QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 24 de juny del 2014

Trail Series Alcover 2014

El passat dissabte 21 de juny, es va realitzar la Trail Series Alcover, amb sortida i arribada al Mas de  Forés i recorrent els indrets espectaculars que formen la Vall del Glorieta. La cursa es realitzava a les 18h en dos formats, un circuit llarg de 20km i gairebé 1100m de desnivell positiu, on hi participaven 3 representants del Borges Trail, Eloi Borràs, Núria Fortuny i Tavi Fossas, i un circuit curt de 10km i 570m de desnivell positiu, on també hi participaven altres 3 representant del Borges Trail, Mikel Besora, Lourdes Cayetano i Salvador Martí.
            Així doncs, en la zona del Mas de Forés, sobre les 6 de tarda i amb un cel mig ennuvolat,  es va donar sortida a la 4rta prova puntuable del circuit Trail Series que organitza naturtime, amb la representació amplia de 6 corredors del Borges Trail- AAEET Valls amb ganes de omplir el podis de les dues curses.

       Des de bon inici de la cursa és va formar un grupet de 5 corredors que encapçalaven Mikel Besora i Eloi Borràs, seguint el fort ritme inicial que imposava Sergi Hidalgo (C.E Trail Tarraco), a poc metres els seguia Salvador Martí, mantenint un ritme més conservador i per darrera en Tavi Fossas que faria una cursa de menys a més, i Lourdes Cayetano i Nuri Fortuny que dominarien ja de bon inici tant la cursa de 10km com la de 20km respectivament.
           Finalment, tant l’Eloi Borràs, com Mikel Besora van imposar el seu ritme i és van  fer amb la victòria tant de la cursa llarga com de la curta, igualment ho van fer, i amb gran superioritat, la Lourdes Cayetano i Nuri Fortuny, també guanyat les dues curses en categoria femenina. I completant la gran tarda de l’equip Borges Trail, un Tavi Fossas retrovant sensacions i finalitzant 8é de la llarga i Salvador Martí completant la tercera posició en el circuit curt van fer tenyir de vermell els podis de la Trail Series Alcover 2014.

Seguidament, els nostres atletes ens relaten les seves vivències:

Mikel Besora:

Per la meva part havia de fer la cursa curta ja que estic fent la lliga curta per tal de veure sensacions de curses mes importants.
Em situo a la sortida i sortida ràpida Sergi Hidalgo es posa davant de tot tirant la cursa estic darrere seu, còmode i esperant el moment per poder passar davant però, de moment tant l'Eloi com jo seguim darrere seu. En la pujada forta l'Eloi  decideix marxar en solitari cap endavant i jo em quedo darrere fent la meva cursa.
Vaig primer i ara queda baixada! vaig baixant amb un ritme ràpid que em permeti gaudir i anar a tope a la vegada, arribo als últims quilòmetres de cursa i agafo un ritme de 3'15'' en pla fins al final de cursa que arribo a meta en temps record (uns 3minuts) a diferència de l'any passat. 49 minuts per completar la cursa curta amb un desnivell de 500 metres positius.

Eloi Borràs:

L'Eloi arribava a Alcover amb uns molt bons entrenaments a les cames, va sortir valent al davant, amb el company Mikel,  en Sergi Hidalgo i Alex Izquierdo. Va ser al km 3-4, on va decidir augmentar el ritme i marxar en solitari. A partir d'allà una cursa regulant forces i vigilant a les baixades, ja que encara està recuperant d’una lesió en el turmell.           

Núria Fortuny:

Ja de sortida ben posicionada a ritme de les primeres de la curta i afrontant la primera pujada fins l'Aixaviga  amb bones sensacions però concentrada en regular. La forta calor i el perfil de la cursa no permetrien a ningú tirar coets abans d'hora així doncs el saber dosificar les forces era primordial.
Ja en el control de l'Aixaviga la Nuri encapçalava la cursa conjuntament amb l'atleta del Trail Mollet Maribel Martos. Anirien passant els quilòmetres fins arribar a l'Albiol on les dues seguien juntes però després del pas pel poble en un tram de baixada la Nuri marxaria en solitari aguantant un bon ritme mentre la Maribel perdia posicions. En aquesta mateixa baixada la Marta Parés del Bikila que venia remuntant posicions es posava per uns moments a l'alçada de la nostra corredora però en la última pujada fins Les Virtuts la Nuri feia un atac definitiu per marxar ara sí determinada a guanyar la cursa. Finalment entrava  a meta amb dues hores i trenta tres minuts , la Marta ho faria dos minuts mes tard i omplia el podi la Mònica Boquera amb dues hores i trenta set minuts.

Lourdes Cayetano:

La Lourdes va disputar la cursa de 10 km situant-se al capdavant des de la sortida. Va anar guanyant posicions fins que va acabar la pujada i al últim tram de baixada pronunciada va ser adelantada per tres atletes masculins. Tot i això, una satisfactòria 1a posició en la categoria femenina amb 1:01' i 13a posició de la general.

Tavi Fossas:

Pel que fa al Tavi, que no arribava gaire preparat, va decidir canviar l'estratègia de la cursa instat pel seu company en Salva Martí: fer la cursa de menys a més. Així doncs, va decidir sortir amb el grupet de darrere i amb un ritme que li permetés aguantar tota la cursa, doncs l'havien advertit que no era gens fàcil. I gràcies als consells d'en Salva, la cursa va sortir rodona. Com que els primers kilòmetres van ser -tot i la forta pujada cap al niu de l'Àliga- a un ritme més tranquil de l'habitual, això li va permetre reservar-se les forces pels kilòmetres que encara quedaven per davant, així, tot dosificant, va anar avançant posicions durant tota la cursa. I aquesta motivació extra, va ser fonamental per poder arribar prou bé, donat que els últims kilòmetres, tornaven a tenir una forta i llarga pujada. Finalment, i després d'una forta lluita contra sí mateix, arribava en una meritòria 8a posició, molt content per la seva resposta física i per haver pogut disfrutar d'un recorregut espectacular.

Salvador Martí:

El Salva va decidir fer una cursa mes a aviat conservadora sense deixar-se emportar pels ritmes alts de cap de cursa i així evitar patir les males sensacions de les últimes curses. En els primers quilòmetres és manté dins les posicions de podi de la cursa de 10km, compartint els primers quilòmetres amb Alex Izquierdo, corredor de la llarga que faria un final de cursa espectacular, al desviament de la cursa curta, es atrapat per un corredor del C.N Mataró amb el qual comparteixen gran part de cursa a un ritme força viu i sostingut. És en la baixada on Salva perd contacte amb el jove corredor del C.N Mataró que baixa força més ràpid que ell.
Al final, arribada a meta en poc més de 53’, en tercera posició de la general curta i retrobant bones sensacions perdudes en cursa per muntanya. 

Classificacions:

Cursa Llarga 20km 1100d+

1-. Eloi Borras Fort                 Borges Trail AAEET-Valls     1h50’51’’
2-. Alex Izquierdo Acon         Independent                           1h52’19’’
3-. Sergi Hidalgo Blade          C.E Trail Tarraco                   1h55’39’’

1-. Nuria Fortuny Palau         Borges Trail AAEET Valls      2h33’52’’
2-. Marta Parés Corbella       Athletic Track Mountain         2h36’14’’
3-. Monica Boquera Mestres Running Peace World            2h37’13’’

Cursa Curta 10km 570d+

1-. Mikel Besora Susaño       Borges Trail AAEET-Valls     49’24’’
2-. Albert Ruz Quadrada        CN Mataró                             53’12’’
3-. Salvador Martí Perelló      Borges Trail AAEET-Valls     53’56’’

1-. Lourdes Cayetano Puertas Borges Trail AAEET-Valls   1h01’57’’
2-. Edurne Zazpe Perez         Madteam                                1h04’58’’

3-. Flo Plumier                       UE Ripollet                             1h11’52’’










Vertical dels Isards

El dissabte dia 21 de juny, al poble de Canillo es celebrà la primera prova del circuit de curses de muntanya d’Andorra, amb un circuit curt però molt exigent, amb 3,5 km i un desnivell  de +940, acabant al cim dels  Isards, per això el nom de Vertical dels Isards.
 A la línia de sortida molts coneguts i amics tant a nivell català com andorrà en el món de les curses verticals, entre ells: Ferran Teixidó, Agusti Roc, Nil Cardona, Laura Orgué, Alba Xandri i un llarg etc…
 A les 10 en punt del matí i des del telecabina de Canillo es va donar el tret de sortida, on com sempre en Carles del Borges Trail, va sortir conservador, sabent que no seria fàcil arribar a l’últim tram de la cursa amb l’energia suficient i també conscient que la forta calor acabaria passant factura.
 Tot i ser conservador la poca recuperació de la Marató de l’Emmona del cap de setmana anterior, va passar factura. Malgrat aguantar una bona posició, li va ser impossible poder apretar en l’últim tram de la cursa i s’hagué de conformar en una meritòria 16ª posició de la general i 10ª posició de la categoria amb un temps de 43min 48s.
 En categoria masculina s’imposà el manresà Agusti Roc, davant de Nil Cardona i Ferran Teixidó, que venia de guanyar al mateix Agusti Roc a la milla vertical d’Àreu.
 En dones, la igualadina Laura Orgué, es mostrà molt forta i res va poder fer la Alba Xandri, tot i realitzar una gran cursa, completà el podi Roser Espanyol.


 Més informació de la cursa: http://www.sec.ad/#!iii-vertical-dels-isards-/c1na5


dilluns, 23 de juny del 2014

Pilar Rus del Borges Trail Subcampiona al Campionat de Triatló de Navarra i Tercera al Campionat Internacional de Triatló B de Banyoles

El passat 1 de juny es va disputar a Banyoles la desena edició del Campionat Internacional del triatló B en la modalitat mitja distància. La prova que va reunir més de 500 inscrits, va començar amb un primer tram de natació en el que es feien dues voltes fins un total de 2.200 metres, segon tram el ciclisme amb un nou circuit aplicat amb la nova normativa circulació, un circuit molt exigent per les afores del poble on no estava permès el draffting (anar a rodar)  i per últim tram la carrera a peu totalment pla pel voltant de l'Estany.  

La Pilar Rus representant del nostre equip Borges Trail, va competir a la prova i va pujar al tercer lloc del podi amb un  temps de 4h 32 min., realitzant el millor parcial de carrera a peu amb un temps de 1h 26 minuts. La guanyadora de la prova va ser per l’Esther Hernández de Club Natació Reus Ploms que va completar amb un temps de 4 hores i 22 minuts; en segons lloc va situar-se Judith Coracha del Club Natacio Prat amb un tems de 4 hores i 31 minut.

6 dies després, el dissabte 7 de juny a les 14 h, la nostra Borgettis competia al Campionat de Navarra de Triatló modalitat també Mitja Distancia al poble de Lerate, nomenat “ Aritzaleku”.
Mes de 520 triatletes van disputar aquesta prova iniciant la natació de 1.900 metres al pantà de Alloz , va seguir amb quatre voltes de 20 quilòmetres, 80 quilòmetres de bicicleta per un exigent circuit de ports de muntanya per les terres d’ Iranzu i finalment,cursa a peu de 21 quilòmetre de gran desnivell.

El primer en arribar a meta van ser en masculí el Gironí Eric Merino, segon Emilio Monagas (Navarra) i tercer lloc Carlos Menchen (Alacant) i en fèmina primera Ana Casares (Navarra),en segon lloc de Borges Trail Pilar Rus (Catalunya) i tercera Aitziber Plaza (Àlaba). 




dimarts, 17 de juny del 2014

Marató Emmona

Ja feia temps que em rodava pel cap fer la marató de l’Emmona i aquest any tan bon punt van obrir les inscripcions sense dubtar vaig inscriure’m, així sabia que ja seria un objectiu a tenir en compte aquest any.
 El divendres amb l’equip del Joc produccions, que filmava diferents tramps de la cursa, ens vam dirigir cap a Sant Joan de les Abadesses, ja que l’Emmona comença ven d’hora i millor ser-hi el dia abans. Una petita fira de productes i algunes xerrades donava  la benvinguda als corredors i un ampli dispositiu per entregar els dorsals al Palau de l’Abadia. Després d’ anar a buscar el dorsal  i ja amb la bossa preparada pel dissabte, un petit xàfec va fer que el brifing és fes en una sala de la Casal Jaume Nuno, en comtes de fer-ho al jardí, cosa que va fer que la sala es quedes petita. Per això vaig decidir saltar-me el brifing  i vaig anar a fer petar la xerrada amb antics companys de batalla i amics que normalment  només ens veiem en cas  de cursa, entre ells: Alguns  Diedres, En Jordi Pàmies  etc.. i alguns personatges coneguts dins el món del trail running que es deixaven veure per allí, com Arnau Julià el exciclista Roberto Heras,
 Tant bon punt vàrem acabar de sopar amb els companys del Joc produccions, en Joan, Tomy i Carles i jo ja amb els nervis a flor de pell, ens  vaig dirigir cap a dormir ja que s’havia de matinar bastant, decidint a última hora dormir a la furgo, més tranquil que no pas dormir al alberg del poble.
 A les 5 del matí i encara amb les lleganyes als ulls una mica de fruita, va ser el meu esmorzar. Després de vestir-me i prepar-ho tot em vaig dirigir cap a la línia de sortida, on aproximadament 800 corredors vinguts de diferents parts d’Espanya i fins i tot alguns extrangers ens disposabem a realitzar la marató (48kms +4100) o en cas dels més valents, l’ultra ( 110kms +8400). Sortida espectacular a les 6 del matí, realitzan una volta pel bonic poble de Sant Joan de les Abadesses i sortin per l’espectacular pont vell , que ja ens portaria a l’inici de la primera pujada que tot i que no se massa dura ja començaria a calentar les cames de bon de matí. Primers quilòmetres bastant ràpids i fins i tot la primera pujada al puig estela es va fer curta, tot i que la calor ja era present desde primera hora. Tan bon punt arribats al cim, la primera baixada es va convertiria en el punt més difícil de la cursa ja que una pendent molt pronunciada i l’herba mullada encara de l’humitat de primera hora va fer que les relliscades i les caigudes fossin el més normal pels corredors. Després de la difícil baixada i ja amb algunes caigudes a sobre, ens dirigíem cap al poble de Pardines, encara molt frescos (KM 17) avituallament per carregar energies, omplir bidons i som-hi a fer la seguent pujada cap a la serra de la Canya, on amb uns 8kms es pujaven 1000 metres, tot i això el terreny era molt agradable i fins i tot a trams bastant rodador, però sense deixar de pujar amb alguna baixada molt de tant en tant.
 Fins al  Coll de la Marrana (KM33) tot i seguir pujant les forces anaven fent. Ja amb molt de desnivell positiu fet les forçes van començar anar minvant, i tot i que l’avituallament no era massa generós una mica de beguda isotònica i unes mossegades de xixopower, farien que la forta pujada que tenia davant , en dos quilòmetres pelats, pujar 300 metres( venint ja de pujar 500 metres en uns 5 quilòmetres i  després de baixar dels tres pics) culminant amb el cim de bastiments (punt més alt de la marató, 2881 metres). Sense pensar-mo massa vaig tirar amunt i ajudat pels ànims del nombrós públic vaig arribar a Bastiments, pensant que la duresa del circuit s’havia acabat i que aparti d’aquí seria un passeig.  No sabia el que m’esperava,  ja que tot i haver fet gairebé tot el desnivell positiu, tenia per davant un dels trams més tècnics i llargs que tenia el circuit i sumant el cansament i les hores que portava ( 6 aproximadament) faria que fins a arribar a la meta es transformes en una odissea, l’únic que em donava forces per arribar era l’espectacularitat del paissatge, ja que crestejar i carenejar per aquesta part del Pirineu és impressionant. Pic del Freser, Pic de l’Infern,Fossa del gegant,Rocs Blancs,Puig de Fontnegre i Pic de l´Àliga que culminaria la bellesa de carenejar per Núria i on ja es veia la meta , on les forçes tornen per acabar de donar-ho tot fins al final.
 Gran arribada a meta al Santuari de Núria amb molts aficionats i turistes contemplant com arribaven els corredors.
 Només queda agrair a l’organització per la fantàstica cursa amb una logística impressionant tot i la dificultat del terreny, també agrair a tots els amics i companys ( diedres, Pàmies, obrint traça, atmosfera trail, etc..) pel gran cap de setmana i als companys de Joc produccions ( Tomy, Carles i Joan) per la filmació de la cursa que tot i els inconvenients, van realitzar un gran seguiment.

 Gràcies Borges Trail, pels ànims,eassun que en alguns tram em vaig ficar les ulleres, rendiment race que vaig sortir amb els bidons carregats d’energia, bussetus per la comoditat de les malles la cinta de cap i la sorpresa de veure’t per allí ( Jordi),  ph quirogel, el primer que vaig fer després de la dutxa és ficar-me el vostre producte.









dimecres, 11 de juny del 2014

XXXIII Pujada a Miramar

El passat diumenge dia 8, es va celebrar a Valls, la tradicional cursa de la Pujada a Miramar, com cada primer diumenge de mes de juny a primera hora del matí es dona el tret de sortida a la caminada que pujada fins al cap de munt de Miramar. Aquest any a les 8:45 es prenia la sortida a la cursa de 12 km i més de 500 de desnivell positiu, del Borges Trail-AAEET de Valls s’hi presenten tres integrants la Bibiana Vico, l’Octavi Fossas, i en Josep Mª Pijuan, sortim de Valls direcció Masmolets per una pista, creuem el poble i es continua cap a Fontscaldes, sense arribar al poble anem a buscar la carretera de Figuerola, on es aquí on comença la pujada de veritat, pel GR, passant pel bell mig del poblet i continuant 1km més fins a dalt de les antenes dels repetidors.

La Bibiana que venia de fer una cursa vertical el vespre-nit anterior es trobar una mica carregada de cames i es va dedicar a disfrutar la festa, que es aquesta cursa.
En Tavi, que va sortir a primera fila a donar-ho tot, va fer una cursa discreta. Ja a la primera part, en el tram ràpid i rodador, va aguantar el ritme dels més ràpids, dins dels 20 primers, i adelantant poc a poc alguns corredors, però un cop començava la pujada de Fontscaldes va començar a perdre pistonada i velocitat. Va ser al GR, on, gràcies al Joan Carles Rosselló va poder mantenir un ritme mínim per poder arribar a dalt quasi sense caminar, doncs van anar fent la goma i animant-se mútuament, excepte als últims metres, que en Joan Carles va fer una apretada, i va deixar al corredor del Borges Trail enrere. Així doncs, en Tavi arribava 12è amb un temps de 1:02. Un minut més que l'edició anterior.

En Pijuan, prenia la sortida amb ganes de córrer, i ja des d’un principi es posa al capdavant a marcar el ritme, un ritme que ningú intentar seguir i així anava agafant distància poc a poc, arribant així a meta amb un temps de 51’54’’i guanyant la cursa amb claredat, sobre l’Albert Marsal del FACVAC que entrava 2n amb un temps de 55’36’’, per completar el podi entrava en 3a posició en Joan Pijuan del A.E. Blancafort hi ho feia amb un registre de 57’07.


Classificació general:   
                                                                                                 


Trailseries Tàrraco

El passat diumenge 8 de juny es va celebrar a la zona del Pont del Diable i Mas d'Enric a Tarragona la tercera prova del circuit TrailSeries 2014.
Per part del BorgesTrail la Lourdes i el Mikel a la cursa de 10 i la Nuri, l'Eloi i el Ronald a la llarga eren els nostres representants.
L'Eloi arribava a la Trailseries Tarraco amb moltes ganes de disputar el podi, molt bones sensacions abans de la sortida, que es van fer encara mes bones al llarg de la cursa.
Va haver-hi una sortida molt ràpida, sortint amb el seu company, el Mikel i amb Xavier Sauquillo. 
Es va quedar allà darrere deixant uns metres i regulant, ja que la cursa tot just començava. A mida que anaven passant quilòmetres anava augmentant el ritme, i retallant distancies al 1er classificat.
Va ser al quilòmetre 12 on malauradament en Xavier va caure, i va haver d´abandonar. (molts ànims des d'aquí) 
A partir d'allà, va seguir fins a meta amb un bon ritme i millors sensacions, entrant a meta amb 1h 28min 49seg. Molt content de la cursa que havia fet, i de veure com poc a poc va agafant una bona forma per poder gaudir durant aquesta temporada.


També al circuit llarg, el Rònald, al que cada cop veiem més en curses de muntanya, conseguia entrar a meta en vuitena posició després d'una cursa plena d'alts i baixos. Amb una sortida ràpida i sense haver pogut calentar prou bé tal i com ens explicava, en cap moment aconseguiria trobar un ritme cómode i a sobre alguna caiguda sense trascendència l'apartaria definitivament de les posicions capdevanteres. Tot i així, calificaria la jornada com un bon test i bon entrenament de cara a la seva planificació.



La Lourdes per la seva part ens relata: Sortida ràpida ja que en 500m s'estretia el camí i t'havies de col·locar be per evitar l'embús (tot i així es va frenar). Baixada el primer km i despés pla fins a arribar a una trialera curta, la qual seria l'única part dura de la cursa dels 10'4 km. Com de costum, havia sortit massa ràpid pel nivell que tinc (tot i tenir bones sensacions) i a partir del km 6 on s'inicia pujada consantnt des de el pont del diable començo a notar-ho a les cames; tot i això agafo a un noi que va perfecte pel meu ritme i intento anar amb ell fins a meta, disminuint el ritme inicial però acabant amb bon temps final per les meves expectatives, 50'38". 

El nostre atleta Mikel Besora amb una sortida molt ràpida es posicionava amb claretat en primera posició fins al km. 8 que es despista i va per un camí incorrecte això fa que faci algo mes d'un quilòmetre i li suposava quedar en segona posició en algo mes de 42 minuts.

Per altra banda la Nuri, que enguany correrà totes les proves en format llarg d'aquest circuit, es presentava a la sortida amb molts  dubtes ja que un procés víric durant els darrers dies no l'havia  deixat entrenar amb prous garanties.
La cursa però no va anar-li prou malament ja que a un ritme consevador però constant de principi a fí va donar-li  com a premi la segona posició final. Un bon resultat que li permet agafar punts de cara a la general del circuit. Tant ella com els altres corredors coincidien an acabar la prova que la forta calor havia passat factura arribant a meta amb un desgast molt superior al previst.

Finalment els podis varen quedar de la següent manera:
Homes.  10 km.

1er Sergio Garcia....................41'56"
2on Mikel Besora...................42'36"
3er Kilian Garcia....................42'58"

Dones.  10km.

1era Loudes Cayetano...........50'38"
2ona Lurdes Torrell ..............57'23"
3era Asun Gutierrez..............57'50"

Homes 21 km.

1er Eloi Borràs......................1.28'
2on Victor Peña.....................1.33'
3er Kai Langel.......................1.34'

Dones 21 km.

1era Marta Parés....................2.1'
2ona Nuri Fortuny..................2.6'
3era Ana Pliego......................2.7'


dimarts, 10 de juny del 2014

CURSA DELS VINS DE VILALBA DELS ARCS

Dissabte 7 de Juliol, 1a edició de la cursa dels vins de Vilalba dels Arcs, 13,2km i uns 350d+, una cursa ràpida de muntanya.
Jo volia anar a veure-la i fer un entrenament abans o després, no volia fer la cursa ja que encara no estic per competir.
Al matí encara a Tarragona, no puc entrenar, acabem de preparar tot per marxar cap a la Pobla i decideixo que no faré la cursa. Penso que em será més bo un entreno després de la cursa sumant km que és el que ara necessito.
Estan ja a a la Pobla, penso que potser després de la cursa no aniré a entrenar o que em costarà anar. Llavors és quan el meu cap comença a pensar en la possibilitat de participar en la cursa i que em serveixi com un entreno de qualitat.
On m'estic posant, les ganes de fer la cursa em poden i dit i fet, decideixo anar. Em sap greu ja que l'estat encara no és bo amb dos setmanes d'entreno.
Arribem a Vilalba a les 16:15, vaig a fer la inscripció, 12eur ni cara ni barata, amb i sense llicència.
A la línea de sortida poques cares conegudes, alguns companys de l'AE CARANORD i dels BICIATS TERRA ALTA, Joaquin Vernet, Batiste Sastre, Joan Bikes, Busom,etc.
La cursa comença a les 17:30 amb una forta calor. La idea seria fer un bon entreno i no forçar la màquina, almenys no ofegar-me, era una bona proba.

Uns 70 corredors a la línia de sortida, sortida controlada, no gens rápida tot i ser baixada. Ràpidament i amb ritme controlat em situo en posicions capdavanteres. Decideixo baixar el ritme o no arribaré, veig en tot moment els 5 primers davant meu.
Cap al km2 soc enganxat per un grupet de 3 corredors, entre ells el Francesc de Gandesa. Tinc un momenten que penso que no he fet bé de vindre a la cursa. Ara sóc al ball i toca ballar.

Cap al km3-4 es distancien uns 200m, aquí la calor apreta, tinc la boca seca i comencen les pujades fortes. Torno a atrapar el grupet que m'havia passat i el passo, em trobo bé pujant i no he de parar a caminar.

Seguidament atrapo dos corredors més i em mantinc allí amb ells i ja en un trosset de pla m'escapo una mica, arribant al km quasi 5 on hi havia la Gemma, Josep, Albert i altres, allí m'animen, criden el meu nom i rebifo força.

Ara un pas per la vinya, pel camp treballat, em fa correr més lent, em tornen a passar 2 corredors que portava darrera.

Allí tornen unes fortes pujades que piquen una mica, però no paro ni un momento per caminar, és més al arribar dalt em trobo bé i puc córrer ràpid, sempre controlant ritmes, no vull passar-me. Allí avanço aquests dos corredors i atrapo al que va 6è.

Torna una forta pujada, ja estic sobre el km9 i allí segueixo pujant bé, molt bé, arribo dalt i un tram llarg pla, puc tornar a posar la quinta, porto un bon ritme, veig a tiro el 3er i el 4art però és complicat, decideixo mantindre'm allí i no morir, després m'agafaran els 3 del darrera.

A una forta baixada ens despisto una mica i reacciono ràpid, puc refer el camí tornant a pujar , allí perdo uns petits segons.

Ja a la última baixada i veient que podría entrar 5è o 6è em perdo al Calvari, no se com, faig cap a través de la senda que estaba baixant a baix de tot per un lloc totalment ple d'herba, veig clar que m'he equivocat. Obligat a refer el camí cap a dalt i amb por de que no m'hagin retallat la diferencia que havia tret al pla. Arribo dalt, busco camí correcte i assustat de no haver perdut posisions ja enfilo cap al poble.

Allí primer el Benito Ojeda em trova i em diu que em falten 450m,que ja estic, que devant meu hi ha un caminant, és una forta pujada.
Després uns metres més endavant em trobo amb Josep Garcia, m'anima i correr al costat meu, jo no paro de córrer, em guía pel poble (jo sol no crec que ho hagués trobat, el marcatges no és massa bo)

Finalment entro amb un temps de 1h2' i amb 5ena posició i guanyada per David Guiamet, actual campió Catalunya de Marató, seguit de Benito Ojeda.

Una cursa on la proximitat i voler col.laborar amb la cursa, em van fer pendre part en aquesta primera edició. Una edició on es va perdre molta gent, el marcatge no era del tot clar i en moments dubtaves per on anar. 

IV Almogàver muntanyes de Prades

Aquest passat Dissabte 7-6-2014, s’ha disputat la segona cursa puntuable per
La Copa de Curses de Resistència de la FEEC, en la que el Marc va poder fer gala del seu gran estat de forma tot sortint vencedor d'una prova dura tant per distància com per la presència de la calor.

Aquesta transcurre per totes les muntanyes de Prades amb un total de 74Km i 6400m de desnivell acumulat.

La sortida va ser a les 7:00 de Prades, on amb un recorregut on el 85% eren senders tècnics, es passava per les poblacions de  Siurana, La Musara, L’Albiol, Montral, Farena, amb arrivada de nou a Prades.

En aquesta entretinguda cursa, el corredor de BORGES TRAIL, Marc Balañá Prats, va estar durant la primera meitat de cursa en tercera posició, on la cursa la capitanejaven els dos corredors de l’equip DINAFIT, Albert Giner i Abdelkadous, que a mitja cursa van decidir retirarse.
A partir d’aquest moment Marc Balañá Prats ja va controlar el cap de cursa fins a meta, deixant el seu company de cursa Albert Viñau a 20km de meta, on finalment li va poder treure fins a 30 minuts.
En tercer lloc i després d’una bona remuntada el va ocupar en Xavier Capdevila.


La jornada va ser quasi perfecte, amb una molt bona organització pels Amics de les Muntanyes de Prades, on no va faltar de res. El calor ja va començar a fer acte de presència endurint encara mes la prova, on el bon entrenament portat durant el que portem d’any es va poder manifestar i gaudir, en aquesta dura cursa.










dilluns, 9 de juny del 2014

VERTICAL RUNNING PENEDES

El passat 7 de Juny els companys de l' Espai Running van celebrar a Vilafranca del Penedès la segona edició de la “ Vertical Running Penedès.
Per aquesta ocasió l' Eloi va voler que els valents disposats a formar-ne part, d' entre molts la Bibi, visquèssin una experiència diferent, i ho va aconseguir, i tant!

El format, inicialment, seria igual que l'any passat. Modalitat crono amb sortida individual cada 30''. Però en aquesta ocasió serien dos els trets de sortida enlloc d' un.
El primer es va iniciar a les 20h, l' edició anterior es va fer dues hores abans i la calor va ser insoportable, tot i que no es pot dir que no hagi fert acte de presència també en aquesta, bufff...

Una segona sortida s' iniciaria a les 22h. Si, encara feia mooolta calor...
La corredora del Borges Trail esperava aquest dia, l'experiència anterior va ser molt bona.
Va emportar-se bons resultats i bones amistats, no volia faltar.

La Bibi va ser la última dels gairebé 50 esportistes que formaven el llistat. Les sensacions no les tenia clares del tot i era conscient de que aquesta vegada “la cosa” estaria bastant més disputada.
No recordava bé el recorregut però si l' última pujada on era gairebé acumulat tot el desnivell de la cursa. Va sortir amb el puntet just per fer-ho tot sense aturar-se a caminar, no va ser fàcil. Li va agradar tornar a viure aquella sensació tan maca d' arribar a la grimpada i sentir a tots el rivals/companys animant-la, així durant tot el recorregut també, impagable.

La primera prova va finalitzar en 3a posició i en la segona 4a, però finalment es va emportar una tercera absoluta. 
S'ho va passar molt molt bé, l'experiència si ja era prou xula, fer-la amb frontal ( primera nocturna també ) escoltant com novament la gent et crida pel teu nom quan ni tansols saps on son, genial !
Novament, els amics de l' Espai Running Penedès van premiar als participants amb un bon avituallament 
d'arribada, música en directe i pels vencedors, uns trofeus i obsequis dignes d'esmentar. Cita anual recomenada !!

Els guanyadors absoluts van ser en Ferran Sampere 20'49'', Raúl Estévez 21'25'' i Jordi Gómez 21'55'',
En fèmines Marta López 27'47'', Teresa Agulló 28'04'' i Bibana Vico 29'45''.




dimecres, 4 de juny del 2014

1era Cursa Benèfica Aquopolis la Pineda

El passat 1 de juny, és va celebrar a la localitat de La Pineda (Vila-seca), la primera cursa benèfica Aquopolis Costa Daurada a favor de lluita contra l’esclerosi múltiple, amb la peculiaritat de que el final del recorregut transcorria per dins del parc aquàtic de la zona.
                En el marc de la cursa és realitzaven dues curses, una de 5km i un altre de 10km amb mateixa sortida i compartint gran part del recorregut on Salvador Martí, corredor del Borges Trail-AAEET Valls, prendria part en la prova llarga.
                A les 9:45h es va donar sortida a la prova amb gairebé 400 atletes, on des de bon inici i marcant un ritme fort, el cap de la cursa es va anar allargant. L’atleta del Borges Trail, és va col·locar entre els 10 primers, on va mantenir aquesta posició fins on els corredors de la cursa curta es desviaven del recorregut, a partir d’aquest moment, Salvador és trobava en una 5ena posició veient a uns 100 i 150metres el 4rt i 3er respectivament. Sobre el quilòmetre 7 va atrapar el  3er amb el qual va compartir els últims quilòmetres de la prova, però en el moment de entrar a fer els últims 800 metres de la cursa per dins el parc aquàtic, aconsegueix deixar enrere l’atleta que l’acompanyava i  va començar a retallar distàncies amb el 3er classificat, el qual, en la última pujada de la cursa s’enfonsa i es sobrepassat fàcilment per l’alteta del Borges, poden finalitzar la prova en 3era posició de la general i marcant un temps de 35’50sg.
                La cursa llarga se la va endur imposant una gran superioritat, Gerva Mogio amb un temps de 33’51sg, seguit per Javier Jaimes 35’33sg tots dos atletes del Bikila Tarragona.
                La prova dels 5km se la va endur el gran Benito Ojeda, que va realitzar una cursa totalment en solitari des de el primer moment i realitzant un temps de 16’28sg.
                Per acabar de finalitzar una bona matinal esportiva de caire benèfic, després de l’entrega de premis, el atletes van poder refrescar-se amb un bon bany a les instal·lacions del parc aquàtic.



BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute