QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 24 de setembre del 2013

COPA TARRAGONA ORIENTACIÓ


El passat cap de setmana 14-15, es va disputar a la localitat de Montblanc el trofeu Vila Ducal de Montblanc amb dues proves a Rojals, una el dissabte al matí mitja distància, una a la tarda nocturna, modalitat sprint, i una el diumenge matí a Rojals sprint.

Així que el dissabte al matí el Xavi Prim em passava a buscar per casa per dirigir-nos a Rojals, allí no sabiem si anar a esmorzar a la Socarrada o anar a còrrer, no hi va faltar però la nostra visita a un lloc tant acollidor com aquest restaurant.

Ens tocava l'hora de sortida sobre les 10h i pocs minuts, seriem dels primers de fer-ho en categoria Duo. Només la sortida es feia amb una forta pujadeta, allí el Prim ja tirava força i em feia anar només començar a tope, les pujades només començar són dures, el cos em responia bé, recuperava bé quan arribavem dalt de tot i em permetia córrer ràpid després, coses extranyes del cos.

Bé, les primeres valisses van anar molt bé, molt ràpides, arribaria la 6 on perdriem un minutet, és molt fàcil despistar-te però amb un mestre orientador com el Xavi (llegeix el mapa a una velocitat de vèrtic i interpreta ràpidament tots els moviements i desplaçaments que s'han de fer, pren la decisió i ataca, gens fàcil), fins a la 8 tot ràpid, semblava que acabaríem molt aviat, però un petit entrebanc a la 8 ens va fer perdre fins a 7', a partir d'allí i fins la 14 (meta) el ritme implantat pel Xavi va ser brutal i vam poder recuperar algun minutet, acabant així la 1a cursa 1ers a 13' dels segons.

Només acabada la cursa ja marxavem cap a casa, recuperar forces i cames amb PH-QUIROGEL, descansar les cames per una proba d'orientació sprint, encara no sabiem si seria integrament urbana pel nucli de Montblanc o també hi hauria alguna sortida per algun camí.

Finalment a les 19h ja tornem a estar a Montblanc, una primera visita a Cal Xixonec, on vam poder agafar forces i tractar del tema abans de començar. Ara sí, ja era l'hora d'escalfar, les cames tot i que al matí s'havia corregut ràpid aguantaven bé, faltaria veure com anirien en cursa.

A les 20h04' ens donen la sortida, sortim al 100%, com si d'uns últims metres d'una cursa es tractès, ja només a 300m tenim la primera valissa de les 14. Seguim a ritme altíssim pel centre de Montblanc, esquivant gent, nens amb patinet, pujant i baixant escales, el ritme és altíssim, no podem perdre ni un segon, cal fer.ho el millor i més ràpid possible. Dintre el nucli l'orientació i la lectura del mapa canvia, però la lectura increible un cop més del Xavi em deixa assombrat. Pensar i còrrer ràpid, es pot fer!

Finalment entrem a meta amb un brutal temps de 11' i pocs segons, i conseguim treure 8' als segons classificats.

Arribaria el diumenge al matí, aquest cop un altre cop a Rojals, amb distància sprint. Intentem marxar una estona abans per tal d'intentar canviar l'hora de sortida el més aviat possible. Finalment serà impossible i sortirem a les 11h06' segons previst per l'organització.

Aquest cop la cursa serà rapidíssima, anem trobant totes les valisses perfectament, a la 4 tinc un petit lapsus que ens fa dubtar i perdre uns segons, mea culpa.

Anem seguin per camins, camps treballats, saltant marges, pujant marges, esquivant arbres, acabant amb sang per tot arreu a causa de les herbes.

Al final arribem a meta i al passar el control del xips, em diuen que m'he deixat la número 4, no entenc que ha passat, segurament al voler anar més ràpid no m'he fixat si pitava, no ho entennc perquè en totes m'hi fixava, en cap moment vaig tenir el dubte, és extrany. Què hi farem, hem guanyat però no puntuem degut a que una valissa no l'he marcat, em sap greu, tant per mi, per l'equip, però sobretot pel Xavi que s'ho ha currat moltíssim.

Intentaré,(vull dir estaré) estar a la l'atura a la propera cursa, no em tornarà a passar, dels errors diuen que s'apren i és ben cert, després t'hi fixes més. Qui sap, potser era el dia que m 'havia de passar, potser millor aquell dia que un altre. Ara ja està! Tocarà anar a per totes a la propera cita, CURSA ORIENTACIO CIUTAT DE  TARRAGONA.

 

Arriba l'hora del trofeo ciutat de Tarragona el dia 20,  es va dur a terme a la Part Alta (casc antic de Tarragona) el trofeu d'orientació ciutat de Tarragona, allí puntuals a les 19h hi erem el Xavi Prim i jo.

Un total de 60 equips pendrien part, molts amb un bon nivell d'orientació, entre ells trobariem l'Arturo Neriz fent duo amb una fèmina i obtenint un grandíssim resultat!

Un cop ja preparats al portal del Roser, es va donar una sortida neutralitzada fins al Triangle, Pla de la Seu (inici cursa i on agafem els mapes). La sortida marcant el ritme un corredor de Montsant Orientació va ser rapidíssim, allí el Xavi i jo ens vam poder col.locar just al darrera d'ell i arribar els primers al Triangle. Agafem mapa, llegim rapidament i ja es comença amb la primera valissa, el ritme és molt alt, costa de seguir. pugem i baixem carrers el més ràpid possible.

Es comença a fer fosc, costa més veure per on corres, tenint en compte que escollim sempre el cami més curt, sigui saltar una paret, saltar alguna valla, etc.

Al final aconseguim arribar a meta 1ers classificats  havent completat les 18 valisses.
 

 

CLASSIFICACIONS TARRAGONA:

 

1-Xavi Prim Cusidó/Robert Tarragó Colomer Borges Trail AAEET0  0:26:55

 

2-Lluis Torrents Camps/Marc Torrents Camps ACCPE  0:30:56

 

3-Montse Melgar Lara/Carles Falcón Brunet Club triatlo Tarragona  0:31:32
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute