dilluns, 8 de juliol del 2013

Marc Balañà acaba la Copa Catalana d'Ultraresistència tercer, després d'una gran Núria-Queral

El passat dissabte 6 de juliol, és va celebrar al Pirineu Català, l’última prova de la Copa Catalana d’ultratrails de la FEEC, amb sortida desde la Vall de Nuria i arribada a Berga.

La cursa constava amb un recorregut d’alta muntanya de 92km força exigents, assolint un desnivell positiu de 5800m i un de negatiu de 7100m.

A les 10:00h del matí es donava el tret de sortida de 300 corredors, en la línea de sortida, representant al Borges Trail-AAEET Valls, es trobava disposat a fer un bon paper el corredor d’ultrafons Marc Balaña, disputant un lloc del podi del Campionat d’ultres de la FEEC.

La cursa va ser guanyada per un intractable Juan José Oliva (Equip Lafuma), que va realitzar una cursa rapidíssima amb un temps de 12h. La jornada va ser terriblement calorosa, fent abandonar a bona part dels participants.

El representant del Borges Trail, Marc Balañá Prats, tot i passar moments realment difícils, quedant-se dos cops sense aigua, perdent-se uns 15’, va ser capaç de poder vèncer aquestes temperatures inhumanes que van acompanyar la part central de la cursa, mentre anava en 15ª posició...Poc a poc i amb l’únic objectiu de poder finalitzar la prova, al anar afluixant la calor solar i cuidant molt el tema alimentació e hidratació amb sals, es va anar revifant, podent poc a poc, anar augmentant el ritme de carrera, amb uns últims 15Km nocturns amb sensacions boníssimes, fent un dels millors parcials i acabant la cursa amb molt bon gust de boca.

Finalment, Marc Balañá Prats, va aconseguir una meritòria 7ª posició, precisant 13h33’ per a fer els 92Km. Millorant, tot i les adversitats d’aquesta edició, 8minuts el seu temps de l’edició anterior, en la que va aconseguir una 2ª posició.

Aquí es dona per finalitzat el Cirquit d’Ultratrails de la FEEC, el Marc ha aconseguit una excel·lent tercera posició final, darrera de dos autèntics cracks, el Sergi Cots i el Campió Juanjo Oliva. Ultracracks!!

Seminocturna de Riudecanyes, Salva Martí 4rt i Tavi Fossas 7è.

Aquest passat dissabte es va disputar la Cursa Seminocturna de Riudecanyes-Escornalbou, que es correspon a la 6a prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp.

La particularitat d'aquesta cursa és que començava a les 8 del vespre i per això es feia obligatori l'ús del frontal. La cursa en sí, era de 17,5km i uns 750m de desnivell positiu, i estava dividida clarament en dos sectors. El primer tram, un cop es sortia del poble, era dur i tècnic amb una forta pujada al castell d'Escornalbou, i és aquí on es concentrava pràcticament tot el desnivell de la cursa. A la segona part, que era des del poble de Duesaigües fins al final, i era per camins eminentment planers i sense gaire dificultat, convertint aquesta part del circuit en una cursa molt ràpida.

A les 8 en punt del vespre es donava el tret de sortida, i a primera fila es situaven els dos corredors del Borges Trail AAEET Valls: Salvador Martí que venia una mica cansat per la seva recent paternitat i l'Octavi Fossas, que prometia donar-ho tot.

Els dos va patir de valent, doncs la calor era acusadíssima, passant factura a tots dos i fent perdre les posicions que havíen guanyat als primers kilòmetres. És per això, que al primer sector de la cursa en Salva anava segon i en Tavi cinquè, i va ser a la part més rodadora i menys tècnica allà on els dos es van veure avançats per corredors més ràpids i relegats al que serien les seves posicions finals: 4rt i 7è de la general. D'aquesta manera, els dos corredors aconseguien fer un merescudíssim podi: en Salva per quedar 4rt amb un temps de 1:30 i en Tavi per fer el 1r de la seva categoria amb un temps de 1:33.

Des d'aquí, felicitar al guanyador de la prova, que va ser Aleix Toda( CE L'ARENY MON-TROIG) que va fer el 100% de la cursa sol  amb un temps de 1h25', seguit de Gerard Ascon amb un temps de 1:27:15 (PAS FERM LLEIDA) i trepitjant-li els talons, Kai Langel (CE TRAIL TARRACO) amb 1:27:25.

El proper cap de setmana esdevindrà la següent prova del circuit és la "Ermita de Barrulles" a Capafonts, que puntua el doble per ser més llarga de l'habitual (21km).

I amb aquesta es donarà per acabada una tanda de tres curses en tres caps de setmana seguits, on els corredors acabaran esgotats.