QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dilluns, 29 d’agost del 2011

Cursa de Muntanya d'Alforja 2011. Ara sí que és de muntanya.

Casas domina, l'Eloi Borràs es confirma, al Xavi Prim el recuperem i Biel Secall té feina.

El passat diumenge es va disputar a Alforja una nova prova puntuable pel Circuit del Baix Camp. Aquest any presentava novetats en el recorregut i la veritat és que l'han encertada. Si abans era la típica cursa rodadora al cent per cent on els asfalteros et feien la ratlla al mig, amb el nou recorregut la cosa canvia. La variació ha incorporat més desnivell acumulat, més vistositat del paisatge i entorn i molta més tècnica i duresa. Ja era hora que es tregui profit dels caminets, senderons i trialeres de les nostres terres i compartir-les en aquestes curses. Aquest fet, els corredors de muntanya el van agrair.Es va passar per la Creu del Formatge, l'Ermita de Puigcerver, la Miranda,.... En total uns 160 corredors havien de fer uns 15 kms i acumular un total de més de 1.000 m. Encara queda marge de millora del recorregut, substituint el tram final de rodar que es fa molt monòton, sembla ser que ja tenen la solució per l'any vinent.

A la cita hi havia els habituals del Circuit i algun estiuejant que “passava per allí” però que corren que no vegis i van complicar la vida a més d'un. Del Borges Trail-AAEET Valls hi havia l'Eloi Borràs que està afinant la màquina pel Taga, el Xavi Prim que ja està del tot recuperat i va a tope i el Biel Secall que després del KO tècnic del Vandekames li falta fato.

Pel que fa a la cursa de sortida, Sergi Casas (CA Montblanc), per variar, ja imprimeix un ritme de desgast i només el segueixen dos “turistes”, que no sabien com les gastava. Ara ja ho saben. Es tractava de l'Adrià Bosch de BCN i el Jorge Estévez d'Oviedo. La broma els va durar un telediari fins a caure fulminats. Darrera seu un grupet amb l'Eloi, el Dani García (RunSpeed Tarraco), Biel, Xavi, Gerard Gil (UEC Anoia), Sergi Bel (RW-Tgna),....entre d'altres. El primer a passar per caixa és el Biel, que massa pretenciós surt amb el grup a tope i ho paga car i es veu obligat a fer un pas enrera per agafar un altre ritme, juntament amb el Dani. Els dos acompanyants del Sergi també són atrapats finalment per l'Eloi, que va com un tiro i se sent còmode. El Xavi Prim, que va de menys a més va remuntant fins a la quarta posició i atrapa l'asturià. Per darrera ve un David Harrison, a ritme constant que sembla un tractoret però fa una feinada de por i es consolida a la sisena posició, lloc que no perderà. També una gran cursa del Sergi Bel segueix el tractoret. Dani Garcia i el Biel es recuperen, pugen a un tàndem i agafen bon ritme i acaben atrapant en plena pujada al Gerard Gil i Sergi Bel.

La tornada a Alforja, el tram final és per una pista i es fa massa monòton i rodador. Això ho aprofiten els més atletes. Sergi Casas, al seu aire i en solitari es mostra intractable i guanya amb 1h:03'30'', sentencia el Circuit i li treu quatre minuts a un gran Eloi Borrà sque fa segon i constata que està molt fi i va córrer amb molt de cap i en el tram final es va defensar molt bé. Darrera seu entrà l'Adrià Bosch amb 1h08'51''. Xavi Prim fa cinquè amb 1h10'39'' manté un duel fins al final amb Jorge Estévez que s'emporta l'asturià per pocs segons. Darrera seu el tractoret Harrison amb 1h10'59'' fa sisè. Biel Secall, que recupera fins a la setena posició i ho manté en els trams tècnics, és atrapat pel Dani i el Sergi en el tram rodador final i li fan la ratlla al mig. Finalment va entrar el novè amb 1h12'35''.

En fèmines la guanyadora va ser la Nuri Casas (Xafatolls Molerussa) amb 1h28'41'', seguida de Paula Hritiuc (FC Barcelona) amb 1h34'02'' i Paquita Giménez amb 1h34'19''.

En general els resultats de l'equip han estat molt bons. L'Eloi ja no és cap sorpresa, corre amb veterania i autosuficiència i se'l veu bé i encara estarà millor amb els entrenaments propers. El Xavi ha deixat enrera els problemes físics i la feina feta ja dóna els seus fruits, va fer una cursa amb molt de cap i es va trobar molt bé. Gran paper, que esperem continuï i millori encara més. Pel que fa al Biel, va pecar a l'inici de cursa i va pagar el “baixón” de setmanes anteriors però es va recuperar. Tot i això queda feina per fer per arribar a tope al Taga (Copa Catalana).

A nivell de la cursa, en general molt bé. El Circuit del Baix Camp està canviant i nosaltres opinem que cap a millor. Tot fa pensar que s'estan sentant les bases per tenir un autèntic circuit de muntanya a casa nostra, tenim molt bona matèria prima (corredors i terreny).

Vellanes per un tub

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute