QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 31 d’agost del 2010

2ª CURSA DE MUNTANYA D’ALFORJA-PUJADA AL PUIGCERVER.

Jordi Pàmies i Biel Secall del Borges Trail-AAEET, un nou podi a Alforja.


El passat diumenge es va disputar a Alforja la 6a prova puntuable pel Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya. Aquest cop la cita era a Alforja, una cursa de mitja distància, 14 kms i amb un desnivell acumulat de només 1100 m. Uns 150 corredors van prendre part de la sortida, d’entre els que hi havia molts rodadors, ja que la prova no presentava cap dificultat tècnica.

Entre el grup hi havia els corredors del Borges Trail-AAEET, el Jordi Pàmies, Xavier Prim, ambdós lluiten pel podi d’aquest circuit, Biel Secall que no fa el circuit però que cal escalfar motors pel que vindrà i Tavi Fossas.

La sortida enmig d’una temperatura ideal per córrer es va donar puntual i de bon inici es va formar un selecte grup d’uns deu corredors, encapçalats per Sergi Casas (Llop Aventura), seguit en fila de Tonyo Gironès, Perico Ortega i Víctor Gonzàlez del CA Tarragona, Pàmies i Secall del Borges Trail-AAEET, Pere Rodríguez (Obrint Traça), Arnau Sugranyes i Xavi Prim (Borges Trail-AAEET). De seguida el grup es va anar estirant a les primeres rampes de la pujada a Puigcerver. Al punt més alt es passava per davant l’ermita i Sergi Casas ja havia marxat sol, seguit pel Tonyo i el Víctor. Pàmies va recuperar una posició i optava a la tercera plaça. Darrera seu el Perico lluitava amb els seus problemes estomacals i era passat pel trio format per Biel, Pere i Arnau. Més enrera venia el grupet del Xavi Prim.

Després d’una baixada pesada i aburrideta per pista i algun tram d‘asfalt s’arribava al poble d’Alforja. La victòria va ser per l’incombustible Sergi Casas, que li haurem de presentar al nostre Piju, seguit pels pelacanyes Víctor i Tonyo. Jordi Pàmies i Biel Secall completaven el podi per aquest ordre.

Pàmies agafa uns punts importants de cara a la classificació final, Biel Secall que va recuperant el to per afrontar les properes curses i perd la por de sortir a davant, Xavi Prim que ja està recuperat del tendó i es mostra cada dia més en forma i Tavi Fossas que manté la seva regularitat.

Altres cares conegudes com Arnau Sugranyes (corredor internacional de descens en BTT), i essent aquesta la seva 2ª cursa de muntanya va aconseguir el 7è lloc. Per la seva banda, Carles Asensio, del CExta Espluguí, actualment preparant-se per obtenir el seu millor rendiment a la conegudíssima Duatló de Núria, va obtenir també una bon resultat.

Classificacions:


1- Sergi Casas (X-Team Llop Aventura) 55:27

2- Víctor Gonzàlez (CA Tarragona) 57:49

3- Tonyo Gironés (CA Tarragona) 58:18

4- Jordi Pàmies (Borges Trail-AAEET) 59:33

5- Biel Secall (Borges Trail-AAEET) 1:00:00

-------

15-Xavi Prim (Borges Trail-AAEET) 1:03:30

25-Tavi Fossas (Borges Trail-AAEET) 1:06:38


Més informació: http://www.tretzesports.com/alforja10/index.html

dilluns, 16 d’agost del 2010

PODI DEL BORGES TRAIL-AAEET A LA 1ª CRONO-PUJADA DE LA MOLA.

El passat dissabte 14 d’agost, a la població de La Torre de Fontaubella, a la comarca del Priorat, es va disputar la primera edició de la crono-pujada a la Mola, organitzada per FONTAUBELLA FONDISTES.
El primer repte, després de parlar amb diversos participants, va ser trobar aquesta petita població al mapa, ja que fins a la data era poc coneguda.
La Torre de Fontaubella està situada prop de Falset, al costat dels molins eòlics del coll de Pradell de la Teixeta, al peu de la Mola de Colldejou, muntanya que teníem com a objectiu.
La Mola és una de les muntanyes més emblemàtiques de les comarques de Tarragona, des d’on es pot gaudir d’una de les vistes més boniques de la contrada. El mar i tota la seva costa, amb Mallorca visible els dies més clars, el Montsant, la Serra de Llaberia, les muntanyes de Tivissa, les de Prades i els Ports. I aquest era l’objectiu dels organitzadors, compartir amb tots aquest preciós racó tarragoní.

El recorregut començava a la plaça del poble, i ja des de l’ inici, els mateixos carrers prometien una forta i intensa pujada. En sortir de la població la pujada continuava per camins de paviment amb fort desnivell, fins a un camí de terra que va durar poc, ja que de seguida el traçat es desviava cap a un sender que ens portava al peu de la muntanya i allí s’iniciava el tram de tartera, amb molta pedra i forta pendent mantinguda.

Per acabar-ho d’arrodonir, el tram final de la pujada es feina per l’anomenada Canal del Mig, on vam haver de fer ús de peus i mans per grimpar i poder superar el final de l’ascens.

Un cop a dalt, tan sols calia recórrer pel pla fins a les runes del Castell, on estava situada l’arribada. Un total de 3’097 quilòmetres de distància, per superar els 552 metres de desnivell positiu, amb una pendent mitja del 60%.

66 participants vam fer cap a la Torre de Fontaubella per disputar la cursa. D’entre ells, cares conegudes com la Mònica Ardid, actual campiona d’Espanya de Km Vertical, Lola Brusau de la Selecció Catalana, Sergi Casas del Llop Aventura, Albert Ferrer i Joan Rosich, de la UEC ANOIA, i els amics de sempre, Jordi Pijuan de Blancafort, i els incansables Germà Guarch d’Alcover i el Toni Arbonés de Siurana. Del BORGES TRAIL-AAEET, tan sols Pàmies, que no “tanca” ni per vacances, va desplaçar-se a la Torre per disputar aquesta 1ª edició de la Pujada.

Les sortides es donaven de forma individual cada minut, així, cada corredor feia la seva pròpia cursa, lluitant contra la pujada, en una cursa ràpida i de molta intensitat.

Sergi Casas va ser el més ràpid, seguit de Xevi Vidal a 46 segons i en tercer lloc, Jordi Pàmies (BORGES TRAIL).

A l’arribada, primer de tot, calia tornar a baixar, ja fos pel mateix lloc o pel Camí del “molins eòlics”, més llarg però amb més vistes, per tornar a la plaça, on ens esperava el berenar, refrescos i sorteig de material.

Els millors temps van ser aquests:

EL TOP 5 FINAL FEMENÍ

1. Mònica Ardid 28min45” UA TERRASSA

2. Ragna Debats 33min06” CE XERTA

3. Lola Brusau 34min12” UEC ANOIA

4. Mar Archs 37min16” UE VIC

5. Montse Canyadell 39min23” FONDISTES TARRAGONA


EL TOP 5 FINAL MASCULÍ

1. Sergi Casas 24min26” LLOP AVENTURA

2. Xevi Vidal 25min10” UE VIC

3. Jordi Pàmies 25min43” BORGES TRAIL

4. Toni Arbonés 26min29” SIURANA

5. Albert Ferrer 27min05” UEC ANOIA

--------

10. Joan Rosich 28min21” UEC ANOIA

12. Jordi Pijuan 28min37” CE LA SEGARRA

13. Germà Guarch 28min37” CE ALCOVER

 
Classificacions i més fotos a: http://www.tretzesports.com/cronotf/index.html  

Més info d’aquesta i altres curses a: http://www.tretzesports.com/  



dimecres, 4 d’agost del 2010

BORGES TRAIL SEGUEIX SUMANT VICTÒRIES

L´atleta del Borges Trail, Xavi Prim, s´enduia la victòria aquest passat dissabte a la primera edició de la duatló “Els Termes” de Vilallonga del Camp.
A dos quarts de sis de la tarda es donava la sortida de la cursa a la plaça major de Vilallonga del Camp. Amb moltíssims corredors d’arreu, expectants del traçat per aquesta primera edició de la competició.

El recorregut constava de 4000 mts. el primer tram a peu, 21500 mts. el tram de BTT i 3000 mts.l'últim tram a peu.

A primera fila i bon coneixedor d’aquest tipus de proves, es va situar el Xavi, amb molta ambició després d’haver superat una important lesió que l’ha tingut apartat durant un temps del seu més alt nivell.

De seguida es formaria un grupet al capdavant sempre encapçalat pel Marcel.lí Grimau del Facvac i en Xavi del BORGES TRAIL, que arribaven junts a la primera transició.

El del Facvac feia uns primers quiòmetres amb la bici a un ritme molt fort marxant en solitari tot i que Xavi el matindria sempre a vista.

En l´ultima part del circuit que era una mica més tècnic el Xavi aconseguia no solsament agafar la roda del Marcel.lí sinó despenjar-lo per entrar al box amb uns segons d´avantatge que ja li servirien per fer el segon tram a peu amb certa comoditat, entrant a meta com a guanyador de la prova amb un temps d´1 hora 19 minuts.

Al final el top 5 va quedar així:

1. XAVI PRIM BORGES TRAIL 1:19'13.02

2. MARCEL•LÍ GRIMAU FACVAC TRIATLÓ 1:19'43.81

3. JORDI NOLLA CERAP RIUDOMS 1:20'01.30

4. IVAN BONET IND. 1:20'15.71

5. RAUL RAMIREZ CC SECUITENC 1:20'33.74

Més info i classificacions a:

http://www.tretzesports.com/duatlovilallonga/index.html

dimarts, 3 d’agost del 2010

BON PAPER DEL BORGES TRAIL A LA CURSA DE L'ESPLUGA

El dissabte passat es va celebrar a l’Espluga de Francolí la 33ena edició d’aquesta ja mítica prova dins el calendari de l’atletisme català. Es tracta d’una prova de 15 kms, però que s’endureix pel fet de celebrar-se per la tarda i pel desnivell del recorregut. Així doncs, els més de 800 atletes participants van prendre la sortida a les set de la tarda, amb una calor sufocant, per completar un recorregut que s’iniciava pels carrers de l’Espluga per anar cap a Poblet, un cop allà s’enfilava la carretera de Prades i el retorn era pel mateix lloc fins a l’arribada a l’Espluga.

Els nostres corredors es van calçar les bambes d’asfalt i cadascun amb el seu repte personal. Eren el Jordi Pàmies, el Biel Secall, el Tavi Fossas i la Gènia Miró. Sembla estrany de veure’ns amb aquest tipus de curses, però la parada estival de les nostres competicions fa que poguem fer incursions en altres disciplines.

Tot i no ser el nostre terreny els resultats van ser fantàstics. De fet, només començar el Jordi i el Biel van sortir forts i se situaven entre els cent primers, calia fer els primers quilòmetres ràpid si es volia aconseguir el repte de baixar de l’hora. A mitjans de la carretera de Prades, en plena pujada els dos corredors ja anaven junts i seguirien així fins al punt més alt. A la baixada el Biel, amb bones sensacions, agafava la iniciativa i s’aniria distanciant. Un últim pas per Poblet, ple de gent animant als corredors donava ales per afrontar els tres últims quilòmetres a tope. Al final el Biel aconseguia entrar en una bona 49ena posició amb un temps de 57:53, top 50 i amb menys d’una hora, repte aconseguit, seguit pel Jordi que va entrar el 57è amb un fantàstic temps de 58:30. Pel que fa al Tavi va fer una cursa similar a edicions anteriors entrant el 118è amb 1:03:34. La Gènia, que no va acabar satisfeta, fa fer la 388ena (16 fèmina) amb un temps de 1:13:23.

Va ser un dia on ens vam retrobar molts coneguts, com sempre, i fent grandíssims papers entre els primers, els nostres amics del FACVAC el Jordi Toda, l’Abdul, l’Àngel, l’Ivet,..... del GAC AAEET, l’incombustible Antonio Cobo, el Paco, el Diego Cañamero, ... felicitats a tots pels vostres temps.


Bé, ara ens toca descansar una mica, i preparar l’atac a la Copa Catalana, els Duatlons d’Alta Muntanya, el Circuit i el Campionat de Catalunya per equips.
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute