dimarts, 19 de juliol del 2016

Aleix Toda, 4art a la prova andorrana de la Marató dels Cims

El passat dissabte 16 de juliol el corredor Aleix Toda del Borges Trail va participar en la Marató del Cims a la localitat andorrana d'Ordino. La cursa formava part del circuit de les Skyrunning Series Spain & Andorra i tot i que darrerament les sensacions en els entrenaments no eren gaire bones el borgeti es disposava a donar el millor de si mateix en aquesta gran cursa de 42,5 km i 3000md+.

A les 8 del matí es donà la sortida entre musica clàssica i petards i el nostre corredor es va posava entre el grup capdavanter, tot sortint per un tram d'asfalt que permetia anar a un bon ritme, segurament massa elevat però l'eufòria del moment l'exigia.

En començar la pujada l'Aleix va perdre algunes posicions, quedant-se en un 7é lloc i compartint cursa amb en Xavier Andorrà. La cursa, que en aquell tram presentava un recorregut de bellesa difícil de descriure enmig de rius i boscos frondosos, es va anar desenvolupant sense més canvis fins arribar a la vall de Sorteny, on el nostre corredor va mantenir el ritme imposat des del principi mentre que alguns dels altres atletes anaven defallint en la llarga pujada cap a coronar el Casamanya.

En aquesta part de la cursa les vistes eren per quedar-se a seure i contemplar el paisatge, però aquell dia tocava apretar el cul i els grans grups de voluntaris i excursionistes que s'aplegaven a cada cim donaven ales per recuperar forces, superar el tram tècnic amb cadenes fins al cim del Casamanya i avall que fa baixada!

A partir d'aquest punt l'Aleix va deixar enrere als companys als que havia anat passant i es va quedar sol fins arribar en 4a posició a meta enmig d'un ambientasso d'amics, famílies i aficcionats que esperaven l'arribada dels seus respectius atletes.

De nou un 10 per a l'organització, que va mobilitzar més de 400 voluntaris per a totes les curses que es van dur a terme aquell cap de setmana i va aconseguir que cada corredor visqués una experiència única.

Tot això no seria possible sense Borges, Eassun, PH-Quirogel, Coreevo, Sport Gym Tarragona.