QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 20 d’octubre del 2015

CURSA ULTRA TRAIL SERRA DEL MONTSANT, 101km i 4000d+. DISSABTE 17-10-2015

Sortida de Cornudella, passant per: Albarca, Ulldemolins, Margalef, La Bisbal de Falset, Cabacés, La Figuera, La Vilella Baixa i alta, Escaladei, Morera del Montsant i tornant a Cornudella, tancant tota la volta al macis del Montsant.

En aquesta ocasió teníem a en Marc Balañá Prats, del EQUIP BORGES TRAIL, disposat a fer un bon paper a la prova, sent un dels seus objectius de l’any.

En MARC ens explica les seves relata:
9:00 es donava la sortida d’aquesta bonica ultra, que transcorre per dins el Parc Natural de la Serra del Montsant, ja guanyador en l’edició 2009 i retirat en les edicions (2013 i 2014).
No cal dir dons que aquesta prova i jo teníem un compte pendent i com a mínim aquest any calia acabar.
Per mi era l’objectiu clar d’aquesta segona part de la temporada, en la primera part havien estat (Ultra Estels sud 3º i Ultra Cerdanya 6º). Amb la particularitat de que en aquesta segona part de la temporada quedava tot molt apretat, amb Campionat Cat per equips al Montsià (30km 1500+ finals agost) i Marató del Priorat fa tan sols 15 dies, on a sobre ho vaig donar tot...
ARRANQUEM !
Tot i així hem notava ben descansat i gens passat de forma, tot i que segons manual, no eren les condicions de planificació d’entreno òptimes.
Feia un día espectacular per córrer, núvol, ni fred ni calor.
Com sempre se surt ràpid i hem situo en una 20a posició, junt amb corredors coneguts de la zona na deixant passar km i mantenint el cos fresc. D’entrada hi havia 5-6 corredors amb bona carta de presentació, així com el guanyador de l’any passat “Kay Langel” que de bon principi es va posar a tirar a tope. En aquest primer sector menjo barreta muesli.
KM18 ULLDEMOLINS 1H43’
Carrego 1L Rendiment-Race i aigua, agafo entrepanet mes algun gel i tiro.
Passem la zona del fregerau, sendera que planeja i permet córrer ràpid, procuro na sumant sense apretar-me massa, mentalment tinc planificat que la cursa inicia a la Bisbal.


KM42 LA BISBAL DE FALSET
Avituallo de nou, i ara toca pujar fort cap a Sant Salvador, la pujada es llarga 10km i de pendent variable, tot i així, algunes punxades a l’abdomen no hem deixen trotar tampoc a les pendents mes facils hi he de caminar ràpid, aqui ja vaig 5º i mantinc posició, paro una vegada a intentar anar de ventre i no puc, 100m mes amunt i torno i ara si, buff menys mal, ara millor, tot i així muscularment no estic tal com m’hagués agradat, en el fons se que la marató (3h40’ i 1500+) de fa 15 dies, metabòlicament no l’havia assimilat del tot, però mentalment deslocalitzava pensant que aquell entreno de qualitat llarg, amb el pas dels km algo sortiria....Buff, aquest sector a equador de cursa es fa psicològicament dur, toca seguir, aquí pateix TOTHOM PENSO INTERNAMENT, encara puc optar a podi, va, hem dic.
Vaig menjant una mica sòlid i després un gel havere si m’esperona una mica i pujo últims 2km molt drets caminant a bon ritme, coronant al KM52 baixo fort fins a Cabacés.


KM57 CABACES
Avituallament gran de cursa, tot i així jo porto a ma germana ANNA i la meva dona MAR, on ja tinc apunt tot el que hem fa falta, un altre bocata petit, algun gel mes i una barreta per afrontar la següent pujada a la figuera, surto ràpid ja que tinc els dos corredors del davant a només 1’. Fem 2km planers per pista i en un revol els veig a 100m, suposo que hem veuen i apreten, ja que no els torno a veure mes !!! Ja encarem la sendera que puja fort i la faig tota caminant, coronant LA FIGUERA, baixo ràpid una sendera tècnica que ens porta fins a La Vilella Baixa, on just entrar avanço a un corredor, que era Polac i marit de la guanyadora de INOV.

KM70 VILELLA BAIXA
Nomes sortint segueixo la pista de la dreta que i avia una cinta 500m i merda, no hi ha mes cintes, tiro enrere dues vegades i res, al final es l’altre camí encimentat amunt, el Polac ja l’he perdut de vista, acabo de perdre 5’ d’or !!!
Resetejo els pensaments negatius que no m’aporten valor, i hem deixo anar per la pista, fent reestructuració cognitiva de la ment, pensant que si l’he atrapat es que va tou i per tant el torno a pillar segur i això hem posaria 4º, mes el que m’han dit que el 3º va literalment coix, les opcions a podi i son,
SOM-HI !!!

KM76 VILELLA ALTA
Tot pistejant, s’arriva a al control, el Polac acava de sortir fa 2’ hem diuen, ja li estic retallant doncs, carrego 1L de liquid, menjo un platan i prenc un altre entrepanet i un parell de gels. Surto trotant pista que va picant amunt fins que m’obliga a caminar, succiono mig bidó i el vaig buidant a terra, refresca i amb 750ml ja fare, el per merma velocitat i si vull pillar el Polac e d’optimitzar recursos al màxim.....Buff, no porto globo pero la musculatura quan va picant suau amunt no va fina com m’agradaría per a poder na fent al trote, vaig pujant 2km de pista facil caminant i mentre aprofito per menjar entrepanet seguit del gel de cafeïna que hem porta fins a la sendera, on aquí camina tot deu, puja fort i l’aliment ja fa efecte, pujo a ritme i veig el Polac a 500m, cursa sense pals, mans als genolls i tibant fins a l’escletxa on el fotògraf no te temps ni de fer la foto, no puc parar, vaig a per ell !!!
Corono la serra, bon trago d’isotònic, manguitos, buff, gorro i frontal al cap i GAS !!! Refresca i boira espessa amb una mica d’airet, ja comença a fosquejar, i la visibilitat es de 8m, amb frontal passa a 2m, com quan poses les llargues del cotxe, passo a 3 unitats de la LONG (cursa 65km que compartim ja cirquit fins a meta) i atrapo al Polac, que porta el paravent posat i va a una altre marxa mes lenta, hem saluda i ràpid hem dona pas, ja veu que no te res a pelar, jo ja vaig amb GEL fina al final i ara hem trobo fort, mes el premi motivacional de guanyar una posició, apreto el peu encara mes avall....Me sembla que al KAY li xiulaven les orelles i tot jeje....M’acostuma a passar, en els finals dels ultres, normalment el meu cos i ment entren en harmonia i sembla com si l’energia fos infinita, una sensació fantàstica en serio, ara si que visualitzava la meta, i encara el podi !!!
Segueixo passant molta gent de la LONG, tots hem feliciten i m’esperonen encara mes, creixent-me i disfrutant exponencialment....A una cosa, al passar al Polac encara algo de claror, molt poca, la justa per no fotret de cap....Apago i marxo ràpid perquè no hem pugui seguir l’estela, aquesta zona es molt perdedora i si no la coneixes, tot i sent bo el marcatge, la boira et fa estar pendent i t’alenteix la marxa, això es el que buscava...
Tiro grau avall com mai l’he baixat, ja fosca nit, frontal amb els 320Lumens donats, com si m’anés la vida, no hem fa mal res i m’hi llenço amb força, passant a dues noies, per cert, molt guapes jeje,,,,tirant-me uns quans elogis jeje,,,,que tio, sento,,,,en meta nos hacemos una foto vale,,,,,JO VALE !!! ja 50m mes avall, QUE GUAPO.

KM94 LA MORERA DEL MONTSANT.
Últim control a 7km de meta, agafo ràpid un sol bidó de 500ml i l’altre el deixo buit al camel ja que es obligat recipient per 1L, faig un trago de cola i segueixo fort, despres de comunicar-me que VAIG 3º !!! Resulta que per dalt a la serra a part del Polac, també hi havia el que anava 3º, un tal NACHO CABAL de la (UME) Ejercito Español !!! jajaja que portava 5 paios d’assistència, amb furgones amunt iavall,  OLE, OLE !!!
Tiro a gas cap a Cornudella, seguint passant a gent de la LONG, casi que pel damunt i tot, fent el millor últim parcial de cursa (KAY 1H02’, VINYAU 57’, SERVIDOR 50’) un altre gel a la caldera !!! En aquell moment hagués allargat 30km mes la cursa, en serio....I si abans a les pujades corredores no havia anat mes rápid es perque en aquell moment no podia, LLÁSTIMA, segur que la fatiga remanent de la marató pasada, hem va limitar el poder trotar les pujades fàcils....

META -- FINISHER
Finalment, objectiu d’estar al podi aconseguit, i en un bon temps de 11h53’, arrodonint així la temporada amb 3 ultres ben treballades, donant per tancada la temporada.
Gracies a Familia, Amics, Colavoradors i EQUIP BORGES TRAIL, al 2016 mes i millor !!!















BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute