dimarts, 2 d’agost del 2016

10km. La Pobla de la Massaluca - Running Series

Un any mes preparats per córrer els 10km. de la Pobla de Massaluca, una clàssica del circuit running series de Terres de l' Ebre.
No es una cursa per anar a fer la millor marca, ni el clima l’acompanyava, així que a les 19h. tret de sortida.

Pel que fa la cursa de la Pilar Rus:
La Pilar va sortir amb el grup capdavanter, la carrera te tota la pinta que serà molt dura amb la solana que esta caient, 32 graus!, passant pel quilòmetre dos, ja sortint del poble, fem front d' un gran tram d’asfalt trenca cames, el grup capdavanter es va estirant, un circuit que podria ser ràpid es converteix en una carrera d’agonia pura, la Pilar va molt desidratada al km4 no sap i no sap si podrà aguantar aquest ritme tant alt; mira enrere i esta sola, veu lluny l’altre grupet i la segona no la arriba a veure, ara es una lluita amb si mateixa, baixa ritme al km6 l' avituallament pot hidratar-se i això li ajuda a reactivar-se per tornar a augmentar el ritme, tornem al poble, el sol es far insuportable, enfilem la segona volta, al km8 entrem al poble i gran animació, tothom esta al carrer, últims metres pujem la petita rampota infernal per entrar a meta, la nostra borgetti dominant durant tota la cursa i amb un marge d' uns 3 minuts respecte la segona noia i entrant a meta guanyadora de la prova.

Pel que fa la cursa de Mikel Besora:

Mikel Besora va marcar el ritme al principi juntament amb Azziz un corredor dominador a les curses d' asfalt a Terres de l' Ebre.
Amb el pas del km. 3 ja es queden ells dos sols marcant el lideratge.
Cap al km.5 (que el pasen mes ràpid del que tocava pel clima i terreny que hi havia), 16'40'', Mikel comença a perdre forçes, Azziz marxa uns metres i Mikel darrere intentant mantenir el ritme, les pulsacions son altes i porta les cames carregades d' àcid làctic.
km.7 punt d' inflexió de la cursa, Mikel es queda buit de forçes i tocarà córrer amb el cap.
km. 8 i 9 Mikel no pot mes, porta una deshidratació important, la panxa no admet l' aigua i vigila no arribi el tercer per darrere.
km.10 i últims 400m. (10'4km. que va haver al final) Mikel Besora consegueix arribar a meta en segona posició general.

Felicitar a tota l’organitzacio i a l’Associació Esportiva Massaluca que fan que la cursa sigui com córrer a casa.