QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dimarts, 27 de novembre del 2012

Mitja de Tarragona 2012

El passat divendres dia 23 a les 20h del vespre, es va fer l’entrega de premis del circuit Running Series de les Terres de l’Ebre a Deltebre. Un total de 10 probes de les qual aquest any en vaig fer 8 i que em van portar per puntuació a un 3er lloc de la Categoria Absoluta i a un 1er lloc en categoria sènior.

Va ser un plaer poder compartir podi amb dos grans atletes, l’amic Ferran de Torres i campió del circuit i amb el Xavi Queralt (recent subcampió de la mitja marató de Tarragona 2012 amb 1h9’). L’acte d’entrega va comptar amb la presència de luxe del Roger Roca (campió del món de dutaló), que ens va fer entrega dels trofeus.

El "repte" pel diumenge era la mitja marató de Tarragona, aquest any no l’havia preparat expressament, només havia entrenat, sabia que estava preparat per això, que la podia fer, a més em feia il.lusió essent la mitja de casa, la Nostra mitja. Feia ja un any sense fer una mitja, a més li tenia un compte i una partida pendent a la mitja del 2011.

Arribat el dia de la mitja, una temperatura perfecta, 12ºC, fantàstic per còrrer. Ambient de luxe només arribar, 2000 corredors fan soroll, es fan veure, es fan sentir, ho vius només arribar.

Havia parlat amb el grup per anar a 3’35’’ el km, creia que 3’30’’ seria arriscar, així que en aquesta mitja no tocaria arriscar i assegurar el “tiro”.

Sortida ràpida i en 1km ja estem col.locats juntamente amb el Jordi (Plastic) amb qui faria tota o quasi tota la mitja.

El grupet del devant anava el Ferran de Torres, Jorge de Andres, Bruno, etc, els portavem a pocs metres però no, tocava estar allí, jo no sabia com arribaria, les ganes d’anar hi eren, el poder crec que també, però no ho vam arriscar, ja arribarà el dia.

Pugem Ramon i Cajal i Rambla com mai, amb plenes condicions i no perdem ritme.

Anavem molt bé i abans del km 6 ja es despenjava gent del grup del davant, anavem agafant gent i mantenint el ritme alegre, controlant en tot moment. Ja abans d’arribar al km 10 agafem al Bruno, li diem que s’enganxi però es va quedant.

Primer dilema, el rellotge ens marca molt mes, uns 150m als 10km, la qual cosa ni el ritme ni el temps ens surt però tenim coixí per fer el que volem tot i marcar malament.

Ja enfilant cap a la platja Miracle passant pels tinglados torno a veure a la Gemma i el Josep que m’animen constantment. Fem tota la platja d’anada i tornada a bon ritme i això pinta molt bé, la qual cosa al tornar a veure a la Gemma i Josep els hi dic que vaig molt bé i és en aquest momento, hora d’enfilar l’espigó que m’agafa una forta punxada a l’estomac ( no n’hi havia prou per no deixar-me fer bé l’espigó i tirar pel terra els 15km fets fins aleshores) la qual baixant el ritme un pèl aconsegueixo superar amb molt de crèdit i poder afrontar uns últims 4km amb perfectes condicions.

Allí el Plàstic m’ha marxat un pèl però sé que faré un bon final si no forço pujant.

Al final ens anem juntant 2 corredors del davant i 2 de darrera meu que fem l’últim km a relleus amb continuats avançaments, un últim km molt divertit, i finalment entrant amb 1h16’46’’ i 22è classificat.

dimecres, 14 de novembre del 2012

ROGAINE SANT LLORENÇ SAVALL

Aquest passat dissabte el municipi de Sant Llorenç Savall va acollir la primera edició de La Rogaine Night Experience. Aquesta és una  prova d´orientació nocturna per parelles de sis hores. El Gerard Anton i el Xavi Prim van  formar el tandem que representava al  Borges Trail per l´ocasió. Tot i que veient la llista d´inscrits ja es sabia que el nivell era molt i molt alt amb especialistes d´arreu del mon,la llarga experiència dels nostres corredors en aquests tipus de proves, feien preveure tal i com va succeir que posarien les coses dificils a la resta de competidors.Després de mantenir un ritme força constant durant les sis hores de competició,només un parell d´errades técniques van apartar els nostres corredors del tres primers graons del podi final.Així doncs,el Borges Trail AAEET quedaria en cinquena posició a la general i tercers en la seva categoria, tot un gran resultat com asenyalaven el Gerard i el Xavi en acabar la cursa.

dimarts, 13 de novembre del 2012

El passat diumenge dia 11 un total de 200 corredors van pendre part en la última proba del circuit running series de les Terres de l'Ebre.
A les 7:45 vaig quedar amb l'amic Joan Baptista per anar direcció Deltebre.
Una matinal freda i amb vent ens podria endurir una cursa on la única pujada que hi ha en aquest terreny és el pont nou, pel qual hauríem de passar dos cops.
Ja recollit el dorsal ens posem  a calentar, aquest cop ben tapats. Després de 20' de trote suau, uns progressius i a la línia de sortida.
Pensava que tenia una bona oportunitat de fer un bon crono, ja que el perfil de la cursa ho permitia, tenia molta confiança amb mi mateix, els últims entrenos em deien que ho podia fer.
La sortida ràpida però controlada es van agrupar fins a 8 corredors al capdavant, però ja al km1 ens quedaven uns 5, allí estavem Gerard Monteverde, Xavi Queralt, Vicent Garcia, Jesús Caparrós i Mario Benito.
Només m'havia de preocupar de mi mateix, el principal enemic i rival era jo mateix. Ja cap al km2 ens quedavem el Xavi Queralt, Gerard Monteverde i jo mateix en solitari seguits de prop.
Arribant a l'alçada del pont i fent la primera pujada calia regular el ritme per tal de no morir allí mateix, amb la qual cosa allí ja se'ns va escapar el Xavi, seguit per Monteverde a uns metres i jo a uns metres més. Al finalitzar el pont un tom a una rotonda (que també te lo seu per fer-la ràpida) toràvem a enfilar el pont.

Ara un cop passat el pont dos cops, tocava seguir el canal, una recta llarguíssima d'uns 4 km amb un vent lleugerament desfavorable, jo sempre intentant seguir al Monteverde, intentant que no em treiès metre i que el Caparròs no s'aproximès a mi. Al pas pel km6 miro el rellotge i el temps és molt bo, 20'25''.
Ja acabat la recta i el vent en contra sobre el km7'5 veig que encara tinc moltes forces, em responen les cames, el cap em diu endavant, així que segueixo amb el ritme que portava i m'espero fins al 9 per poder apretar una mica més a l'últim km i poder acabar en 3r lloc i amb un temps de 34'20''.
Molt bona cursa del Xavi Queralt acabant 1er i del Gerard Monteverde 2n.

dimarts, 6 de novembre del 2012

Cursa de Muntanya de Girona 2012

Crònica de la cursa de muntanya de Girona .
Desprès de molt de temps sense fer una cursa defensant els colors dels Borges Trail-AAEET de Valls, aquest passat cap de setmana, del diumenge 4 de novembre, en Josep Mº Pijuan va anar a disputar la segona edició de la Cursa de Muntanya ciutat de Girona, una prova de 24,5 km i una mica més de 1000 mts de desnivell positiu, el mateix diumenge també es disputaven dues proves més una cursa de 12 km i una altra de 55 km la Transgavarres.
El circuit es presentava ràpid i dur, ja que era trenca-cames, amb continus puja-baixa per pista o senders bastant corredors, alternat amb alguna forta pujada, tot passant per llocs emblematics de la zona de les Gavarres com són St. Miquel, Celrà, els Àngels, etc. a la línia de sortida hi era present lo millor de cada casa: En Toti Bes, Roberto Sancho, Genis Zapater, Diego Cardozo, i molt més, tot acompanyat per un gran dia amb bona temperatura, i millor organització.
La cursa de 24,5 km començava al voltant de les 09:00 del matí, i aviat el grup es va començar a estirar, al capdavant del grup aviat s’hi va posar en Marc Pinsach, que ja no deixaria aquesta posició fins al final, al seu darrera es va formar un grupet de tres corredors, en Xavi Llamas, en Rafael Parès i en Josep Mª Pijuan del Borges Trail, aquest trident es va mantenir més o menys compacte dins al km 12, va ser aquí on en Parès va apretar una miqueta i va aconseguir guanyar uns metres que en un primer moment va intentar seguir en Xavi Llamas, en Pijuan es va dedicar ja a defensar la quarta posició, ja veient que era molt difícil lluitar per places de podi, el seu estat de forma no era l’òptim després de quasi dos mesos sense competir per la muntanya.
Al final la victòria fou per en Marc Pinsach amb un temps d’1h 58, seguit pel corredor d’Àvia, en Rafael Parès 1h 59, i tercer va entrar en Xavi Llamas amb un temps d’2h 01, i finalment el corredor del Borges Trail, en Josep Mª Pijuan ho feia en quarta posició a cinc minuts del primer.

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute