ i Mohssen el Haddad del Bikila amb 57’43. Biel Secall va entrar novè amb 1h1’46’’, un bon resultat en una cursa molt ràpida que li serveix per anar agafant ritme. En fèmines la guanyadora va ser la Imma Benito amb 1h18’04’’, seguida de Sílvia Casillas amb 1h19’47’’ i Cristina Fargas amb 1h20’49’’.

L’organització va estar a l’alçada en tot moment, tot i ser la seva primera edició, l’èxit va ser rotund i cal felicitar-los, una matinal amb molt bon ambient per part de corredors i organitzadors. L’entorn expectacular dóna per fer una cursa encara molt més complerta, sobretot molt més tècnica amb diferents pujades i baixades, segurament en veurem més d’una. Endavant!