QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dijous, 27 de setembre del 2012

BORGES TRAIL-AAEET VALLS ALS 10KM DE JESÚS

El passat diumenge es va disputar la 7ena proba del circuit Running Series de les Terres de l'Ebre a la localitat de Jesús on uns 125 corredors hi van pendre part.
A la línia de sortida un nivell altíssim amb totes les primeres espases, Xavier Queralt, els germans El Qayed, Ferran De Torres, Gerard Monteverde, Caparrós, Vicent, Nadal, etc etc.
Tenia clar que la sortida  seria ràpida, calia estar preparat per això, ja que al davant estaven els Qayed, sempre trenquen les curses desde el primer segon.
Durant el escalfament unes molèsties als quàdriceps, em notava pesat i cansat (dormir poc, caminar molt durant les festes de Santa Tecla, tot no es pot fer). Parlant amb la Núria de Ph-quirogel em va aplicar el gel i som-hi, cap a la línia de sortida.
Com havia previst, la sortida rapidíssima, tant que es va fer difícil seguir el ritme del grupet capdavanter encapçalat pels Qayed, Queralt i Monteverde.


A pocs metres ens manteniem un altre grup, amb Ferran de Torres i al darrera Caparrós i Nadal.
Sobre el km 2 i poc em va donar la sensació que ja estavem sols el Ferran i jo i al davant teniem un corredor, no sabia qui era, era un altre marroquí que no havia vist mai, anava bé.
Ja cap al km 4 l'agafem i amb un km més el deixem, i en una forteta pujada amb un camí el Ferran em treu uns metres, aquells metres que ja no conseguiré reduir.
Al final un tram de via verda amb un aire en contra em fan treballar de valent ja que no tinc massa lluny al que va darrera meu i tampoc tinc massa lluny al Ferran però serà molt difícil anar a per ell, probar-ho podria signifcar un suicidi, qui sap, així que em quedo allí i ja veurem que passa.
Al final un últim tram pel canal i algun "repetxo" que anem troban, juntament amb girs constants i curves tancades, van trencant el ritme, però aconsegueixo arribar 6è amb un temps de 35'10''. La sensaió final va ser que anava més ràpid, però analitzant el circuit, amb la forta pujada de camí, l'aire en contra, i els girs que hi havien van fer perdre un grapat de segons.

dimarts, 25 de setembre del 2012

IV MARXA BTT MEMORIAL JL NAVARRO

El Club Ciclista Tarragona va celebrar la IV edició de la Marxa Btt JL Memorial Navarro el passat 23 de Setembre . Aquest Club va celebrar al 2011 el seu 65è aniversari, una dada molt admirable a tenir en compte. Es van marcar dos circuits, un de 20 km i un altre de 36 km, els quals s' iniciarien al Moll de la cost Nº1 del Port Esportiu de la ciutat. La Bibiana s' apuntaria per realitzar la cursa llarga. Sortirien direcció Pont del Diable deixant enrera l' asfalt pel Parc de la ciutat. El recorregut, precàriament marcat però molt divertit i tècnic pels més inexperts, va ser compartit un bon tram amb els atletes que aquell mateix matí disputarien un triatló també a la zona del Port. Cal dir que per a ells també va ser una mica enredat tot plegat. 
Ciclistes i triatletes farien junts el recorregut desde Els Pallaressos, passant  pel barri de Sant Salvador i arribant a Tarragona un altre cop.
La Bibiana s' iniciaria amb aquesta  en les curses de Btt, passant's-ho molt bé, realitzant pujades i descensos amb la decisió que a l' hora d' entrenar-se encara no tenia, però d' ara en davant no deixara de costat.
El guanyador absolut de la marxa va ser en Marcos Vázquez de l' equip Maxi Bike. En fèmines la Bibiana Vico del AAEET-Borges Trail.
Sense oblidar la diversitat de premis per les diverses edats dels ciclistes i obsequis que el club va repartir entre els participants.

dilluns, 24 de setembre del 2012

3era Cronoescalada “Pujada la Mola”

Aquest passat diumenge 23 de setembre, es va realitzar a la població de La Torre de Fontaubella, la 3era edició de la Cronoescalada a “La Mola”, una de les muntanyes més emblemàtiques de les comarques de Tarragona, des d’on es pot gaudir d’unes boniques vistes de la zona.

El dia es presentava força tapat i amb alguna amenaça de petites pluges, de fet, des de la població de La Torre de Fontaubella no s’apreciava la silueta de la muntanya i de tant en queien algunes petites gotes en forma de boira, cosa que faria de la pujada encara més dificultosa, ja que bona part de la mateixa es feia sobre roca i aquesta enrelliscava molt.

La cursa és realitzava en format “cronoescalada”, els corredors sortien d’un en un cada 30 segons i cada corredor tenia que lluitar contra ell mateix i el crono per fer un bon temps.

A les 9 en punt del mati es va donar la sortida al primer corredor, en la línea de sortida és trobàvem dos representants del Borges Trail – AAEET Valls, el Carles Martí, tot un expert en aquesta disciplina, i el Salvador Martí que no és volia perdre l’oportunitat de disfrutar d’una bona pujada.

 

El Carles va ser el primer dels nostres representants en pendre la sortida, i com a bon coneixedor de la dificultat d’aquesta disciplina va realitzar una molt bona cursa anant dosificant-se en tot moment per acabar fent una meritòria 6ena posició en la classificació general i 1er de la seva categoria amb un temps de 29 minuts i 37 segons.

El Salvador Martí, que en l’ordre de sortida anava tot just darrera del Carles, va sortir a ritme molt alt, sobrepassant en el primer tram de cursa a molts corredors, tot i així, a mitja cursa va pagar l’esforç inicial, a més a més, aquest tipus de cursa no donen marge per descansar i recuperar cames i la segona part de la cursa va tindre que regular molt el ritme per poder-la acabar perdent el mínim temps possible. Al final, el Salvador va acabar en 5ena posició general i 2on de la seva categoria amb un temps de 28minuts i 59segons.

Per altre part, destacar la presencia i guanyador de cursa, Kiko Martí, (Ass. Diedre) que sent el recent guanyador de la dura cursa per etapes de la Transalpina 2012, es va endur sense gaires problemes la cronoescalada de La Mola amb un temps de 25 minuts 16 segons.

Així doncs, es va donar per finalitzada la 3era edició de la Cronoescalada de “La Mola”, una proba molt recomanable per a tots aquells amants de la muntanya i de les pujades fortes.

Classificació General masculina:

1-. Kiko Martí Bertomeu Ass. Diedre 25’16’’

2-. Salvi Fargas Busquets CEC 26’50’’

3-. Alexandre Izquierdo Acon Independent 27’52’’

4-. Josep Ferré Huguet C.E Priorat 28’22’’

5-. Salvador Martí Perelló Borges Trail 28’59

6-. Carles Martí Canti Borges Trail 29’37’’

 


Classificació General Femenina:

1-. Ragna Debats C.E Xerta 30’05’’
2-. Eva Tapia Luque Runaways/Reus 34’50’’
3-. Anna Gorriz Ferre C.E Priorat 40’25’’

dijous, 20 de setembre del 2012

DUATLÓ LA POBLA DE MAFUMET

Aquest cop el nostre equip també va ser present al II Duatló de La Pobla de Mafumet. Aquesta edició comptaria amb noves categories puntuables, les quals proporcionaria l' opció a en Xavi Prim, guanyador de l' edició anterior en la modalitat d' individual, i la Nuri Fortuny a disputar per la modalitat d' equip mixte aconseguint una primera posició al podi. La Bibiana Vico va voler tornar a provar individualment, tenia bones sensacions i volia aprofitar-les.

Últimament s' han implantat les modalitats d' equips masculí, femení i mixte i amb molt bon resultat. En aquest Duatló es va veure una participació molt variada, dins dels voltant de 200 esportistes concentrats. Corredors físicament molt ben preparats que disputen per damunt de tot, i veïnat il.lusionat per formar part en aquest dia on localment seran els protagonistes sense cap dubte. Això si, els nervis sempre s' acaben contagiant i tothom estava disposat a fer-ho el millor possible.

Primerament van fer una cursa per a la canalla, i a les 18h començarien els primers 5.000 metres a peu, donant relleu a 18km de Btt i finalitzant amb 2.500 metres a peu més. Les trajectòries serien diferents a l' edició anterior, rodant la majoria de temps per camins.
La primera part es va fer una mica més pesada degut a la calor que encara a aquesta hora feia. Els corredors arribarien a l' espai de la transició amb ganes evidents de refrescar-se i descansar una mica, mentre que els 107 atletes que continuarien individualment es prepararien per a canviar de modalitat i arrencar a pedalar.

La Bibiana va sortir a un ritme que li permetés percebre de seguida l' estat físic, i tot i trobant-se bastant bé decidiria reservar una mica a la espera dels pròxims quilòmetres. A 23'18'' del tret de sortida arribaria l' hora de calçar-se la bici, menjar una mica mentre es corda les sabates i gasss...Sortiria en primera posició, però un cop finalitzat el circuit arribaria segona a menys d' un minut de diferència. Finalment arribaria a meta amb un tems de 1h 24' 39'' i un satisfactori segon lloc al podi. 


La Nuri va fer una primera part com era d' esperar, amb molt bon temps i donant-li al Xavi el relleu esperat per començar a volar camp endins. Amb una diferència de 2'08'' amb el segon equip mixte, aconsegueixen fer-se amb el podi com a guanyadors indiscutibles. Si individualment fan mal, junts pot ser perillós.


L'esdeveniment va ser tot un èxit. Molt bon ambient com era d' esperar. Bona organització i destacable control d' accessos al material de competició, molt bé. Diferent sistema a la edició de l' any pasat, bona senyal. Per a la propera esperem hi hagi la mateixa o més participació.

Les classificacions de les diferents modalitats van ser:

Ind. Masc.
Oscar Martínez- CT Reus Ploms        01:04:30
Raúl Ramírez- Club Cambrils Triatló  01:04:45
Jesús Sánchez- Carrosseries Toni     01:05:55

Ind. Femení
Silvia Zuñiga     01:23:39
Bibiana Vico      01:24:39  AAEET-Borges Trail
Judith Marqués  01:28:07


Equip Masc.
Albert Pallejà/Marcos Ramírez- Els Coixos  FACVAC  01:03:39

Equip. Fem.
Estefanía Serrano/ Ju Mirete  Pobla's Girl   01:39:22

Equip Mixte
Nuri Fortuny/ Xavi Prim- AAEET Borges Trail  01:08:33

diumenge, 16 de setembre del 2012

UTMCD: Marc Balañà debuta amb el BorgesTrail-AAEET de Valls amb una gran quarta posició


Aquest passat cap de setmana, 15-16 de setembre s’ha celebrat a les muntanyes de Prades la 4ª i última prova de la 1ª Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC.

La cursa de 90Km i quasi 10.000m de desnivell acumulat i van prendre part 120 corredors, d’entre els quals, Marc Balañà Prats recentment incorporat a l’equip de competició BORGES TRAIL-AAEET de Valls.

La prova circular, arrancava puntualment des de Prades, un cop verificat el material obligatori a portar en aquest tipus de curses semi-autosuficients, com (reserves alimentaries, 1 litre d’aigua, paravent amb caputxa, frontal, manta tèrmica, etc...)



Els 90Km amb 5000d+ pel davant prometien una cursa molt dura, on la gestió de ritmes, hidratació-alimentació son vitals per subsistir, mes encara si els ritmes son ràpids.

Un cop en marxa, ben aviat s’estira el tema, de la següent manera:

Adolf Aguió, de UEC-ALCANAR marxa solet escapat, intractable, arribant a treure quasi una hora al segon corredor a Km45.

Darrera el seguim un grup de 6 unitats on hi tenim en Josep Oliva, del TEAM LAFUMA, en Jordi Pàmies del DIEDRE, en Guillem Sancho, en Harrison i Jo mateix.

Portem un ritme bonic, per anar a fer 90Km no plans, però es que el primer sector pistero es ràpid i fa de bon aprofitar per a pujar algo la mitja...

De Prades fem cap a Albarca i pel camí en Josep Oliva ja fà de les seves i també marxa escapat, quedant 4 en el grupet perseguidor.

Junt amb en Pàmies fem un mano-mano, passant Albarca i tirant fins a Cornudella, en Guillem i en Harrison, algo mes forçats, aprofitaven el tren.


A Cornudella teníem el primer punt on es podia rebre assistència externa, jo portava a ma germana i ma cunyat amb instruccions clares del que em feia falta en cada punt, em prenc un batut hipercalòric, carrego isotònic i un plàtan a la mà. Sortim els 4 cap dalt a Siurana, aquí tota l’estona davant tirant del burro.

Coronem i paro 2 segons a orinar, en Pàmies no afluixa ni per casualitat, va marxant tot baixant per trialera cap al pantà, apreto i recupero a en Guillem i en Harrison, però en Pàmies ho ha vist i ha aprofitat per a deixar-nos, ens quedem els 3 i l’anem veient de lluny, sense perdre del tot l’estela.

Em menjo el plàtan, agafem aigua del riu, son les 11h i fa calor, tornem a remuntar pels gorgs fins dalt a Castillejos, on baixem per garrigots fins a Vilaplana, on hem quedo sol ja que en Guillem i en Harrison es despengen.

Km45 les 13:45 (4h45’ de carrera) prenc un altre batut i prenc a la mà un tall de coc energètic, en Pàmies és dins al control, jo ni entro i tiro Campanilles amunt tot caminant mentre omplo l’estómac d’aliment sòlid, no corre ni una gota d’aire i fa calor de 15 d’agost, en Pàmies surt amb pals i ràpidament em recupera i em passa, jo pujo molt suau, anem súper bé de temps i la calor endureix la pujada de forma seriosa.


Corono Musara, “vaig KO” he de parar 10minuts en el control que tenien muntat els amics de EVASIÓN RUNNING, que obren botiga a Reus i em diuen que en Pàmies ja em porta 15 minuts, prenc una miraculosa cola fresca, aquesta calor et deixa fulminat. Poc a poc arranco, buscant sensacions, que el cos autoreguli temperatura i torni a trobar bones sensacions per a seguir avançant a bon ritme, per un sector psicològicament dur, de sendera molt bruta, fins arribar a L’ALBIOL, on ja hem trobo millor. Baixo fins a Mas d’en Forès, just damunt d’Alcover, força animat i amb esperança que algun dels 3 corredors del davant tingui defalliment i el pugui anar recuperant, ara em torno a trobar bé, tinc confiança, se m’ha obert la gana i tot baixant he carregar dipòsits, arribo al control, en Pamies a 10’ buf, anem al mateix ritme però per lliure...




Em connecto l’Ipod i tot trotant enfilo la pujada fins a MONT-RAL, tibant ritme, em canten en Pàmies de DIEDRE a 10’ i en Oliva de LAFUMA a 18’ anem clavats i tranquil, tranquil, doncs la veritat, no he pujat... Avui el tema podi està car, però arbres més grans han caigut, en ultra, jo ja he vist de tot.

Estic bé, MONT-RAL es el 3º i últim control on podem rebre assistència externa, prenc últim batut, un altre plàtan i carrego uns gels per acabar el que encara queda de festa.

Milles cap a la foradada, seguim pujant, vaig visualitzant cap a l’horitzó a veure si veig alguna referència d’en Pàmies, però son tot senderes tortuoses i no et permet tenir referències (a meta em diu que ell m’ha vist a la foradada i es que estàvem allí)...

Descens ràpid i  trialerenc fins a Capafonts, on em trobo una bona colla d’amics que havien pujat a animar-me, ja son les 19h30’ i la fresqueta ja va apareixent, em trobo bé, estic gaudint ara, tot i que aquí en Pàmies és a 14’, també va tibant el gat vell !!

Enxufo gel de cafeïna i pujo tot trotant fins a l’ermita de l’Abellera i seguidament pista fins al Tossal de la Baltassana, veient una magnífica posta de sol des de el cim del Baix Camp i baixant amb llum de frontal fins a la meta de Prades, IMPAGABLE AMB DINERS AQUESTA EXCURSSIÓ, acabant 4º a 12’ del tercer i uns 20’ del segon, content i satisfet de la feina feta, a l’abast de molt poquets. Gracies pels ànims.
By Marc
 
 
 

dimecres, 5 de setembre del 2012

10k AMETLLA DE MAR

Aquest passat diumenge es va celebrar a l'Ametlla de Mar els 10km de La Cala, una cursa on prop de 200 corredors hi van pendre part.
Tenia mals records de l'any passat i al ser el primer cap de setmana de setembre encara em falta varios punts per poder competir amb condicions després de les vacances.
Arribem allí més aviat del que em pensava ja que a l'hora de marxar encara estava al llit (fallos tècnics del despertador i llei de murphi). A les 8:15 marxem del Morell i en uns 40' ja estem a l'Ametlla, temps suficient per recollir el dorsal, fer un cafè, calentar correctament, etc.
El vent i un recorregut amb molts puja-baixa farien que fos un circuit gens fàcil, també l'afegit d'algun tram de camí de terra i un tramet passant per una cala.
La sortida amb un retard de 5' fou els primers metres més lenta de l'esperat però just enfilar la primera pujada el rimte va anar augmentant, em trobava bé allí al davant, anava molt còmode. 

Ja cap al km 2 se'ns escapen el David Francome i el Xavi Queralt uns metres que ja no recuperarem, els veiem tota l'estona al nostre davant. Al grupet ens trobem l'amic Ferran de Torres, Bernat Pla, i Vicent Garcia. Seguim a un ritme alt fins al km5 aprox que és quan es despenja el Vicent, allí el grupet queda a tres, les meves sensacions en tot moment son bones, aguanto molt bé el ritme.
Ja cap al km7 em treuen uns metres, en aquell moment no vaig entendre el perquè, ara després de pensar-ho crec que tinc el motiu d'aquests metres que ja no vaig poder recuperar.
El final un seguit de carrers que anomenarem ondulats, ja que eren uns 100 amunt uns 100m avall, així unes 3 o 4 vegades, vaig poder entrar 5è a pocs segons del 3er i 4art (Bernat Planas i Ferran de Torres) i sumar alguns puntets més.

dilluns, 3 de setembre del 2012

Duatló de Vilallonga del Camp. Tres borgettis, tres copes. Nuri, Bibi i Biel.


El passat dissabte va ser un dia especial. A la tarda es va celebrar a Vilallonga del Camp el III Duatló Els Termes. L’edició d’aquest any va ser un tribut al tant estimat Josep M Salvat que ens ha deixat recentment. El poble de Vilallonga es va abocar a recolzar la iniciativa i els va sortir senzillament perfecte. Un recorregut perfectament marcat, amb molts controls i una ambientàs a les zones de transició del poble que esborronaven. No volíem començar aquesta crònica sense felicitar a l’organització que, amb pocs recursos vam muntar un sidral del quinze. Felicitats!!



Pel que fa a nosaltres, el Borges Trail-AAEET de Valls hi hauria participació un tant especial en la modalitat individual. La Nuri Fortuny, que aquest any es mostra intractable després d’assegurar-se el Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya, la Bibiana Vico, que després de poca competició es mostrava indecisa i el Biel Secall que reapareixia després de dues lesions seguides que l’han apartat dels entrenaments durant sis mesos.

La prova constava d’un sector inicial de 6km run, seguit de 19 BTT i uns 3 kms run per acabar.

El Biel es presentava més per homenatge que per competir, porta pocs dies rodant i no està per masses trotes però ja se sap, quan es porta un dorsal... total, als inicis ja va veure que no hi havia xispa i va optar per mantenir, tot i això va treure el millor del seu esperit competitiu i fent palesa la seva polivalència tant en run com BTT va acabar en una molt bona quarta posició en individual masculina amb 1h21’39’’. El guanyador va ser el Lluís Gurí (Valls Atmosfera Trail) amb 1h20’19’’, seguit de Marc Alcàntara (CTriatló Cambrils) amb 1h20’23’’ i tercer el Jordi Besora (Valls Atmosfera Trail) amb 1h21’05’’. Per damunt del resultat la millor notícia és la recuperació del Biel.

En fèmines la  Nuri, tot i quedar-se en posicions una mica endarrerides en el moment de la sortida, volia fer un bon sector a peu ja que és la disciplina que domina millor i així va ser ja que  de seguida agafaria un bon ritme  que li permetria avançar llocs i arribar amb prou marge a la primera transició. Així doncs seria la primera de les fèmines en agafar la btt i faria tota la secció aguantant un ritme constant i regulant per si en l´últim tram de cursa fes falta apretar les dents. No li caldria ja que tot i no ser el seu fort  la btt , encara va poder incrementar la distància arribant a la segona transició amb un marge que li va permetre córrer els últims tres quilòmetres a peu amb certa tranquil·litat. Finalment entraria com  a guanyadora amb 1h34’15’’ seguida de la  Bibiana que va realitzar la cursa individualment tot i els continus intents de convèncer a algú  per formar equip, d' una manera o altra volia gaudir de l' esdeveniment, va pensar que li serviria per posar a prova el seu estat físic. Després de molt de temps sense córrer cap cursa, però sense perdre el fil per molt finet que fos, no sabia el que es podria trobar. Amb el nervis habituals ( o més ), va sortir a pels primers 6km de cursa a peu. No acostumada a fer circuits curts i ràpids i comptant amb un 98% aprox. de participants de categoria masculina, en cap moment se li va passar pel cap la possibilitat de disputar...però va canviar d' opinió de seguida. Va ser sortir del poble i ser conscient de que les cames li anaven com feia molt que no ho feien. Sense perdre posició arriba a la primera pujada d' asfalt on aconsegueix avançar dos posicions i no les torna a perdre. Sorpresa, no sap si aprofitar i pujar un puntet el ritme o no, per si un cas es manté com està. No deixa de tindre en compte que la transició última de la bici a peu pot ser dura, aquest canvis de modalitat mai se sap com els assimilarà el cos.


Arriba la primera transició en molt bones condicions, agafa la bici, plat gran i a fondo ! La sensació és de descans, la bici li dona " vidilla " i cardiovascularment li permet recupera-se. El recorregut al ser tan planer,  permet avançar relativament ràpid. No vol perdre posicions, però veu com alguns companys la van passant. Més exactament per el tram de la riera, no és el seu fort.  No ho té en compte i al arribar al poble, sabatilles i a córrer. Les cames no van patir el canvi, no va haver-hi impacte muscular. Una mica de molèstia al bessó dret que a l' hora de pedalar li va fer bastant la punyeta. Amb els últims 3km de cursa a peu finalitzaria el Duatló, i és aleshores on inesperadament va avançar 5 posicions de la classificació general. Amb una motivació que no li cap enlloc i sense saber els temps, marxaria cap a casa molt contenta i pensant si potser no li ha arribat ja l' hora de poder gaudir com a ella li agrada de tot plegat : esport,  companyerisme, competitivitat, emocions personals...ah !! i amb un microones cortesia del personal de la organització, sou el millors i els més guapos !!!

Pel que fa per equips la victòria va ser pels amics de Trops sporT mab la parella Xavi Garcia i Llibert Sendrós amb 1h10’04’’.

 

Classificacions i fotos a http://duatloelstermes.blogspot.com.es/

 
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute