QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dissabte, 31 d’octubre del 2015

Representants del Borges Trail a la Mitja Marato Ciutat de REUS

El passat diumenge es va disputar una edició més de la mitja marató de Reus, així com la sisena de la distància dels 10 k i primera del 5k, davant del Pavelló Olímpic va ser el lloc escollit per la sortida i l’arribada dels mes de 250 atletes, on l'equip Borges Trail va estar representat per Pilar Rus i Sergi Hidalgo.

En Sergi, després d´una pretemporada realitzant competicions en el trail, donava inici a la temporada de curses en ruta en els 10 k de Reus. En la línia de sortida , compartida amb els participants de la mitja marató i 5k, hi havien diversos atletes de renom del territori, així com de les zones de Barcelona i Lleida coneguts pels seus bons registres en les distàncies esmenades. A les 09:30h es va donar la sortida, i ràpidament es va formar un grup amb un ritme de cursa massa exigent pel Sergi, motiu pel qual va restar en segon terme i a distància controlada d'aquest. Passat el km 3 , les sensacions del Sergi van començar a millorar , alhora que el seu ritme de cursa augmentava a cada pas dels quilòmetres , assolint ritmes de 3´15/km, restant metres als companys de cursa davanters. Encara que aquest fet no va ser suficient per recuperar la totalitat de la distància perduda en la primera mitja part de la cursa. Finalment va entrar a meta en tercera posició amb un registre de 33´46, cursa guanyada pel lleidatà Abderrahim El Jaafari amb uns espectaculars 31´05 seguit de Lluisma Mas Caceres amb 33´24.

La Pilar a pocs dies d’ acabar la temporada 2015 no es volia perdre una de les nostres curses de casa, així que l’objectiu era de gaudir del bon ambient i el nivell de participants, va sortir amb el grup capdavanter, no coneixia ben be el circuit, dues voltes de cinc quilòmetres  per la ciutat, la Pilar va decidir ficar a provar el seu cos i intentar anar lo més ràpid els primers cinc quilòmetres i com que va veure que a la segona noia la tenia a mes d’un minut, els restants cinc va intentar mantenir un ritme constant, entrant a meta amb un temps de 38’38’’ seguit de l’Anna Riu del Club d’ Atletisme Cambrils amb un temps de 40’38’’ i tercera Cristina Fargas del FACVAC Valls amb un temps de 41’11’’

Felicitar als voluntaris i a tota la gent de l’ organització : CE Tretze Atlètic Català, amb el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Reus Esport i Lleure, Tretzesports, Adidas i BBVA.

Resultats oficials:

pag.web:

 http://www.tretzesports.com/mitjadereus/ 





divendres, 23 d’octubre del 2015

PILAR RUS LIDERA EL CIRCUIT de “Running Series TTE”

El passat  diumenge 18 d’Octubre va tenir lloc la penúltima prova de circuit Running
Series de TTE  a la ciutat de Tortosa.

Més de 150 atletes van participar a l’ esdeveniment esportiu mes important de Terres de 
l’Ebre “CURSA10k ATE Ciutat de Tortosa”.

Davant del Pavelló del Temple va ser el lloc escollit per a la sortida i l’arribada de la 
carrera, un recorregut de dues voltes totalment pla, característiques que feien preveure 
una cursa molt ràpida, exceptuant la pujada del pont del riu on farien trencar el ritme 
fort constant .

A les 10h del mati donaven tret de sortida els 10 km, entre tots aquest atletes es trobava 
representant del Borges Trail AAEET  la Pilar Rus, també es destacaven grans corredors 
com En Ferran Torres, Xavi Queral, i en Gerard Monteverde, i en noies grans atletes 
com la Mireia Guarner i la Gemma Colomé.

La Pilar va sortir amb el grup capdavanter, el circuit ràpid, la nostra borgettis respon 
molt be ficant-se cap davant aguantant un bon ritme amb La Mireia Guarner, fins al 
km5 marcant un temps de 19’03” a partir d’aquí intenta baixar una mica ritme per por 
de perdre forces a les cames es despenja d’un grup de nois que porten un ritme massa alt
per amb ella, la sortida en bici del dia anterior li esta passant factura, també veu que te 
lluny a la primera  aprox. a un minut a la Mireia Guarner això li dona per portar un 
ritme contant fins al km 7 , li costa  portar ritme alt, i ja sortint un altre cop a Tortosa, la 
Pilar intenta augmentar ritme els últims quilòmetres fins arribar segona amb un temps 
de 39’13’’, felicitar a la Mireia Guarner que aquesta temporada ha estat intractable fent 
un gran paper al campionats de Catalunya i els de Espanya de atletisme un plaer corre al 
costat  i veien la seva gran evolució esportiva.   



També felicitar a l’organització i al Club de Atletisme Terres de l’Ebre demostrant la 
seva bona feina.

El guanyadors de  masculi i femeni, respectivament:

-1er  Xavi Queral temps34’05’’ - 1a Mireia Guarner temps 37’45’’

-2on Sedrani Mohamed temps34’11’’  - 2a Pilar Rus temps 39’13

-3er Abaghad, Youssef  temps34’41’’ - 3a Gemma Colomer temps 40’44’’

Enllaç resultats:

http://www.ate.cat/10kate/classificacions-10k-ate-2015/


Enllaç web:

http://www.ate.cat/10kate/



dimecres, 21 d’octubre del 2015

Trail Series Cornudella de Montsant

El passat 17 d'octubre es va realitzar la cursa per muntanya a Cornudella de Montsant puntuable pel circuit Trail Series Costa Daurada (Naturetime).
Hi havien dues distàncies: 10'5km.400+ i 26km.1000+


En la distancia de 10,5 kms van participar els corredors del Borges Trail Sergi Hidalgo, Mikel Besora i Núria Gil entre altres atletes de renom del territori.
Tenint en compte les característiques del recorregut, la cursa es presentava molt idonea pels tres corredors, amb la possibilitat de que Sergi i Mikel poguessin millorar el rècord masculí de la prova, fixat en 48 minuts pel propi Besora en l’edició del 2014.

A les 10:00 hores es va donar la sortida i immediatament el Sergi i el Mikel van ficar un alt ritme de carrera, marxant en solitari , seguits a pocs metres del jove Daniel Castillo del C.E.Trail Tarraco. Tot just la cursa es va endinsar a l’interior del parc natural del Montsant, km.1'5, en Mikel va augmentar el ritme , marxant en solitari.
El Sergi per la seva part va aprofitar el que restava d’ascensió en treure tot el marge possible per tal d’afrontar la baixada i últims quilòmetres amb comoditat, arribant a meta en segona posició amb un crono de 46 minuts i 20 segons, a 1’52” del Mikel Besora (44 minuts 28 segons).

Pel que fa la cursa de Núria Gil, comenta que ser una cursa bastant corredora amb un alt ritme de carrera ja des de l'inici. Durant tota la cursa va anar un grupet fins que aproximadament al km.8 en una baixada va relliscar donat-se un fort cop al braç fret. En conseqüència, va haver de reduir el ritme deixant el grup, però no li va impedir arribar a meta com a primera fèmina i vuitena de la general, en un temps de 55 minuts.

Núria Gil en un tram del recorregut


En la distància de 26km. en Biel del Borges Trail va prendre part a la cursa i va situar-se en posicions capdavanteres, sempre vora el top-5.
Quan pasàven els km. s'anava trobant millor i còmode la qual cosa podia mantenir-se davant; ja cap als últims km. de carrera i ja baixant, unes fortes rampes als bessons el van fer perdre unes posicions, i sense rendir-se va continuar fins al final acabant en una magnífica 7º posició general en un temps de 2h.22 minuts.

D'esquerra a dreta: Biel Secall, Mikel Besora i Sergi Hidalgo

Podi 10'5km. general

Abans de la sortida, una mica de motivació :D

Diari Tarragona de diumenge (18-10-15)



Volem agraïr als colaboradors de l'equip de Borges Trail pel seu recolzament: Borges, Eassun Spain, Ph.Quirogel, gimnàs Sport Gym Tarragona, Rendiment-Race, Megaplus, Bussetus Sport.

dimarts, 20 d’octubre del 2015

CURSA ULTRA TRAIL SERRA DEL MONTSANT, 101km i 4000d+. DISSABTE 17-10-2015

Sortida de Cornudella, passant per: Albarca, Ulldemolins, Margalef, La Bisbal de Falset, Cabacés, La Figuera, La Vilella Baixa i alta, Escaladei, Morera del Montsant i tornant a Cornudella, tancant tota la volta al macis del Montsant.

En aquesta ocasió teníem a en Marc Balañá Prats, del EQUIP BORGES TRAIL, disposat a fer un bon paper a la prova, sent un dels seus objectius de l’any.

En MARC ens explica les seves relata:
9:00 es donava la sortida d’aquesta bonica ultra, que transcorre per dins el Parc Natural de la Serra del Montsant, ja guanyador en l’edició 2009 i retirat en les edicions (2013 i 2014).
No cal dir dons que aquesta prova i jo teníem un compte pendent i com a mínim aquest any calia acabar.
Per mi era l’objectiu clar d’aquesta segona part de la temporada, en la primera part havien estat (Ultra Estels sud 3º i Ultra Cerdanya 6º). Amb la particularitat de que en aquesta segona part de la temporada quedava tot molt apretat, amb Campionat Cat per equips al Montsià (30km 1500+ finals agost) i Marató del Priorat fa tan sols 15 dies, on a sobre ho vaig donar tot...
ARRANQUEM !
Tot i així hem notava ben descansat i gens passat de forma, tot i que segons manual, no eren les condicions de planificació d’entreno òptimes.
Feia un día espectacular per córrer, núvol, ni fred ni calor.
Com sempre se surt ràpid i hem situo en una 20a posició, junt amb corredors coneguts de la zona na deixant passar km i mantenint el cos fresc. D’entrada hi havia 5-6 corredors amb bona carta de presentació, així com el guanyador de l’any passat “Kay Langel” que de bon principi es va posar a tirar a tope. En aquest primer sector menjo barreta muesli.
KM18 ULLDEMOLINS 1H43’
Carrego 1L Rendiment-Race i aigua, agafo entrepanet mes algun gel i tiro.
Passem la zona del fregerau, sendera que planeja i permet córrer ràpid, procuro na sumant sense apretar-me massa, mentalment tinc planificat que la cursa inicia a la Bisbal.


KM42 LA BISBAL DE FALSET
Avituallo de nou, i ara toca pujar fort cap a Sant Salvador, la pujada es llarga 10km i de pendent variable, tot i així, algunes punxades a l’abdomen no hem deixen trotar tampoc a les pendents mes facils hi he de caminar ràpid, aqui ja vaig 5º i mantinc posició, paro una vegada a intentar anar de ventre i no puc, 100m mes amunt i torno i ara si, buff menys mal, ara millor, tot i així muscularment no estic tal com m’hagués agradat, en el fons se que la marató (3h40’ i 1500+) de fa 15 dies, metabòlicament no l’havia assimilat del tot, però mentalment deslocalitzava pensant que aquell entreno de qualitat llarg, amb el pas dels km algo sortiria....Buff, aquest sector a equador de cursa es fa psicològicament dur, toca seguir, aquí pateix TOTHOM PENSO INTERNAMENT, encara puc optar a podi, va, hem dic.
Vaig menjant una mica sòlid i després un gel havere si m’esperona una mica i pujo últims 2km molt drets caminant a bon ritme, coronant al KM52 baixo fort fins a Cabacés.


KM57 CABACES
Avituallament gran de cursa, tot i així jo porto a ma germana ANNA i la meva dona MAR, on ja tinc apunt tot el que hem fa falta, un altre bocata petit, algun gel mes i una barreta per afrontar la següent pujada a la figuera, surto ràpid ja que tinc els dos corredors del davant a només 1’. Fem 2km planers per pista i en un revol els veig a 100m, suposo que hem veuen i apreten, ja que no els torno a veure mes !!! Ja encarem la sendera que puja fort i la faig tota caminant, coronant LA FIGUERA, baixo ràpid una sendera tècnica que ens porta fins a La Vilella Baixa, on just entrar avanço a un corredor, que era Polac i marit de la guanyadora de INOV.

KM70 VILELLA BAIXA
Nomes sortint segueixo la pista de la dreta que i avia una cinta 500m i merda, no hi ha mes cintes, tiro enrere dues vegades i res, al final es l’altre camí encimentat amunt, el Polac ja l’he perdut de vista, acabo de perdre 5’ d’or !!!
Resetejo els pensaments negatius que no m’aporten valor, i hem deixo anar per la pista, fent reestructuració cognitiva de la ment, pensant que si l’he atrapat es que va tou i per tant el torno a pillar segur i això hem posaria 4º, mes el que m’han dit que el 3º va literalment coix, les opcions a podi i son,
SOM-HI !!!

KM76 VILELLA ALTA
Tot pistejant, s’arriva a al control, el Polac acava de sortir fa 2’ hem diuen, ja li estic retallant doncs, carrego 1L de liquid, menjo un platan i prenc un altre entrepanet i un parell de gels. Surto trotant pista que va picant amunt fins que m’obliga a caminar, succiono mig bidó i el vaig buidant a terra, refresca i amb 750ml ja fare, el per merma velocitat i si vull pillar el Polac e d’optimitzar recursos al màxim.....Buff, no porto globo pero la musculatura quan va picant suau amunt no va fina com m’agradaría per a poder na fent al trote, vaig pujant 2km de pista facil caminant i mentre aprofito per menjar entrepanet seguit del gel de cafeïna que hem porta fins a la sendera, on aquí camina tot deu, puja fort i l’aliment ja fa efecte, pujo a ritme i veig el Polac a 500m, cursa sense pals, mans als genolls i tibant fins a l’escletxa on el fotògraf no te temps ni de fer la foto, no puc parar, vaig a per ell !!!
Corono la serra, bon trago d’isotònic, manguitos, buff, gorro i frontal al cap i GAS !!! Refresca i boira espessa amb una mica d’airet, ja comença a fosquejar, i la visibilitat es de 8m, amb frontal passa a 2m, com quan poses les llargues del cotxe, passo a 3 unitats de la LONG (cursa 65km que compartim ja cirquit fins a meta) i atrapo al Polac, que porta el paravent posat i va a una altre marxa mes lenta, hem saluda i ràpid hem dona pas, ja veu que no te res a pelar, jo ja vaig amb GEL fina al final i ara hem trobo fort, mes el premi motivacional de guanyar una posició, apreto el peu encara mes avall....Me sembla que al KAY li xiulaven les orelles i tot jeje....M’acostuma a passar, en els finals dels ultres, normalment el meu cos i ment entren en harmonia i sembla com si l’energia fos infinita, una sensació fantàstica en serio, ara si que visualitzava la meta, i encara el podi !!!
Segueixo passant molta gent de la LONG, tots hem feliciten i m’esperonen encara mes, creixent-me i disfrutant exponencialment....A una cosa, al passar al Polac encara algo de claror, molt poca, la justa per no fotret de cap....Apago i marxo ràpid perquè no hem pugui seguir l’estela, aquesta zona es molt perdedora i si no la coneixes, tot i sent bo el marcatge, la boira et fa estar pendent i t’alenteix la marxa, això es el que buscava...
Tiro grau avall com mai l’he baixat, ja fosca nit, frontal amb els 320Lumens donats, com si m’anés la vida, no hem fa mal res i m’hi llenço amb força, passant a dues noies, per cert, molt guapes jeje,,,,tirant-me uns quans elogis jeje,,,,que tio, sento,,,,en meta nos hacemos una foto vale,,,,,JO VALE !!! ja 50m mes avall, QUE GUAPO.

KM94 LA MORERA DEL MONTSANT.
Últim control a 7km de meta, agafo ràpid un sol bidó de 500ml i l’altre el deixo buit al camel ja que es obligat recipient per 1L, faig un trago de cola i segueixo fort, despres de comunicar-me que VAIG 3º !!! Resulta que per dalt a la serra a part del Polac, també hi havia el que anava 3º, un tal NACHO CABAL de la (UME) Ejercito Español !!! jajaja que portava 5 paios d’assistència, amb furgones amunt iavall,  OLE, OLE !!!
Tiro a gas cap a Cornudella, seguint passant a gent de la LONG, casi que pel damunt i tot, fent el millor últim parcial de cursa (KAY 1H02’, VINYAU 57’, SERVIDOR 50’) un altre gel a la caldera !!! En aquell moment hagués allargat 30km mes la cursa, en serio....I si abans a les pujades corredores no havia anat mes rápid es perque en aquell moment no podia, LLÁSTIMA, segur que la fatiga remanent de la marató pasada, hem va limitar el poder trotar les pujades fàcils....

META -- FINISHER
Finalment, objectiu d’estar al podi aconseguit, i en un bon temps de 11h53’, arrodonint així la temporada amb 3 ultres ben treballades, donant per tancada la temporada.
Gracies a Familia, Amics, Colavoradors i EQUIP BORGES TRAIL, al 2016 mes i millor !!!















divendres, 9 d’octubre del 2015

L'Eloi puja a dalt de tot del podi a la 1a cursa de Mercabarna

Diumenge passat es va disputar a Barcelona la 1ª cursa Mercabarna, en les distàncies de 5 i 10km, podent visitar les seves instal·lacions d´una manera ben divertida.

Eloi Borràs va decidir pendre sortida dins la cursa de 5km, on sortia a buscar un bon ritme de cara a pròximes competicions.
A la línea de sortida un total de 1500 corredors disposats a recorrer els 5 o 10km segons haguessin escollit. Tot just donar el tret de sortida la cursa s´estira imposant cadascú el seu ritme. L´Eloi surt davant a veure a quins ritmes volien córrer, I de sobte es troba en 1a posición estirant del grup. Amb un ritmet de 3:20min/km l´Eloi es trova còmode i el manté durant tota la cursa, per darrere el grup es va separant i queden davant de tote ll i el corredor Sergi Cinca, el qual l´ajuda a fer una mica mes cómode la cursa tirat el 3er km, i desitjant-li un bon final fins a meta on arriba en primera posició.
Pòdi masculí 5km:
-Eloi Borràs Fort   16:49min
-Angel Ucendio   17:10min
-Carlos Jimenez    17:21

Pòdi femení 5km:
-Ana Martinez   19:20min
-Natalia Cobos   20:33min
-Patriacia Fernàndez   20:24 min

Pòdi masculí 10km:
-Sergi Cinca   34:33 min
-Javier Garcia   35:46 min
-Daniel Rueda   36:03 min

Pòdi femení 10km:
Eva Pupim   42:34 min
Sònia Gallego   43:26 min
Marina Gonzàlez   44:24min

Sempre amb el suport de:

Eassun, Megaplus, Rendiment-race, PH-Quirogel, Bussetus..





Pilar Rus Guanya “La Cursa Urbana de La Galera”

El passat  diumenge 4 d’Octubre va tenir lloc La 8e Edició de la Cursa Urbana de La Galera proba que puntua al circuit Running Series de TTE.
Davant del Pavelló esportiu al carrer de Peixateria a l’alçada del Casal municipal ha estat el lloc escollit per a la sortida i l’arribada de la prova
Més de 250 atletes van participar a l’ esdeveniment esportiu.

A les 9:30h del mati 115 corredors, 10 quilòmetres per endavant, entre tots aquest atletes es trobava representant del Borges Trail AAEET  la Pilar Rus, també es destacaven grans corredors com En Llorens Sales, atleta local, Xavi Queral, i en noies grans altetas com la Gemma Colomé, la Neus Espinach.

La Pilar va sortir amb el grup capdavanter, la carrera te tota la pinta que serà molt dura, ja que la nostra Borgettis el cap de setmana passat va disputar amb tot l’equip el Campionat de Catalunya per equip a la cursa de la Pujada de Montsia 30 quilòmetres amb 1400m desnivell, on es van proclamá Campions de Catalunya, aixì que les seves cames era un misteri si estarien al 100%.
La Pilar respon molt be ficant-se cap davant aguantant un bon ritme fins al km5 marcant un temps de 18’50” a partir d’aquí intenta baixar una mica ritme per por de perdre forces a les cames i es despenja d’un grup de nois que porten un ritme massa alt per amb ella, també veu que te lluny a la segona La Gemma Colomé això li dona mes seguretat per portar un ritme contant fins al km 7 fins passar el tram de terra on es mes difícil portar un ritme alt, ja entrant un altre cop al poble, la Pilar tornar augmentar ritme, ja que es veu amb bones sensacions i saps que pot aguantar fins arribar a meta guanyant la prova amb un temps de 39’24’’

La carrera va estar perfectament senyalitzat, per voluntaris i abalisat amb els quilòmetres marcat en tot el recorregut, felicitar a l’organització una vegada més demostrant la seva bona feina.
El guanyadors de  masculi i femeni, respectivament:
1- Llorens Sales Ferre          33:05 Proruners Barcelona
2- Xavi Queral Forcadell        33:27 Fondistes Amposta
3- Mohammed Sedrani                   34:41 Independent

1-Pilar Rus                          39:24 Borges Trail AAEETT
2-Gemma Colomé               41:14 Atletisme Terres de L’Ebre
3-Andrea Drago                   44:26 Paleodelta Runners

web:
http://www.cursaurbanalagalera.net/

dijous, 1 d’octubre del 2015

El BORGES TRAIL-AAEET Campió de Catalunya de Curses per muntanya 2015

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat a Alcanar el Campionat de Catalunya per Equips de Curses de Muntanya 2015. Un dur recorregut de gairebé 30 kms i uns 1400 m de desnivell. Tots els equips hi poden presentar un número indeterminat de corredors i corredores, però per determinar l’equip guanyador el guanyador es té en compte les seves dues millors dones i els seus quatre millors homes en la classificació individual de la cursa.
Durant l’any els nostres corredors tenen diversos objectius, que es van aconseguint amb bons resultats. Com a equip també en teníem dos d’importats, el primer va ser la Marató Ekiden de Santes creus, que vam guanyar i com a segon i principal objectiu en equip teníem el Campionat de Catalunya. La veritat és que teníem moltes ganes d’arribar-hi a tope, però per diversos motius, algun dels nostres corredors especialistes no hi van poder participar i algun altre ho va fer tocat. Però era el nostre repte, el repte borgetti, i calia sobreposar-se, pensar i treballar en equip i donar-ho tot.
La cursa es va iniciar a les sis de la tarda de dissabte, pel que es va convertir en una semi-nocturna. La forta xafogor de dissabte va causar molts problemes als corredors i va endurir encara més la competició.


Amb les baixes del Xavi Prim, Eloi Borràs, Carles Martí i Robert Tarragó, presentàvem les tres dones, Pili Rus, Lourdes Cayetano i Núria gil, en homes a Mikel Besora, Aleix Toda, Marc Balañà, Biel Secall, Josep M Pijuan, Ronald Fargas, Sergi Hidalgo, Salva Martí i Tavi Fossas. El treball dels dies previs i l’estratègia de l’equip ens va portar a liderar la cursa durant bona part. La competició va estar molt igualada amb l’equip UE Matxacuca, de Santa Cristina d’Aro, això va fer que es mantingués l’emoció fins al final. Un gran final de cursa dels nostres corredors ens va fer avançar posicions i va decantar la balança cap a l’equip “borgetti”. Al final de la cursa, l’equip que va fer entrar més corredors en les posicions capdavanteres va ser el BorgesTrail-AAEET i ens proclamàvem Campions de Catalunya 2015. Molt destacable la victòria del nostre jove corredor, Mikel Besora, la tercera posició d’Aleix Toda en homes i la tercera i quarta posició de Lourdes Cayetano i Núria Gil, respectivament en dones.
Així, la classificació final per equips del campionat va quedar  amb victòria del BorgesTrail, seguits del UE Matxacuca i completava el podi la UEC Tortosa.
Aquest gran resultat és la cirereta i la culminació d’una gran temporada plena d’èxits de tots els nostres corredors. Les adversitats de les últimes setmanes ens van fer unir encara més i vam fer una cursa en equip.
Pel que fa a la classificació de la cursa pròpiament, la victòria va ser per Mikel Besora (BorgesTrail) amb 2h36’12’’, seguit de Javier Heras amb 2h45’31 i tancava el podi Aleix Toda (BorgesTrail) a 6 segons. En dones, la victòria va ser per Paloma Lobera (Matxacuca), seguida de Marta Molist (Matxacuca), tancava el podi la Lourdes Cayetano (BorgesTrail).
                Felicitar a l’organització per la gran cursa, ja fa molts anys que s’hi dediquen i es nota. Felicitar també als matxacuques, que van fer una gran cursa.


Cursa Lourdes
La idea era sortir les tres noies juntes amb tres nois acompanyant-les i així va ser; van sortir bastant ràpid  gràcies a la Pilar Rus en comparació a com acostuma a sortir la Lourdes, però així havia de ser  si volien agafar un bon lloc abans d'entrar als senderons. Des de la sortida ja es van situar en 4a,5a i 6a posició junt amb una altra noia, deixant pel davant 3 components del equip Matxacuca, i van anar mantenint el ritme per no perdre distància fins que va arribar la pujada on la Pilar es va quedar una mica endarrerida i van haver de continuar al seu ritme la Lourdes i la Nuria. Durant la pujada ja van poder adelantar a la 3a noia posicionant-se 3a i 4a i sabent que aquest era el resultat que havien de mantenir fins al final si volien guanyar el campionat.
Durant la pujada la Lourdes va marcar un ritme constant i alegre que va anar fent ampliar distàncies amb la resta de noies del darrere, i durant la pista de baixada la Nuria Gil va marcar un ritme impressionant. Després va venir la nit on als trams tècnics van haver d'assegurar una mica per no fer-se mal i apretar on podien tot i que els km ja començaven a passar factura perquè la distància marxava una mica del que estaven acostumades a fer. Els quatre components del Borges, Nuria,Lourdes, Tavi i Salva van mantenir-se junts quasi tots els km fent un molt bon treball d'equip i aconseguint arribar a meta junts, entrant la Lourdes en 3a posició i la Núria en 4a posició.
La Lourdes ens comenta que va ser una cursa trencacames i llarga, amb el handicap que implicava anar la meitat de nit, però que la va gaudir al màxim al poder anar acompanyada pels seus companys d'equip i per les bones sensacions que va tenir a partir del kilòmetre 6 (ja que els 6 primers no es va trobar gaire fina).  Va aconseguir l'objectiu que esperava, ja que les dues noies primeres no estaven al seu abast, i molt molt molt contenta per haver aconseguit proclamar-se "campions de Catalunya per equips".
Cursa Nuria
Per la seva part la núria, tot i no estar acostumada a aquestes distàncies, es va trobar còmode durant tota la cursa excepte en els darrers kms on degut al cansament acumulat i rampes als bessons va patir de valent. No obstant, es mostrà contenta i satisfeta pel resultat aconseguit.
Cursa Pilar
La Pilar havia tingut males sensacions durant la darrera setmana, la temporada s’ha fet llarga, però les ganes van fer que no es perdés aquesta cita tant important per l’equip, el repte de fer 30 quilòmetres de muntanya amb mes de 1700m desnivell positiu, la posava molt nerviosa ja que aquest any el seu terreny de competició de carrera a peu amb els triatlons de muntanya i les curses d’asfalt no han superat ni molt mes els 600 de desnivell positius, aixì doncs amb més incerteses que una altra cosa, però amb el poderío competitiu, va sortir disposada a donar-ho tot, anava a experimentar les sensacions d’una cursa de llarga distància amb força desnivell, la Pilar va sortir molt ràpida fins al km10, va picar d’inexperiència, abans d’arribar la cresta a falta de 3 quilòmetres per coronar va veure que les cames no anaven, tot així va decidir marcar un ritme còmode i molt de cap, conjuntament amb el Ronald que l’ajudes als llocs tècnics i a les baixades, ficant mes barreres per la Pilar, la nit i la foscor va ser el lloc on va patir mes per falta de visibilitat i manca de llum al frontal, va ser on es va marcar amb l’objectiu d’ acabar amb les millor sensacions i gaudir al màxim, amb un resultat d’un top 10.
 Especialment vull felicitar a la Lurdes i La Núria que van fer un extraordinari paper i demostrant el gran nivell on es troben ara mateix.
Cursa Biel
El Biel ha portat una temporada de curses planes, duatlons i triatlons. Però amb el seu compromís envers l’equip va fer el pas a la muntanya amb poc temps de preparació. Tres curses dures en un mes (Marrana, Taga, Alcanar) és massa per a ell i ho va pagar. D’inici es va mantenir en un bon grup entre els 25/30 primers, fins a coronar la Torreta o les sensacions no havien estat dolentes. Però allà, a les primeres baixades, va aparèixer la fatiga muscular i les primeres rampes. Quedaven molts quilòmetres per meta i va optar per anar a ralentí, mode finisher.

Cursa Miquel

La cursa va ser molt rodadora, com a mi m'agrada i ja des del principi vaig estar amb els dos primers liderant la cursa (ambdos corredors del Matxacuca).
Cap al km.5 (bec aigua + tros de platàn)... en una pista de terra molt ràpida veig que vaig bé amb prou forçes pero decideixo continuar on soc. Mes endavant, en pocs minuts comença a pujar una mica i aquí veient que anava be decideixo marxar en solitari i a partir d'aquí agafant distància al segon corredor. A l'arribar al cim de la Torreta (aigua + gel megaplus), punt culminant de la prova...1h.15'de cursa, ja portava un marge de 5 minuts respecte el segon clasificat la qual cosa no em va servir per baixar el ritme si mes no volia superar-me a mi mateix i fer el millor temps posible, corrent contra mi mateix.
Cap al km.21 prenc aigua i platàn.
Els trams de pista corredora gaudia d'alló mes, per que m'agrada molt córrer i mes si es en terreny de muntanya tan maco com el Montsià i amb unes vistes impresionants.
Km.23 engego frontal, ja practicament es feia fosc i quedàven 6km.en puja baixa.
Hem trobava bé i cap al km.24 agafo platàn + aigua+ gel cafeína megaplus a un cim que havíem de pujar-baixar.
Finalment, després d'un tram trencacames visualitzo el poble 'Alcanar' m'imagino la entrada a meta com a campió absolut de la prova 'pujada al montsià'.
Km.28, últim km.i meta...la motivació i la pell de gallina es màxima, tota la gent del poble animant i companys d'equip també on m'esperàven a meta després de 29'5km.amb 1700+ en un temps de 2h.36' 12'' com a primer clasificat absolut. Ara calia esperar quina posició teníem com a equip Borges Trail!! La feina ja estava feta!! :D en poc temps vam saber la posició final d'equips: CAMPIONS DE CATALUNYA BORGES TRAIL!! 


Cursa Aleix
L'Aleix va sortir al capdavant, darrere del seu company Mikel Besora, aprofitant els primers metres de cursa que transcorrien per dins el poble per agafar una bona posició i no trobar-se embussaments més endavant. A mesura que anaven passant els quilòmetres, l'Aleix s'adonava de que les sensacions no eren les millors, mentre que en la pujada diversos corredors l'anaven avançant entre ells 3 corredors del Matzacuca, cosa que implicaria oblidar-se de la primera posició en el campionat d'equips.

Però encara quedava molta cursa i l'Aleix va anar fent al seu ritme fins passar al Raúl Estévez del Matxacuca gairebé en arribar a la torreta, el punt més alt de la cursa. A partir d'allí dolors estomacals li van fer baixar el ritme en la baixada però aprofitant tots els trams de pla on aquest dolor disminuia per donar-ho tot. El fet de que la cursa no fos gaire tècnica va jugar a favor i va poder anar guanyant posicions a mesura que els corredors s'acostaven al poble. 

Aproximadament al km 20 va caure la nit i va tocar encendre el frontal, fent el camí un joc de llums entre els caminants i corredors de les diverses curses, encara ho feia més emocionant perquè no podies veure si estaves atrapant a algú de la cursa absoluta. Quan l'Aleix va tornar a passar per l'ermita que hi havia abans del poble, la panxa va afluixar el dolor i aquí va ser on la cosa va canviar, el corredor del Borges va pujar marxa, va passar els dos corredors del Matxacuca que tenia per davant i es va quedar sol fins arribar al poble, on un espectador li va cridar: Vinga, que tens el segon just aquí davant! Va que l'atrapes! 
Va ser llavors quan l'Aleix va apretar a l'esprint i en fer la darrera cantonada va poder veure a Javi Heras, del Serres del Mestral i aquest, en sentir que la gent cridava animant a un altre corredor al seu darrere, també va apretar a l'esprint. Una recta a un ritme embogit va assegurar un final de cursa espectacular on Heras va guanyar la batalla i va entrar amb 6 segons d'avantatge.

Com a experiència cal remarcar que tota l'organització es va volcar al 110% en la cursa i que van aconseguir que tots i cadascun dels corredors marxessin a casa més que satisfets.

Cursa Sergi
Després d´una sortida en bloc, el Sergi va aprofitar els primers quilòmetres en pujada per anar agafant posicions progessivament fins arribar a col.locar-se a la cua del grup devanter, grup que va començar a estirar-se a l´inici d´un senderó estret i trenca cames, on després d´un lleuger descans en forma de pista ample i plana, es va inciar  l´ascenció al cim del Montsià.
L´opció del Sergi va ser afrontar la mateixa de forma molt conservadora per tal de no arribar apurat a la segona part de la cursa, ja que aquesta es tractava d´un recorregut massa llarg per les caracterítiques del corredor del Borges Trail, encara que, intentant sempre estar entre els deu primers classificats. Un cop arribat a l´alt del Montsant, va començar l´agonia del Sergi, ja que per problemes estomacals , va fer que baixés el ritme considerablemente per tal de poder arribar al final, tot arribant a meta en 3 hores i 9 minuts.

Cursa Marc
Hem va sortir una cursa rápida, per les meves condicions mes diesel, la ocasió seu mereixía i calía donar-ho tot per a poder fer un bon resultat d’equip.
Es va sortir rapid com sempre i savía que la forta xafogor passaría factura a mes d’un durant els 30km de cursa.
Vaig corre amb el pulsometre, de cames hem vaig notar amb força fins al final, assolint una mitja de (169p), que amb 3h de carrera considero que no está gens malament…
Gracies a una bona gestió de cursa, tot i amb un ritme alt vaig poder controlar be les sensacions, hidratant sovint, sals, 2 gels i una barreta, passant el 22º al km15, acabant finalment el 12º en 2h58’ a meta, felicitant organitzacio per la bona tasca, tan en marcatge, com atenció al corredor impecable.
Hem quedo amb les bones sensacions i gran jornada d’equip, que hem motiva per acabar de rematar aquesta temporada 2015, que tot i que no competir massa, n’he tret bons resultats.

Cursa Piju i Octavi
En Piju ens comenta que no va tenir bones sensacions, tot i acabar dins el top-20 i ajudant molt al equip. Aixi com en Octavi, despres de pasar una forta lesió va fer molt bon paper, ajudant a les noies a la primera part de cursa i apretant a la segona part guanyant forces posicions.

En Ronald i en Salva
No estaven en el seu millor moment per competir i van fer un molt bon treball d’equip, estirant a les noies i ajudant-les en les zones tècniques de nit, que ens va portar a ser CAMPIONS DE CATALUNYA.











































BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute