diumenge, 22 de setembre del 2013

BURRIAC ATAC! 2013

Aquest passat dissabte 7 de setembre es va celebrar la Burriac ATAC! 2013, sen aquesta la novena edició de la cursa nocturna de muntanya que organitza el Centre Excursionista Vilassar de Mar. A més de ser nocturna, la cursa té altres singularitats com sortir i acabar a zero metres sobre el nivell del mar però amb més de la meitat del seu recorregut que transcórrer per corriols de muntanya La cursa tenia un recorregut de 18’5 quilòmetres amb un desnivell positiu de gairebé 1000metres, sen puntuable pel XI Circuit de Curses de Muntanya de la FEEC i la II Challange Nocturnes.
            Més de 700 participants es van concentrar a les 21h30 de la nit a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, entre ells i representant el Borges Trail-AAEET Valls estava Salvador Martí, disposat a realitzar la penúltima cursa del Circuit Català de Curses de Muntanya.
            La sortida, amb un ambient espectacular, va ser ràpida però a la vegada controlada, on els primers metres es realitzaven pels carrers de la vila on els crits del públic i els tambors de batucada, donaven forces a tots el atletes a afrontar la prova. Des del inici, es va formar un grup capdavanter d’uns dotze corredors entre els quals es trobava el corredor borgetti, tot i així, al iniciar les primeres rampes fortes el grup es va trencar, allunyant-se en solitari el gran Javi Delgado, dominador indiscutible de la cursa.
            Durant les primeres rampes Salvador Martí es va situar en novena posició, pujant a un ritme força elevat fins arribar al punt més alt i emblemàtic de la cursa, el Castell de Burriac, on Martí conservava la 11ena posició a la general però aquí ja acompanyat de dos corredors més.
            El recorregut de cursa estava format per un puja i baixa continuo per senderons de muntanya, que feien molt difícil mantindre un ritme continu, a més a més de la dificultat de córrer de nit i amb el terreny mullat de la recent turmenta de la tarda. El grup de tres corredors on es trobava Martí es va anar intercanviant les posicions durant tota la segona meitat de cursa.
            El corredor del Borges Trail, perdia contacte amb el grup en el trams de baixada, però en els trams de pujada i plans recuperava i adelantava als mateixos. Aquesta dinàmica es va donar fins els últims 3 quilòmetres de la cursa, on es deixava la muntanya per dirigir-se per camins i carrers cap la zona de la platja. En aquesta zona, Martí va aprofitar les forces que tenia i és va escapar dels seus companys de cursa marcant un fort ritme i fent uns del millors parcials de cursa en el últim tram, on va entrar a la sorra de la platja en 11ena posició (8e senior) amb un temps de 1h44’20sg, molt aprop del 10é classificat.

La victòria de la cursa va ser per l’atleta del Spiriton Team, Javi Delgado, que va fer un impressionant temps de 1h31’47sg, seguit de Andreu de Mas i Andreu Simon, amb 1h36’22 i 1h37’57’’ respectivament.
            Un cop finalitzada la cursa, la festa va seguir en el lloc d’arribada (platja de Cabrera de Mar), amb botifarrada popular, entrega de premis i diferents actes que fan d’aquesta una cursa amb un ambient difícil de superar i una organització impecable.