dilluns, 15 de juliol del 2013

Cursa de muntanya de les Barrulles a Capafonts

El passat diumenge 14 de juliol, com ja ve sent habitual els últims anys, a la població de Capafonts, a les muntanyes de Prades s’hi disputa una cursa de muntanya que millora any rere any, en aquesta edició hi havia dos recorreguts preparats el curt de 10,5 km i poc més de 300 mts de desnivell +, i un altre, el llarg de 21,5 km i més de 1000 mts de desnivell positiu, els dos recorreguts eren coincidents en els primers 8 km després d’aquí el circuit curt remuntava el riu Brugent fins al poble, de mentre el circuit llarg començava aquí la muntanya de veritat, amb un continu de senders cada vegada més tècnics, tot passant per indrets emblemàtics del terme de Capafonts, com pot ser la Foradada o el pont del Goi, entre d’altres.
La cursa va començar puntual a les 9:00 del matí, ja aviat un grupet de cinc corredors es va començar a distanciar de la resta, aquest petit grup es va anar fent cada vegada més petit arribant ja a la bifurcació dels circuits curt i llarg amb tant sols dos components, en Josep Mª Pijuan dels Borges-Trail, i l’Eloi Borràs de Capafonts, tots dos duien un ritme còmode però constant, i així van anar tirant fins al km 14 quan un inesperat Javier Heras de La Sportiva, la contactar amb el grup capdavanter, i va ser ja a la última pujada cap al Pont de Goi on amb una mica més de ritme es va anar distanciant, i assegurant-se així la victòria final, amb un temps de 1h51’32’’ al seu darrera en Borràs i en Pijuan anaven fent la seva cursa, la qual havien fet pràcticament junts en la seva totalitat, entrant en segona posició l’atleta local i ha un segon en Josep Mª Pijuan del BorgesTrail-AAEET, amb un temps de 1h53’30’’.
Per la seva part en Xavi Prim del BorgesTrail-AAEET, també amb un gran estat de forma entrava en 7ena posició, i 1e de la seva categoria, va fer tot el recorregut amb un temps final de 2h03’23’’, deixant el segons classificat de la seva categoria a quasi be 9 minuts.
El tercer representant del BorgesTrail, era en Marc Balaña, que pujava a Capafonts després d’acabar la temporada de UltraTrail el cap de setmana passat a la Núria-Queralbs i havent-se proclamat 3e de Catalunya en aquesta modalitat, així doncs amb les forces una mica mermades acabava la curta en 21ena posició i amb un temps de 2h20’.
Felicitats des d’aquí a la gent de Capafonts i ha animar-los a seguir en aquesta línia, per aquest magnifica cursa de muntanya.

Més informació de cursa (Classificacions i fotos)

CAMPIONS MARATÓ RELLESU EQUIP MIXTE SANTES CREUS

El passat dissabte dia 6-7-13 un any més arribava el marató per relleus santes creus, aquest any el Borges Trail-AAEET Valls tornavem a preparar un equip mixte el més competitiu posible.
Per ordre de relleus seria Mikel Besora que faria els 7,7km, Berta Gasol els 4,5km, Pijuan els 10,5km, Pilar Rus 4,5, Robert Tarragó 10,5 i Noemí Aumedes faria l'últim relleu de 4,5km.
Aquest any es va batrre el récord de participación amb 33 equips.

La sortida es donaría a les 18h de la tarda, amb una forta calor, uns 30ºC i amb un gran ambient al poble de Santes Creus, gent animant per tots els carrers.

El Mikel Besora va sortir a per totes, va pasar les primeres tres voltes encapçalant la cursa i fins a la última volta no va perdre segons dixant ja una distancia molt considerable amb el segon equip mixte, els Fondistes de Tarragona, el Mikel tot i no ser el seu terreny i patir la forta calor inicial i l'asfalt va anar a per totes demostrant el seu gran estat de forma.

Després de 3 voltes a ritme, li ve fatiga, i ja està amb els dos de darrere. Cap a la quarta volta es troba darrere del primer aguantant com es pugui, està trinxat, finalment a la cinquena volta l' adeltanta un altre i ja no l' agafarà. Anem 3ers. Li passa el relleu a Berta i ella comença a correr rapidament! Va sortir com un coet, sorprenent tothom amb la rapidesa que ho va fer. va aconseguir fer les tres voltes, essent la fèmina més rápida de tots els equips.

Un cop arribat el torn li passà el relleu a Josep Ma Pijuan qui va fer i va demostrar estar a una altra lliga, essent el més ràpid de tot el circuit, fent la volta més rápida, demostrant la seva qualitat, pujant ni s'immutava, aquí vam poder augmentar la distancia i ens seituamriem primers de tots els equips tant mixtes com masculins.

El proper relleu, la Pilar Rus va aguantar com una campiona esforçant-se al màxim amb un circuit dur i fent totes les voltes molt regulars només va perdre segons a les 2 últimes poden així pasar un bon relleu havent augmentat fins i tot la distancia amb el segon equip mixte que era el qual ens haviem de fixar.

El relleu del Robert va ser complicat, no venia de bons entrenos, tot just una semana i mitja de trotes suaus, de sortides de 45'-50' 4 diez semana despres de 2 mesos parat per culpa de l'al.lèrgia, així que el més important per ell era poder participar-hi, disfrutar de l'equip i del companyerisme, evidenment buscavam fer el récord de la proba, fet pel BORGES TRAL l'any anterior.
El tema es va complicar quan anavem primers de la classificació i potser sortir a un ritme massa ràpid  va fer que acabès fos, compeltament fos.

La primera volta va ser ràpid, massa ràpid, la falta de ritmes, d'entrenos amb pujada i la calor, li van fer que a la segona volta, ja tirant cap a la 3a anès bastant tocat, no per aguantar la posició sinó per intentar seguir un ritme alt per agafar al 1er de la general. Així que intentaría aguantar al seu ritmet i pensant amb el 2n mixte i que a l'endemà tenia una altra cursa que li tocaria apretar força.
El Robert va donar tot el que podía en aquell moment, però la falta encara d'entrenos i la calor no em van permetre anar més ràpid, em sabia grau per l'equip si no podiem fer récord.

Va pasar el relleu a la Noemí, encarregada de rematar la feina, i així ho va fer, que gran que és, va correr com una campiona fins al final i a un ritme altíssim assegurant la 1a plaça de la classificació un any més pel Borges Trail i 3ers absoluts només superats per Runners Tarragona (equip masculí) felicitar-los per la victòria i els amics del CA Francolí (equip masculí) 2ns classificats.