QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 30 de setembre del 2013

Tavi Fossas fa tercer a la Cursa de Muntanya de Castellvell


Aquest passat diumenge 29 de setembre, es va realitzar per sisè any consecutiu la VI Cursa de Muntanya de Castellvell, penúltima cursa dins del Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp. La prova consistia en un recorregut de 15.300 metres amb algo més de 700m de desnivell positiu.

 

A les 9:15 del matí es donava la sortida de la cursa on només hi havia un sol corredor del Borges Trail AAEET Valls, l'Octavi Fossas, disposat a fer un bon paper i sumar un bon grapat de punts per la classificació general del Circuit del Baix Camp.

 



Feia un matí perfecte per córrer per la muntanya: sol i la calor justa per no suar gaire, però el tipus de cursa que es presentava per davant preveia que seria molt ràpida. Entre els 132 corredors que estaven situats a la línia de sortida hi trobàvem amics com Natxo Bolta, Gerard Rodriguez, etc....

 

La cursa, que siniciava des del centre del poble, feia un tomb per aquest, per passar altre cop pel punt de sortida, tot just abans d'endinsar-se cap al camí de Prades, on poc a poc anirien pujant i guanyant desnivell. Ben bé des del principi en Sergi Bel ja va marcar un fort ritme, on els de darrere en prou feines el podíen seguir. Just per darrere, en Javi Sánchez, seguit de David Mora, Ferran Borrell i per darrer d'aquest en Tavi. Als dos kilòmetres, quan ja no es veia en Sergi, en Tavi va continuar apretant el ritme tot aprofitant la pujada, passant així en segona posició, i mantenint-s'hi durant una bona estona, fins que al cap de 3-4 km en Pere Rodríguez va fer de les seves i es col.locà per davant del nostre corredor del Borges. I així, fent tota una sèrie de puja-baixes per senderons molt ben marcats, tot passant per un tallafoc infernal on el desnivell es feia molt pronunciat, les posicions ja no es bellugarien. La novetat d'aquesta edició, consistia en el tram amb cons a la part més alta de la muntanya, on els corredors es creuaven els uns amb els altres i així es podia veure la distància que es portaven entre ells. Un cop donaven el tomb a l'últim con, la baixada es feia molt dura i ràpida, convertint-se en quasi 5 kilòmetres de pista voladora només apte pels més rodadors. En Tavi, sabedor d'aquest fet, i acusant el cansament de l'apretada inicial, no parava de girar-se tot pensant que l'atraparíen, doncs per darrere d'ell venien amics com Xavi Ayala, Javi Sánchez i Albert Buira entre altres, però lluny d'això, arribava a meta, fos i sense energíes en la mateixa posició que tant li havia costat mantenir, ja que el flato havia fet acte de presència els últims kilòmetres de la cursa. Però res s'aconsegueix sense esforç ni patiment, un resultat així és fruit del dur entrenament, constància i molta motivació.




 

Podem dir que amb aquesta cursa en Tavi s'ha consolidat i ha demostrat tota la feina que ha estat fent durant tot l'any, sentint-se molt orgullós de poder aportar el seu granet de sorra en aquest gran equip de persones i atletes com és el BORGES TRAIL-AAEET Valls. Cal recordar que sense PH-quirogel no hauría aconseguit aquests magnífics resultats!

 

Classificació:

 

1- Sergi Bel Beneyto          01:19:19       CE TRAIL TARRACO       

2- Pere Rodríguez Sabaté 01:22:18        OBRINT TRAÇA - ARITJOL         

3- Octavi Fossas Batlle      01:23:25       BORGES TRAIL - AAEET VALLS          

4- Ignasi Rullo Pinyol        01:24:01        TRAILARI TRAILARA       

5- Xavier Ayala Salla          01:24:24        ATMOSFERA TRAIL

..

..

..

41       Monica Elias Papio 1-F2    01:39:11       TRAILARI TRAILARA

54       Núria Florencio Cabré       1-F3    01:42:00       C.E. L'ARENY MONT-ROIG

58       Rosa Pujol Torres              2-F2    01:42:51       OBRINT TRAÇA

 

 

 

Cursa El Replà, Nuri Fortuny tercera i Biel Secall es queda a les portes del podi


El passat cap de setmana es va celebrar a El Pla de Santa Maria la segona edició de la Cursa de Muntanya El Replà, amb una gran organització per part dels amics del Club Trail El Replà. Una cursa molt ràpida on els prop de 125 corredors inscrits van haver d’afrontar un recorregut de 13,5 kms i un desnivell acumulat total de 1350 m, passant per pistes i corriols del conegut Replà de Sant Ramon. Com a millora respecte l’any passat, l’edició d’enguany comptava amb un traçat un pelet més tècnic i arribant a més alçada acumulant més desnivell. Tot això va fer que fos una cursa de muntanya molt favorable a rodadors i no tant bona per corredors especialistes de muntanya.  Es tracta d’una cursa que amb alguna retocs té moltes possibilitats per convertir-se en una cursa de muntanya autèntica, podent fer una cursa d’uns 17-20 kms amb bons desnivells i molts trams tècnics. Pel que fa a l’entorn,....senzillament fantàstic, per qui no ho conegui, es tracta d’una zona on en pocs minuts pots divisar tot, tot, tot el Camp de Tarragona, des del Muntagut fins al mar, la Conca de Braberà al complet, amb el Pirineu al fons, Montserrat, i molts altres indrets.

Pel que fa a la cursa, que es preveia ràpida, entre els 125 corredors hi havia tres membres del Borges Trail-AAEET de Valls, la Nuri Fortuny, el Biel Secall i el Carles Martí. De bon començament el ritme va ser molt fort. El David Uroz (Capafonts) va sortir davant imposant un ritme que només van poder seguir Biel Secall , Xavier Serra (Spiridion) i Igor Bertol (TRail El  Replà). Per darrera, un grup perseguidor amb Òscar Moreno (Atmosfera Trail), Manel Oma (El Jaç-Moix), Carles Martí,...entre d’altres. El ritme marcat d’inici seria tant fort que va estirar la cursa de tal manera que les primeres posicions ja es definirien  a Sant Ramon, al km 4, els quatre primers s’anirien alternant i fent la goma fins a la pisat que els portava a l’Era del Caterí, on Xavier Serra faria valer la seva condició de bon rodador i marxava sol. Per darrera, Biel Secall perdia pistonada i era passat pel David i l’Ígor, que mantindrien un frec a frec fins a la Plana de Serrils. El perseguidors també anirien intercanviant posicions i Carles Martí patia per mantenir el top ten als trams tant rodadors.



 


 

 
Pel que fa a les fèmines, de bon inici la Nuri va voler aguantar el ritme de la Marta Batalla (FACVAC), però aquesta es va mostrar molt forta i tot i que la va tenir a vista molta estona, finalment va marxar sola. En aquest punt la Nuri va optar pel frec a frec amb la Dolors Mata, amb qui van mantenir una bonica lluita fins al final.

El pas per la Plana de Serrils, amb tota la baixada per fer, avançaria la classificació final ja que la baixada va ser majoritàriament per pista i no hi va haver opcions de recuperar per la via de la tècnica.



Així doncs, el guanyador va ser el Xavier Serra amb un crono de 1h02’31’’, seguit de David Uroz amb 1h04’53’’ i Ígor Bertol amb 1h06’12’’. El Biel Secall es quedava fora del podi entrant quart amb 1h07’33’’, mentre que Carles Martí entrava el vuitè amb 1h12’21’’.

Amb dones la guantadora va ser la Marta Batalla, amb una gran cursa des d’inici i entrava am 1h23’04’’, seguida de la Dolors Mata amb 1h23’56’’. Completava el podi la Nuri Fortuny amb 1h25’14’’.

En general una bona matinal pels nostres corredors. La Nuri compta les curses de la seva reaparició per podis i va agafant confiança. El Biel que ja corre sense molèsties i ara només cal treballar per posar la màquina a punt i el Carles que, tot i no estar en plena forma va entrar al top ten.

 

De veritat que és una cursa molt bonica per a iniciar-se,.....però el terreny i l’entorn demana més distància, desnivell i tècnica,...quelcom que està a l’alçada dels organitzadors, que van demostrar que poden amb això i molt més. Per cert, des del Borges Trail-AAEET de Valls aprofitem per a felicitar-los per l’organització.
Fotos, classificació i info de cursa a : http://www.cursarepla.com/lacursa.html
 



 
 
 
 
 

MIKEL BESORA a la Copa catalana sub-23 a Alcanar

Avui dia 29 de setembre, data senyalada al meu calendari! dia super important!
Crec, segons els entrenaments que estava fent i de la manera com em trovava, que anava ben preparat per afrontar una bona competició, anava motivat i amb força!
M'aixeco a les 5h. del matí, havia d' anar cap al poble d' Alcanar i havia d' estar allà a les 7 per veure l' ambient, agafar dorsals, calentar motors...


A les 8 es dona la sortida, hauria d' haver calentat una miqueta mes, pero bueno, les bones sensacions que tenia calentant eren bonísimes! això començava be.
Sortida ràpida, pero dosificant, em coloco darrere del primer sub-23 (ja que nosaltres anavem per un altre circuit que era de 21km). Els dos primers ens separem del 3er corredor i arribem a l' avituallament cap al km. 3 si no recordo malament i, el primer corredor beu una mica i jo decideixo beure (igual una mica rapid) que despres em pasara factura :( A partir d' aquí em coloco primer i continuo sol posant-me un ritme comode pero sense adormir-me, per darrere be gent molt i molt forta...!! arribo al km. 10 ens uns 43-44minuts, no se exactament, el que se es que estic anant rapid, pero dosificant, passen un parell de km. i em vaig girant a veure si i ha algu i no veig el segon... quan arribo a un altre avituallament (n' he passat uns quants i decidia no prendre res, cosa que hauria d' haver fet, em trobava fort i no volia res... l' experiencia m' esta ensenyant...) total que cap al km. 14 em comença a fer mal la panxa cada vegada mes, i com mes baixades i ha, mes mal em fa, estic patint, i em ronda pel cap retirar-me... pero creus que haig d' entrenar tant per un dia que tinc marcat i m' haig de retirar? vols dir? li fico ganes i continuo endavant, cada vegada vaig mes lent a consequencia que m' adelanta el segon, vaig a roda i intento seguir-lo, fins que a les pujades s' em marxa, a poc a poc s' apropa el tercer i m' adelanta també, ara vaig tercer i miro endarrere a veure si ve algu mes... per sort no be ningu mes uffff quin patiment, aixo em passa per beure rapid o l' esmorzar que no es el correcte, decideixo fer-me una dieta, (mentre anava patint, pel cap em passava de tot), bueno finalment sortim de la muntanya, tinc a un minut llarg al segon i ja no l' atrapo pel poc que queda, un parell de km. d'asfalt (cal remarcar que en pla em noto rapid, he fet bastantes series en pla i fa dues setmanes vaig fer 10km per asfalt per tenir aquest ritme de carrera!) i arribo a meta en tercera posició i un temps de 1h. 33' 45'' a la mitja marató de muntanya, un ritme increiblement alt per haver-hi les seves pujadotes bones! i a mes eren trenca cames uff ara puja ara baixa jeje pero mola! Ara a recuperar-se be amb un bon Ph-Quirogel.


Agraïr el suport i motivació que hem donen Borges Trail i Ph-Quirogel! :D


Mikel Besora: 3er sub-23

dijous, 26 de setembre del 2013

PILAR RUS GUANYA ALS 10KM DE JESÚS



El passat Diumenge 22 de setembre , es disputava la vuitena prova del circuit Running Series de Terres de l’Ebre “Cursa de 10 km de Jesus” .Prop de 120 inscrits es va donar cita i entre tots aquest atletes no hi podia faltar representació del Borges Trail, La Pilar Rus que poc a poc recuperada de les petites lesions musculars, dona com a finalitzada la seva temporada de triatlons per afrontar amb mes llibertat les curses de Running.
Cal destacar on tampoc no hi podia faltar, l equip PH-Quirogel al peu de canó amb la seva presencia a totes les curses del circuit Running Series amb el seu producte d èxit ajudant a recuperar  al corredors un cop acabada les curses.


El tret de sortida conjunta homes i dones va ser a les 10.30h des del Passeig Josep Puig (enfront de l ‘Institut Escola Daniel Magrane) de Jesús, com no podia ser d’ un altre manera, la nostra atleta del Borges es situa al grup del davant dominant la carrera entre fèmines, un circuit dur per asfalt i camins de terra, on els atletes tenien que realitzar dues voltes a un circuit exigent, una de 3 km força pla i ràpid on es veuria el grup dels mes fort cap davant  i un altre volta de 7km duríssim acompanyant les altes temperatures que feia a mig mati, superant trams de fortes pujades i acabant els últims quilòmetres passant pel tram de la via verda  fins arribar a Jesús.

Una carrera que guanya amb autoritat la nostra Borguettis amb un temps de 41’18sg, que es situa cap davant del ranking del circuit Running  Series 2013 amb un 4art lloc pendent de les dues últimes proves per puntuar i esperem que pugui pujar a lo mes alt de la classificació final.


CLASIFICACIONS DE LA CURSA

Absolut Masculí

1er.- XAVIER QUERALT FORCADELL   ; 34:40
2on.- FERRAN DE TORRES BURGOS   ;  34:48
3er.- GERRAD MONTEVERDE GRAU  ;  35:23


Absolut Femení

1er.- PILAR RUS GARCIA  ;                        41:18
2on.- NEUS ESPINACH CASTELLVI;          42:02
3er.- JORDINA PEÑA MARGLAEF ;           44:47




Enllaç: http://www.emdjesus.cat/niv1.php?id=39



dimarts, 24 de setembre del 2013

COPA TARRAGONA ORIENTACIÓ


El passat cap de setmana 14-15, es va disputar a la localitat de Montblanc el trofeu Vila Ducal de Montblanc amb dues proves a Rojals, una el dissabte al matí mitja distància, una a la tarda nocturna, modalitat sprint, i una el diumenge matí a Rojals sprint.

Així que el dissabte al matí el Xavi Prim em passava a buscar per casa per dirigir-nos a Rojals, allí no sabiem si anar a esmorzar a la Socarrada o anar a còrrer, no hi va faltar però la nostra visita a un lloc tant acollidor com aquest restaurant.

Ens tocava l'hora de sortida sobre les 10h i pocs minuts, seriem dels primers de fer-ho en categoria Duo. Només la sortida es feia amb una forta pujadeta, allí el Prim ja tirava força i em feia anar només començar a tope, les pujades només començar són dures, el cos em responia bé, recuperava bé quan arribavem dalt de tot i em permetia córrer ràpid després, coses extranyes del cos.

Bé, les primeres valisses van anar molt bé, molt ràpides, arribaria la 6 on perdriem un minutet, és molt fàcil despistar-te però amb un mestre orientador com el Xavi (llegeix el mapa a una velocitat de vèrtic i interpreta ràpidament tots els moviements i desplaçaments que s'han de fer, pren la decisió i ataca, gens fàcil), fins a la 8 tot ràpid, semblava que acabaríem molt aviat, però un petit entrebanc a la 8 ens va fer perdre fins a 7', a partir d'allí i fins la 14 (meta) el ritme implantat pel Xavi va ser brutal i vam poder recuperar algun minutet, acabant així la 1a cursa 1ers a 13' dels segons.

Només acabada la cursa ja marxavem cap a casa, recuperar forces i cames amb PH-QUIROGEL, descansar les cames per una proba d'orientació sprint, encara no sabiem si seria integrament urbana pel nucli de Montblanc o també hi hauria alguna sortida per algun camí.

Finalment a les 19h ja tornem a estar a Montblanc, una primera visita a Cal Xixonec, on vam poder agafar forces i tractar del tema abans de començar. Ara sí, ja era l'hora d'escalfar, les cames tot i que al matí s'havia corregut ràpid aguantaven bé, faltaria veure com anirien en cursa.

A les 20h04' ens donen la sortida, sortim al 100%, com si d'uns últims metres d'una cursa es tractès, ja només a 300m tenim la primera valissa de les 14. Seguim a ritme altíssim pel centre de Montblanc, esquivant gent, nens amb patinet, pujant i baixant escales, el ritme és altíssim, no podem perdre ni un segon, cal fer.ho el millor i més ràpid possible. Dintre el nucli l'orientació i la lectura del mapa canvia, però la lectura increible un cop més del Xavi em deixa assombrat. Pensar i còrrer ràpid, es pot fer!

Finalment entrem a meta amb un brutal temps de 11' i pocs segons, i conseguim treure 8' als segons classificats.

Arribaria el diumenge al matí, aquest cop un altre cop a Rojals, amb distància sprint. Intentem marxar una estona abans per tal d'intentar canviar l'hora de sortida el més aviat possible. Finalment serà impossible i sortirem a les 11h06' segons previst per l'organització.

Aquest cop la cursa serà rapidíssima, anem trobant totes les valisses perfectament, a la 4 tinc un petit lapsus que ens fa dubtar i perdre uns segons, mea culpa.

Anem seguin per camins, camps treballats, saltant marges, pujant marges, esquivant arbres, acabant amb sang per tot arreu a causa de les herbes.

Al final arribem a meta i al passar el control del xips, em diuen que m'he deixat la número 4, no entenc que ha passat, segurament al voler anar més ràpid no m'he fixat si pitava, no ho entennc perquè en totes m'hi fixava, en cap moment vaig tenir el dubte, és extrany. Què hi farem, hem guanyat però no puntuem degut a que una valissa no l'he marcat, em sap greu, tant per mi, per l'equip, però sobretot pel Xavi que s'ho ha currat moltíssim.

Intentaré,(vull dir estaré) estar a la l'atura a la propera cursa, no em tornarà a passar, dels errors diuen que s'apren i és ben cert, després t'hi fixes més. Qui sap, potser era el dia que m 'havia de passar, potser millor aquell dia que un altre. Ara ja està! Tocarà anar a per totes a la propera cita, CURSA ORIENTACIO CIUTAT DE  TARRAGONA.

 

Arriba l'hora del trofeo ciutat de Tarragona el dia 20,  es va dur a terme a la Part Alta (casc antic de Tarragona) el trofeu d'orientació ciutat de Tarragona, allí puntuals a les 19h hi erem el Xavi Prim i jo.

Un total de 60 equips pendrien part, molts amb un bon nivell d'orientació, entre ells trobariem l'Arturo Neriz fent duo amb una fèmina i obtenint un grandíssim resultat!

Un cop ja preparats al portal del Roser, es va donar una sortida neutralitzada fins al Triangle, Pla de la Seu (inici cursa i on agafem els mapes). La sortida marcant el ritme un corredor de Montsant Orientació va ser rapidíssim, allí el Xavi i jo ens vam poder col.locar just al darrera d'ell i arribar els primers al Triangle. Agafem mapa, llegim rapidament i ja es comença amb la primera valissa, el ritme és molt alt, costa de seguir. pugem i baixem carrers el més ràpid possible.

Es comença a fer fosc, costa més veure per on corres, tenint en compte que escollim sempre el cami més curt, sigui saltar una paret, saltar alguna valla, etc.

Al final aconseguim arribar a meta 1ers classificats  havent completat les 18 valisses.
 

 

CLASSIFICACIONS TARRAGONA:

 

1-Xavi Prim Cusidó/Robert Tarragó Colomer Borges Trail AAEET0  0:26:55

 

2-Lluis Torrents Camps/Marc Torrents Camps ACCPE  0:30:56

 

3-Montse Melgar Lara/Carles Falcón Brunet Club triatlo Tarragona  0:31:32

diumenge, 22 de setembre del 2013

BURRIAC ATAC! 2013





Aquest passat dissabte 7 de setembre es va celebrar la Burriac ATAC! 2013, sen aquesta la novena edició de la cursa nocturna de muntanya que organitza el Centre Excursionista Vilassar de Mar. A més de ser nocturna, la cursa té altres singularitats com sortir i acabar a zero metres sobre el nivell del mar però amb més de la meitat del seu recorregut que transcórrer per corriols de muntanya La cursa tenia un recorregut de 18’5 quilòmetres amb un desnivell positiu de gairebé 1000metres, sen puntuable pel XI Circuit de Curses de Muntanya de la FEEC i la II Challange Nocturnes.
            Més de 700 participants es van concentrar a les 21h30 de la nit a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, entre ells i representant el Borges Trail-AAEET Valls estava Salvador Martí, disposat a realitzar la penúltima cursa del Circuit Català de Curses de Muntanya.
            La sortida, amb un ambient espectacular, va ser ràpida però a la vegada controlada, on els primers metres es realitzaven pels carrers de la vila on els crits del públic i els tambors de batucada, donaven forces a tots el atletes a afrontar la prova. Des del inici, es va formar un grup capdavanter d’uns dotze corredors entre els quals es trobava el corredor borgetti, tot i així, al iniciar les primeres rampes fortes el grup es va trencar, allunyant-se en solitari el gran Javi Delgado, dominador indiscutible de la cursa.
            Durant les primeres rampes Salvador Martí es va situar en novena posició, pujant a un ritme força elevat fins arribar al punt més alt i emblemàtic de la cursa, el Castell de Burriac, on Martí conservava la 11ena posició a la general però aquí ja acompanyat de dos corredors més.
            El recorregut de cursa estava format per un puja i baixa continuo per senderons de muntanya, que feien molt difícil mantindre un ritme continu, a més a més de la dificultat de córrer de nit i amb el terreny mullat de la recent turmenta de la tarda. El grup de tres corredors on es trobava Martí es va anar intercanviant les posicions durant tota la segona meitat de cursa.
            El corredor del Borges Trail, perdia contacte amb el grup en el trams de baixada, però en els trams de pujada i plans recuperava i adelantava als mateixos. Aquesta dinàmica es va donar fins els últims 3 quilòmetres de la cursa, on es deixava la muntanya per dirigir-se per camins i carrers cap la zona de la platja. En aquesta zona, Martí va aprofitar les forces que tenia i és va escapar dels seus companys de cursa marcant un fort ritme i fent uns del millors parcials de cursa en el últim tram, on va entrar a la sorra de la platja en 11ena posició (8e senior) amb un temps de 1h44’20sg, molt aprop del 10é classificat.

            La victòria de la cursa va ser per l’atleta del Spiriton Team, Javi Delgado, que va fer un impressionant temps de 1h31’47sg, seguit de Andreu de Mas i Andreu Simon, amb 1h36’22 i 1h37’57’’ respectivament.
            Un cop finalitzada la cursa, la festa va seguir en el lloc d’arribada (platja de Cabrera de Mar), amb botifarrada popular, entrega de premis i diferents actes que fan d’aquesta una cursa amb un ambient difícil de superar i una organització impecable.

Més informació:


           

10km. RIUDOMS

El passat 15 de setembre Mikel Besora va correr els 10 km. a Riudoms.
Aquí deixo la seva pròpia crònica:


A dues setmanes per a un dia que esta marcat en el meu calendari competitiu, hem disposo a realitzar uns 10km asfalt per tal d' agafar la velocitat que a la muntanya es va perdent fent desnivells.
A les 9:30 del matí sortim! Correm els de 10k amb els de 5k, primer es forma un grup capdavanter que pasem el km 1 a 3'24'', un bon ritme que agafo i que vaig comode i decideixo continuar aixi ja que els primers els tinc a prop i no s' escaparan, o si... Cap al km. 3 alguns corredors van afluixant perque el ritme els acumula acid lactic, llavors m'apropo mes als primers, jo sabia que anava comode i que puc 

Cap al km. 4 adelanto algun corredor que no tenía el seu dia, a tots ens pasa algun cop, i hem situo darrere dels 2 primers dels 5k., mes endavant esta un home que a retornat a correr, es un gran potencial, un atleta fort, de Xile, i ara esta tornant a entrenar dur per tal de recuperar la forma que havia perdut per causes d'una lesió o causes que desconeixo. Pasem l' arc de meta dels 5k i vaig 2º, i el 3º el tinc una miqueta darrera meu i vaig controlant, fins que al km. 6 decideixo pujar una marxa, anava comodament i volia apretar! veig que no hem segueix ningú, i quan veig al corredor que va primer, a uns 100 metres de distancia, veig que apreta una miqueta i ja hem quedo aqui fins al final, era una competició de preparació i per aprende mes i m' ha anat molt be la manera com he gestionat la cursa. Finalment, arribo a meta en 2º posició a 45segons del primer, temps final de 34minuts 45segons, un bon temps tot i que va haver alguna pujadeta que dificultava anar a ritmes alts, lo que hem va anar força be per la muntaya! Salut, km. i muntanya!! ;)

Agraïr el suport per part de Borges Trail i PH-quirogel :)


Podi absolut

diumenge, 15 de setembre del 2013

Nuri Fortuny i Biel Secall brillen al Duatló de la Pobla de Mafumet


Aquest cap de setmana es va disputar la tercera edició del Duatló de la Pobla de Mafumet. Els prop de dos-cents corredors (entre relleus i individuals) havien de completar un rapidíssim circuit de 5km run + 18 km BTT + 2,5 run. El fet de donar diverses voltes als dos circuits de run i btt el feia molt atractiu pel públic i s’hi va formar un gran ambient. La prova va estar perfectament organitzada pels companys de Runnig Solutions, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la gent de la Pobla.



 


                A la graella de sortida una bona colla de cracks de diverses disciplines, tant de triatló, com de running i bike. Entre ells en destacaven Xavi Rodríguex (CT Tarragona), Jesús Sànchez (Toni), Gerard Anton (Runners TGN), Víctor de Santos (Toni), Salva Gran (Cambrils CT),.... entre ells també hi havia dos components del Borges Trail-AAEET, la Nuri Fortuny i el Biel Secall, que segueixen amb el seu particular pla de recuperació de la forma. Aquest duatló era un nou entrenament de qualitat de cara a preparar noves curses.

                La sortida de la prova va ser rapidíssima des d’inici. Xavi Rodríguez imposava un fort ritme i ja es formaven els primers grupets, Biel Secall estava entre aquest grup capdavanter, això el va fer mantenir-se entre el top ten a la primera transició. En fèmines, Núria Ribalta començava a destacar, mentre que darrera seu la Nuri Fortuny tindria un gran frec a frec amb la Montse Martí fins al final.



 

                El tram de BTT era molt rodador, els ciclistes de ruta i els que anaven amb 29’’s  amb unes bones cames feien de les seves amb grans ritmes. En aquest tram hi comença a haver canvis al davant, Gerard Anton, que al matí s’havia fet un bon tute per muntanya en orientació, començava a treure el cap, després d’una sortida més conservadora. Biel Secall, acompanyat de la bona roda del Víctor de Santos mantenia posicions. La Nuri i la Montse mantenien una lluita molt sana on la vallenca es mostrava més força i recollia els fruits del treball amb la bici.



 



 

                El tram a peu canviaria poques coses i s’acabava imposant el gran Gerard Anton amb 1h06’13’’, seguit de Xavi Rodríguez a dotze segons i Jesús Sànchez a més d’un minut. Biel Secall finalment entraria en setena posició a quatre minuts, darrera de Víctor de Santos i s’imposava en categoria de veterans. En fèmines s’imposava la Núria Ribalta amb 1h16’55’’ i la lluita per la segona plaça es decantava per la Montse Martí a més de tres minuts, seguida de la Nuri Fortuny a un minut.








                Aquest duatló era un bon test per als nostres corredors i l’han superat amb èxit. Tot i ser massa ràpid pel seu estat de forma actual, els va servir per fer un bon entrenament de qualitat.
Resultats i fotos cursa a : http://www.duatlopoblamafumet.com/index.php
 

dijous, 12 de setembre del 2013

10k AMETLLA DE MAR

Arribava una cursa més del circuit running series de les Terres de l'Ebre, aquest cop em decidiria anar finalment a l'Ametlla de Mar. Sembla que poc a poc baix agafant la forma òptima, les bones sensacions als entrenos tornen, ha costat, l'al.lèrgia passada em va deixar k.o. a mitja temporada concretament  a la cursa d'Horta de Sant Joan i fins ara no estic agafant la forma.
Es presentaba la cursa de l'Ametlla, una cursa per mi, de les més dures del circuit. Potser la paraula dura no és la millor, hi ha gent que per les seves característiques li anirà millor, sobretot la gent que acostuma a pujar, gent que fa muntanya, etc.
Per les meves característiques, els seguits trencaments de ritmes, em dificulten molt agafar un bon ritme.
Ja a la línea de sortida sembalven les olímpidades de les Terres de l'Ebre, Houssain, Queralt, Monteverde, Rosich, entre molts altres corredors d'un gran nivel.
després d'haber dormit només 3horetes i haber estat els dos dies anteriors de festa a La Pobla de Massaluca (festes de Setembre), arribaría cansat, així que l'estrategia a seguir seria no anarme'n de "l'olla" ni al principi ni al final, sempre controlant ritmes, no vull cap mena de pressió,  sols fer un bon entrenament i agafar puntets.
Així que es dona el tret de sortida, (decideixo correr sense rellotge) un grup d'uns 10-12 corredors s'escapen a uns metres i un grupet al darrera els seguim de prop, anem el Xavi Ortín, demostrant cada dia el seu millor estat de forma i dos corredors més que no conec. Jo no vull anar a per ells. Aquests dos corredors aniran retallant metres a tots els llocs possibles (em refereixo a còrrer per on no es pot córrer però com no està senyalitzat, molta gent retallarà) provocant tant a mi com al Xavi haver de correr més per tornar-nos a agrupar, una pràctica habitual entre molts corredors.
A partir d'allí i cap al km 3 agafem al Ferran Rosich que es queda amb nosaltres, l'animo per a que vingui amb nosaltres, podem arribar tots junts.
Jo segueixo rodant, els tres corredors que van amb mi i amb Ferran s'escapen i cap al km 5 decideixo anar a per ells, li dic al Ferran que s'enganxi, ell sembla que cedeix uns metres i es queda més enrera, jo agafo aquest grupet un altre cop, allí em quedo, vaig probant, algún canvi i el cos em respon bé, no vull forçar ja que no sé si arribaré o acabaré petant, de moment vaig bé i decideixo quedar-me allí, no vull arriscar i allí vaig còmode.
Ja al km 9 penso en fer un canvi i anarme'n, el circuit em falla, pensaba que es baixaba per baix al moll i en comptes d'agafar la baixada, agafem la pujada, allí decideixo no jugarme-la i serguir tranquil.
Al final entro amb un temps final de 37'47'', i amb la posició 12ena., un circuit totalment trencacames del principi al final, bona organització. El guanyador acabaria sent el Houssain amb 35'35'', seguit de Xavi Queralt 35'42'' i Monteverde en 35'59''. El circuit dur no dona per fer grans marques.
Analitzo i penso amb l'últim km i se m'ha fet més llarg del compte; parlant amb gent em diuen que finalment han sortit 10km300m, amb lo qual arribo a la conclusió evident de l'últim km va ser més llarg.

dilluns, 9 de setembre del 2013

Km Vertical Caramella-Caro 6km/1300d+





            Aquest dissabte 31 d’agost, es celebrava a Roquetes la quarta edició del quilòmetre vertical de Caramella-Caro, cursa dins del Circuït de Curses de Muntanya de Terres de l’Ebre i del Circuït Català de Curses de Muntanya de la FEEC, amb un recorregut de 6 quilòmetres i un desnivell positiu de 1300m, fet que feia d’aquesta edició la més dura de totes.
            La cursa, que es celebrava a les 17h30 anava acompanyada de diferents actes que feien d’aquesta una festa que durava tot el dia, amb expositors esportius al pavelló del municipi, on no hi podia faltar PH-Quirogel, (que ajudava a recuperar als corredors un cop acabada la cursa), dinar pels corredors de la cursa, transport fins al lloc de sortida i per finalitzar la diada esportiva un sopar i entrega de premis.
            Prop de 250 atletes es van donar cita per gaudir d’aquesta festa de l’esport i afrontar la pujada a la muntanya més alta de la província de Tarragona, el Mont Caro (1445m). Entre ells, noms destacadíssims del món de les curses de muntanya com Agustí Roc, Kiko Martí, Josep Viñas, El Qayet, Juan Jose Oliva... entre molts altres més que feien que la cursa assolis un gran nivell de participació.
 Entre tots aquests atletes no hi podia faltar representació del Borges Trail, Carles Martí, especialista de la disciplina i Salvador Martí, que continuava amb el Circuït Català després de la parada estiuenca.
            La sortida de la cursa va ser molt caòtica, ja que els 250 atletes es trobaven situats en una pista forestal estreta on tant sols tenien aproximadament 400metres per endinsar-se cap el senderó que enfilava la pujada cap el cim de la muntanya, fet que feia que els atletes sortissin a gran velocitat per aconseguir un bon lloc inicial a la cursa.
            Tant el Carles com el Salvador es van poder col·locar entre els 30 atletes capdavanters i així poder evitar el màxim possible els taps de la cursa. Per la seva banda, Salvador va pujar els dos primers quilòmetres a ritme molt fort, avançant atletes i col·locant-se entre el 20 primers, tot i així, a partir d’aquest punt va pagar l’esforç inicial i va haver de baixar ritme per dosificar esforços. 

El Carles, millor coneixedor d’aquestes curses, va sortir regulant forces, i abans d’arribar a la meitat de la cursa va avançar el seu company d’equip i va seguir a bon ritme recuperant posicions.
            Sobre el quart quilòmetre , la cursa va donar un descans als corredors amb un fals pla i una baixada d’uns 200 metres. En aquest moment el Salvador va començar a recuperar cames i incrementar el ritme de la cursa per tornar a recuperar posicions i acostar-se al grup de 3 atletes on es trobava el seu company d’equip. Però no va ser fins l’última recta de la cursa que el va atrapar jugant-se la 21ena i 22ena posició al l’esprint final, enduent-se-la el Salvador per tant sols 1segon de diferencia.

            La cursa absoluta se la va endur el gran Agustí Roc, que va realitzar una ascensió en solitari, sempre marcat de ben aprop per Kiko Martí, que va arribar en segona posició i demostrant un gran moment de forma.
El podi el va completar el Josep Viñas, tots ells per sota de l’hora.
            D’aquesta manera es va donar per finalitzada la quarta edició del KMVertical Caramella-Caro, amb un nivell d’atletes altíssim que està fent d’aquesta, una cursa mítica en el calendari català de les curses de muntanya.

Classificació general masculina:

1-. Agusti Roc Amador        LikeSports                55’43sg
2-. Kiko Martí Bertomeu      Diedre                                   56’28sg
3-. Josep Viñas Soler                     Independent              58’28sg
...
21-. Salvador Martí Perelló Borges Trail              1h10’17sg
22-. Carles Martí Cantí        Borges Trail              1h10’18sg

Més informació:

http://kmverticaro.blogspot.com.es/p/classificacions-2013.html
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute