QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dijous, 26 de maig del 2016

L'Ester guanya a l'Escanyabocs, segona cursa de la Copa Catalana



Després de la victòria de l’Ester a la Faiada va decidir a mitja setmana a anar a la que seria la segona cursa de la Copa Catalana a la Seu d’Urgell : Escanyabocs.

Divendres a la nit l’Ester tenia un compromís i sabia que no podria descansar lo suficient per la cursa, però finalment va pensar que era una de les quatre curses de la Copa més assequible per ella, pel desnivell i quilòmetres, així que ben d’hora aniria cap a la Seu d’Urgell a intentar-ho fer lo millor possible. Va ser una sortida molt ràpida i una cursa en general molt corredora, amb molts “pujes i baixes”.

Les poques hores de son i el cansament al km 14 li van començar passar factura i va haver de disminuir el ritme, inclús en algun moment va pensar en abandonar perquè entre la calor i el cansament li va començar a venir una “pàjara”, però va pensar que ja que havia anat fins allí i tal com estava anant la cursa havia d’acabar si o si!

Així que es va pendre un gel i va tirar endavant fins al final, patint però acabant en una primera posició amb un temps de hores 24 minuts , per davant de Sílvia Puigarnau amb un temps de 2 hores i 28 minuts, i Queralt Riba 2 hores i 29 minuts.




dimarts, 24 de maig del 2016

Nuria Gil guanya amb autoritat la Trail Catllar i Xavi Prim fa una gran tercera posició de prestigi

El passat 22 de maig es va celebrar a la localitat de Catllar la segona prova puntuable de Circuit de Curses de muntanya de la Costa Daurada. El mateix dia es realitzaven dues proves, la cursa llarga de 23km amb 540 metres d+ i una curta de 11km i 260d+.
A les 9h es donava sortida a la cursa llarga on a la línia de sortida i havien dos representants del Borges Trail, Nuria Gil i Xavi Prim entre altres noms molt destacables del mon del trail, com Miguel Caballero, Xavier Sahuquillo, Eugenia Munte...
En la prova llarga va guanyar Miguel Caballero en un aferrissat esprint amb Xavier Sahuquillo,  amb un temps de 1h32’32sg i 1h32’38sg respectivament, en tercer lloc va arribar Xavi Prim amb un temps de 1h37’45sg, que retornava amb a la competició amb un gran resultat. En categoria femenina, la guanyadora va ser Nuria Gil amb un temps de 1h52’43sg, seguida de Euguenia Munte i Patricia Jauregui.
Per altre banda, en la cursa curta de 11km, el guanyador en categoria masculina va ser Jose Manuel Vieito amb un temps de 41’32sg, seguit de Oscar Alfani i Aleix Sole, on el representant del Borges Trail, Salvador Martí, va entrar en setena posició. En categoria femenina, la guanyadora va ser Ingrid Ruiz amb un temps de 54:22 seguida de Dolores Mata i Beatriz Vazquez.

Seguidament els corredors del Borges Trail ens expliquen les seves experiències:

Nuria Gil:

Per la seva part, la Núria va participar a la cursa de 21km. Va ser una cursa corredera i ràpida que des d’un principi ja va agafar el seu propi ritme. Aproximadament, al km 14, un cop estant a l’antiga via del tren, un petit descuit va fer que hagués de fer quasi bé un km de més per saltar-se un gir a mà dreta. Tot i així, va poder seguir en primera posició fins arribar a la línea de meta, quedant per davant de Eugenia Munté i Patricia Jauregui.
Xavi Prim:

Per part meva ahir era el dia de sortir de dubtes després d´uns mesos fora de les curses. Era el dia de saber on ens trobem i verificar si el treball de les últimes setmanes donava els seus fruits. Una cursa assequible amb terreny conegut i poc desnivell.
Ja d´inici doncs amb el cap fred vaig córrer al ritme que m´anava còmode i posicionant-me allí on les cames em permetessin no córrer riscos innecessaris. Després d´una  primera pujadeta inicial on arribàvem junts amb el  Miguel i Sahuquillo ells marxarien  pel davant a un ritme que per mi era massa alt. A partir d´aquí corrent sempre molt còmode i regulant les forces per intentar anar de menys a més fèiem el primer bucle de 11 km per tornar a El Catllar amb menys de 50 minuts. Segueixo molt segur i treien cada cop més distància al quart classificat. Ben coneixedor del circuit tenia clar on apretar i on tenia que baixar marxa. Van passant els kilòmetres i el plan segueix el guió. A falta de tres per meta començo a tenir algun indici de rampes als bessons i decideixo baixar el ritme sabent que tenia prou marge. Controlo la situació i entro  a meta tercer.
Valoració prou positiva i content del resultat i amb més motivació per seguir millorant

Salvador Martí:


Per la seva part, el Salva Martí anava a la cursa del Catllar per tal de fer una cursa rapida i veure com responia el cos amb l’anemia que arrossegava les ultimes setmanes. Després d’una sortida un pel ràpida, on les cames no donaven bones sensacions, poc a poc el corredor del Brges anava agafan el seu propi ritme, on des de el quilòmetre 4 va compartir cursa amb el corredor Marc Toda, amb el qual va fer gran part del recorregut arribant 7e de general. De moment, conscient de l’estat en que es troba, intentar recuperar forces i poder tenir millors sensacions en les pròximes curses.





dilluns, 23 de maig del 2016

L'Ester Casajuana guanya a La Faiada, primera cursa de la Copa Catalana de Curses de Muntanya, Marta Batalla guanya en la seva categoria


El dia 13 de maig es va disputar la cursa de La Faiada que era la primera de les quatre que constituiran la Copa Catalana de Curses per Muntanya d’aquest 2016 i juntament amb Escanyabocs, la més corredera. Sortia de la localitat de Pont de Suert i era una mitja marató amb 1200 m de desnivell positiu.


Marta Batalla

Hi arribava després de disputar les dues primeres curses de resistència i entrenant específicament per distàncies més llargues, o sigui que tenia el dubte de com em trobaria amb una cursa tan ràpida. Durant la primera i única pujada dura, que acabava al quilòmetre 9, vaig anar en tercera posició i veient en tot moment la segona fèmina, però va ser en la transició a pla per posteriorment baixar quan em va avançar una noia i, en un tram de pista, vaig perdre la referència de les corredores que portava al davant. Durant els propers 12 quilòmetres, principalment de baixada i planers, vaig avançar tres o quatre corredors, però em va sorprendre córrer la major part del temps sola, fet estrany en una cursa de la Copa, en las que normalment hi ha una gran afluència. Suposo que el fet que hi hagi tantes curses cada setmana hi té a veure. A part, d’algun tram una mica més pedregós, el terreny no era molt tècnic.

Vaig fer la meva cursa i em vaig notar unes sensacions prou bones. Finalment vaig acabar en quarta posició i primera de la categoria amb un temps de 2 hores i 33 minuts.


Destacar que em vaig desplaçar a Pont de Suert amb la meva companya d’equip Ester Casajuana i que després de la cursa vam poder gaudir d’un àpat en un restaurant de la localitat amb la companyia d’amics i coneguts del món del trail, de diferents edats, clubs i procedències. Una bona manera d’arrodonir la jornada.


Ester Casajuana

L’ Ester participava la primera cursa de la Copa Catalana amb moltes ganes, ja que el perfil i kilòmetres de la cursa jugaven al seu favor, a més feia gairebé un mes que no competia en una cursa de 20km de les que a ella li agraden, així que anava força motivada. Els primers 4 km abans d’afrontar la pujada més dura de la cursa, va sortir força conservadora i a un ritme al que es sentia còmode, però al km 6 va patir uns dolors a l’estomac que la van obligar a baixar el ritme. Ja cap al km 12 els dolors van començar a desaparèixer i va tornar a agafar un bon ritme en el que quedava de baixada i encarar la última pujadeta amb moltes ganes. Finalment va arribar primera fèmina amb un temps de 2h i 19’. Contenta del resultat i de les sensacions tot i les molèsties estomacals. Ara ja preparant la segona cursa de la Copa Catalana que es realitza aquest dissabte 21 de Maig a la Seu d’Urgell.


Agraiments a #Borges #Eassunspain #PH-Quirogel i #Coreevo pel seu suport



dijous, 12 de maig del 2016

BORGES TRAIL A LA CURSA BOMBERS VOLUNTARIS CORNUDELLA AMB VICTÒRIA DE MIKEL BESORA

El passat diumenge 8 de maig es va celebrar la cursa per muntanya de Bombers Voluntaris a Cornudella de Montsant, puntuable pel CIRCUIT CAMP DE TARRAGONA.
Borges Trail va ser-hi present a la competició.
Dues curses: la prova puntuable pel circuit amb un traçat de 21km. 1050+ i un circuit de caire més popular de 14km.500+


A les 9 del matí es donava la sortida de les dues curses i els corredors Tavi Fossas, Sergi Hidalgo i Mikel Besora ens explicaran la seva cursa.


TAVI FOSSAS: 

El diumenge, que feia un dia perfecte per córrer, en Tavi es va situar a primera fila de la sortida, no per anar davant de tot, sino, per veure quines llebres hi havia a la cursa, tot i que amb en Mikel al capdavant, ja estava tot beneït.
Tot i no venir gaire entrenat, en Tavi, si més no, venia força motivat i amb ganes de donar guerra, i va ser així, fins a l'últim moment, que va estar apretant el ritme.

Com sempre, l'arrencada va ser prou ràpida, donat que els primers 7 kilòmetres eren per pista ben plana (excepte alguna pujadeta puntual), i calia córrer molt per posicionar-se bé.
En aquest cas, en Tavi va aguantar com va poder el fort ritme que van imposar els corredors de la cursa curta, però fins que no va arribar la forta pujada cap al Gallicant, no va ser quan va començar a recuperar posicions, tot avançant a poc a poc a altres corredors.
Un cop a la part més alta, on es feia evident el mal temps, amb pluja, boira espessa i fred, calia recuperar forçes per tornar a agafar velocitat, donat que la baixada era ben ràpida i poc tècnica. A partir d'aquí, en Tavi que va anar agafant confiança, es va pendre el que li quedava d'un gel, i va arrencar amb prou energies la pujada cap a Siurana a través del pas del Grau de la Trona.

Un cop atravessat el bonic i pictòric poble de Siurana, s'iniciava una ràpida i bonica baixada altre cop cap al pantà de Siurana, punt on en Tavi adelantava a en Jorge Romero, tot aprofitant una finta al sender. Ja un cop al camí, només tocava aguantar el ritme, per no ser adelantat per cap corredor de fons. Sort que la motivació d'en Tavi no li va fer baixar la guàrdia i fins i tot, li va permetre guanyar fins a un minut per sobre del seu rival més directe.
Així doncs, entrava en 22º posició de la general i 12º de la seva categoria.
D'aquesta manera, tot i no ser dels terrenys preferits del nostre corredor del Borges Trail va fer prou bon paper, i espera anar millorant els seus resultats a les proves que encara manquen per acabar el circuit. 



Això sí, el paratge de les muntanyes és possiblement un dels millors de la província, i permet gaudir d'unes vistes inigualables. Esperem poder continuar gaudint del que ens està oferint aquest fantàstic circuit.


SERGI HIDALGO:


El seu objectiu en cursa era poder disputar-se el pernil, va sortir molt ràpid en posicions capdavanteres i cap a meitat de cursa va agafar una motxilla amb mànegues (la que utilitzen els bombers pels incendis forestals) i la va carregar fins a meta, que allà va ser intercanviada per un pernil.




Objectiu aconseguit. Tot i així va finalitzar en posició 54º general.


MIKEL BESORA:

Va sortir davant vigilant i controlant el ritme, de menys a mes, agafant un bon ritme i bones sensacions.



Pasant els km. s'anava trobant cada vegada millor, i no va ser fins que a la pujada a Siurana on va fer un canvi de ritme i va trencar el ritme capdavanter i va marxar cap a meta arribant a meta en primera posició general.


Va córrer els 21km. amb 1050+ en 1h.45'. Amb aquest gran resultat, Mikel Besora ja porta triplet consecutiu al circuit Camp de Tarragona.


PODI GENERAL:
1. Mikel Besora
2. Alex Izquierdo
3. Lluisma Mas
4. Xavier Sauquillo
5. Oscar Jiménez

Resultats cursa llarga:

1. Mikel Besora........1h.45'30''......BORGES TRAIL
2. Alex Izquierdo......1h.46'48''......SERRES DEL MESTRAL
3. Lluisma Mas.........1h.48'24''......PATXANGUERUS D'ALFORJA
4. Xavier Sauquillo....1h.49'43''......CLUB LA CAMETA COIXA
5. Oscar Jiménez......1h.50'22''......TAYMORY-SPIRIDON
......
22º Octavi Fossas.....1h.59'50''......BORGES TRAIL
......
54º Sergi Hidalgo......2h.13'02''......BORGES TRAIL


Volem agraïr a la organització pel tracte i una cursa tan ben muntada, un 10.

Volem agraïr a l'equip Borges Trail i als nostres col·laboradors: Borges, Ph-Quirogel, Eassun Spain, Sport Gym Tarragona, Bussetus Sport, Coreevo.

dilluns, 9 de maig del 2016

Bateig de l'Ester Casajuana en distància marató

L’Ester afrontava la primera cursa de les MISSIONX3, tot i estar acostumada a curses més curtes afrontava aquesta amb moltes ganes i sobretot amb ganes d’ aprendre poc a poc el què és córrer distàncies més llargues.  Va sortir força conservadora,  però a partir del km 10 tot i anar prou bé de sensacions va començar a pensar que encara li faltava molt i va afluixar el ritme pensant que més endavant podria tirar més. Els primers 20km va anar entre quarta i cinquena posició, però ja arribant a Cadaqués la cinquena corredora la va adelantar i l’Ester no va tenir prous ànims per continuar lluitant,  així que va acabar en una sisena posició, tot i així contenta pel gran nivell de corredores que hi havia, i sobretot per fer aquesta gran cursa, tant a nivell d’organització com de recorregut. Ara ja pensant en  les següents curses de les MISSIONX3, ja que estem parlant de distàncies de 55Km i 60km, tot un repte per ella afrontar aquestes distàncies de les quals no està acostumada. 



Imponent Marta Batalla en la Half Trail Estels del Sud tot i el nivellàs dels participants, segona prova de la Copa de Resistència de la FEEC

El passat cap de setmana em desplaçava a Arnes per disputar la Half Trail Estels del Sud amb 65km i 3000 m D+. Era la segona cursa de la Copa de Resistència organitzada per la FEEC i hi anava amb el dubte de si estaria recuperada de la primera prova que vaig fer dues setmanes abans.

Ens vam traslladar a la localitat ebrenca el dia abans, vaig poder assistir al briefing i ens vam instal·lar a la zona d’acampada proporcionada per la organització. Durant el briefing ja ens van avançar que la metereologia no acompanyaria i que hi hauria més material obligatori. Durant la nit va estar plovent però sortosament hi va haver una treva de matinada que va permetre viure la espectacular sortida que tenien preparada junt amb la ultra que incloïa focs artificials i diables despenjant-se campanar avall. 











Els primers quilòmetres coincidíem amb la ultra i com sempre, es va sortir a un ritme alt. Les posicions del davant en noies ja es van establir des dels primers quilòmetres. La primera, l’atleta Emma Roca i la segona, Dolors Morcillo van col·locar-se en primera i segona posició i així van arribar a meta. La tercera, quarta i cinquena vam arribar al Caro (23km i 1135m D+) sota la pluja a pocs segons de diferència. La pujada va ser molt dura sobretot al tram final i el terra mullat no ajudava massa. A l’avituallament, on m’esperava la família, vaig menjar un plàtan i pa amb Nutella, vaig reomplir els bidons i vaig sortir amb bones sensacions pensant que ja havia superat el primer tram de la cursa. El següent tram anava fins a Paüls i aquí va ser on vaig patir de valent. Entre els kms 25 i 35 el vent bufava de valent i m’impedia avançar amb seguretat, m’havia d’ajudar dels bastons per no perdre l’equilibri i potser m’hauria d’haver tret l’impermeable ja que s’inflava com una vela amb l’aire, però a la vegada feia fred i no ho vaig fer. En aquest punt és on vaig perdre la referència de la tercera classificada, i ja no la vaig poder atrapar en el que quedava de cursa. Vaig gaudir de la baixada a Paüls per senders tècnics i pedregosos, típics de la zona, i que a poc a poc em comencen a agradar ja que he agafat seguretat i habilitat per baixar-los. Al poble de Paüls hi havia un dels avituallaments més importants de la cursa, ja que estàvem al km 45, portàvem 2000 metres de desnivell positiu a les cames i tocava afrontar la pujada a la Gilaberta amb 600 metres D+ en poc més de 5 km. Em vaig avituallar bé, menjant pa amb formatge, fruita, fruits secs i reomplint líquid. Començava la calor i venia un tram dur, però estava sencera de cos i ment així que amb l’empenta dels crits d’ànims dels meus fills vaig deixar enrere el poble. Començava el darrer tram, una mitja marató intensa que després de la pujada dura i trencadora em va portar per boscos i prats fins al peu de les Roques Benet. 

Arribo a l’avituallament passades les Roques Benet en una quarta posició, m’hidrato amb aigua a l’avituallament i comença un tram d’asfalt. Em sento encara amb forces així que decideixo apretar el ritme. Error! Em passo el trencall a dreta, tot fent un km carretera avall fins adonar-me que no pot ser. Reculo carretera amunt i veig per un sender paral·lel un grup de corredors que havia deixat enrere feia estona. Aquí m’enfonso, al km 58, a 7 kms de meta em plantejo de plegar, amb l’empipada amb mi mateixa per la manca de concentració. Però nooooo! Em diuen el grup de corredors que la cinquena noia els ha passat i en aquest moment decideixo no abandonar i donar tot el que em queda. Corro el més ràpid que puc pels estrets d’Arnes. Uns caminants em diuen que tinc una noia a 1 minut i que sembla molt cansada i això m’acaba d’empènyer per aconseguir avançar-la a 2 kms de meta. Poc després em trobo un corredor amb qui havia compartit molta cursa. Amb ell creuo el poble i arribo a l’arc amb 9 hores i 19 minuts, en quarta posició femenina i 33ena absoluta. El meu marit i fills són allí, esperant-me amb els braços oberts, contents i orgullosos de mi i això és genial!

A mi em queda un gust de boca agredolç, per haver deixat escapar la tercera classificada, per la manca de concentració en moments clau, però amb la satisfacció d’haver pogut fer un final de cursa intens i haver pogut mantenir un ritme mitjà per sota de 8’30 el km en una cursa exigent. 


La propera cita de la Copa de Resistència a la Marató del Cadí. Allí estaré amb ganes de més.






Enhorabona a la organització! Un deu!!!


Gràcies a la meva família pel seguiment. Sense ells no seria el mateix i pels que esperen és tan dur com pels que correm.





Gràcies a #Borges #Eassun #PH-Quirogel i #Coreevo pel seu suport
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute