dilluns, 23 de maig del 2016

L'Ester Casajuana guanya a La Faiada, primera cursa de la Copa Catalana de Curses de Muntanya, Marta Batalla guanya en la seva categoria

El dia 13 de maig es va disputar la cursa de La Faiada que era la primera de les quatre que constituiran la Copa Catalana de Curses per Muntanya d’aquest 2016 i juntament amb Escanyabocs, la més corredera. Sortia de la localitat de Pont de Suert i era una mitja marató amb 1200 m de desnivell positiu.

Marta Batalla

Hi arribava després de disputar les dues primeres curses de resistència i entrenant específicament per distàncies més llargues, o sigui que tenia el dubte de com em trobaria amb una cursa tan ràpida. Durant la primera i única pujada dura, que acabava al quilòmetre 9, vaig anar en tercera posició i veient en tot moment la segona fèmina, però va ser en la transició a pla per posteriorment baixar quan em va avançar una noia i, en un tram de pista, vaig perdre la referència de les corredores que portava al davant. Durant els propers 12 quilòmetres, principalment de baixada i planers, vaig avançar tres o quatre corredors, però em va sorprendre córrer la major part del temps sola, fet estrany en una cursa de la Copa, en las que normalment hi ha una gran afluència. Suposo que el fet que hi hagi tantes curses cada setmana hi té a veure. A part, d’algun tram una mica més pedregós, el terreny no era molt tècnic.

Vaig fer la meva cursa i em vaig notar unes sensacions prou bones. Finalment vaig acabar en quarta posició i primera de la categoria amb un temps de 2 hores i 33 minuts.

Destacar que em vaig desplaçar a Pont de Suert amb la meva companya d’equip Ester Casajuana i que després de la cursa vam poder gaudir d’un àpat en un restaurant de la localitat amb la companyia d’amics i coneguts del món del trail, de diferents edats, clubs i procedències. Una bona manera d’arrodonir la jornada.

Ester Casajuana

L’ Ester participava la primera cursa de la Copa Catalana amb moltes ganes, ja que el perfil i kilòmetres de la cursa jugaven al seu favor, a més feia gairebé un mes que no competia en una cursa de 20km de les que a ella li agraden, així que anava força motivada. Els primers 4 km abans d’afrontar la pujada més dura de la cursa, va sortir força conservadora i a un ritme al que es sentia còmode, però al km 6 va patir uns dolors a l’estomac que la van obligar a baixar el ritme. Ja cap al km 12 els dolors van començar a desaparèixer i va tornar a agafar un bon ritme en el que quedava de baixada i encarar la última pujadeta amb moltes ganes. Finalment va arribar primera fèmina amb un temps de 2h i 19’. Contenta del resultat i de les sensacions tot i les molèsties estomacals. Ara ja preparant la segona cursa de la Copa Catalana que es realitza aquest dissabte 21 de Maig a la Seu d’Urgell.