dilluns, 30 de setembre del 2013

Cursa El Replà, Nuri Fortuny tercera i Biel Secall es queda a les portes del podi

El passat cap de setmana es va celebrar a El Pla de Santa Maria la segona edició de la Cursa de Muntanya El Replà, amb una gran organització per part dels amics del Club Trail El Replà. Una cursa molt ràpida on els prop de 125 corredors inscrits van haver d’afrontar un recorregut de 13,5 kms i un desnivell acumulat total de 1350 m, passant per pistes i corriols del conegut Replà de Sant Ramon. Com a millora respecte l’any passat, l’edició d’enguany comptava amb un traçat un pelet més tècnic i arribant a més alçada acumulant més desnivell. Tot això va fer que fos una cursa de muntanya molt favorable a rodadors i no tant bona per corredors especialistes de muntanya.  Es tracta d’una cursa que amb alguna retocs té moltes possibilitats per convertir-se en una cursa de muntanya autèntica, podent fer una cursa d’uns 17-20 kms amb bons desnivells i molts trams tècnics. Pel que fa a l’entorn,....senzillament fantàstic, per qui no ho conegui, es tracta d’una zona on en pocs minuts pots divisar tot, tot, tot el Camp de Tarragona, des del Muntagut fins al mar, la Conca de Braberà al complet, amb el Pirineu al fons, Montserrat, i molts altres indrets.

Pel que fa a la cursa, que es preveia ràpida, entre els 125 corredors hi havia tres membres del Borges Trail-AAEET de Valls, la Nuri Fortuny, el Biel Secall i el Carles Martí. De bon començament el ritme va ser molt fort. El David Uroz (Capafonts) va sortir davant imposant un ritme que només van poder seguir Biel Secall , Xavier Serra (Spiridion) i Igor Bertol (TRail El  Replà). Per darrera, un grup perseguidor amb Òscar Moreno (Atmosfera Trail), Manel Oma (El Jaç-Moix), Carles Martí,...entre d’altres. El ritme marcat d’inici seria tant fort que va estirar la cursa de tal manera que les primeres posicions ja es definirien  a Sant Ramon, al km 4, els quatre primers s’anirien alternant i fent la goma fins a la pisat que els portava a l’Era del Caterí, on Xavier Serra faria valer la seva condició de bon rodador i marxava sol. Per darrera, Biel Secall perdia pistonada i era passat pel David i l’Ígor, que mantindrien un frec a frec fins a la Plana de Serrils. El perseguidors també anirien intercanviant posicions i Carles Martí patia per mantenir el top ten als trams tant rodadors.

Pel que fa a les fèmines, de bon inici la Nuri va voler aguantar el ritme de la Marta Batalla (FACVAC), però aquesta es va mostrar molt forta i tot i que la va tenir a vista molta estona, finalment va marxar sola. En aquest punt la Nuri va optar pel frec a frec amb la Dolors Mata, amb qui van mantenir una bonica lluita fins al final.

El pas per la Plana de Serrils, amb tota la baixada per fer, avançaria la classificació final ja que la baixada va ser majoritàriament per pista i no hi va haver opcions de recuperar per la via de la tècnica.

Així doncs, el guanyador va ser el Xavier Serra amb un crono de 1h02’31’’, seguit de David Uroz amb 1h04’53’’ i Ígor Bertol amb 1h06’12’’. El Biel Secall es quedava fora del podi entrant quart amb 1h07’33’’, mentre que Carles Martí entrava el vuitè amb 1h12’21’’.

Amb dones la guantadora va ser la Marta Batalla, amb una gran cursa des d’inici i entrava am 1h23’04’’, seguida de la Dolors Mata amb 1h23’56’’. Completava el podi la Nuri Fortuny amb 1h25’14’’.

En general una bona matinal pels nostres corredors. La Nuri compta les curses de la seva reaparició per podis i va agafant confiança. El Biel que ja corre sense molèsties i ara només cal treballar per posar la màquina a punt i el Carles que, tot i no estar en plena forma va entrar al top ten.

De veritat que és una cursa molt bonica per a iniciar-se,.....però el terreny i l’entorn demana més distància, desnivell i tècnica,...quelcom que està a l’alçada dels organitzadors, que van demostrar que poden amb això i molt més. Per cert, des del Borges Trail-AAEET de Valls aprofitem per a felicitar-los per l’organització.