dimecres, 7 de març del 2012

“ PUJADA A LA PORTELLA “ S' inicia el Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp

Tret de sortida al Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp, el passat Diumenge 4 de Març.
La primera de les deu curses que ho componen, i de les més dures, va ser realitzada a l' Hospitalet de l' Infant, amb una Pujada a La Portella, la qual no va deixar indiferent a ningú.

A les 9:15h del matí, sense l' habitual vent característic de la zona, els 123 participant ens endinsem als 18.200 metres, acompanyats d' una pendent màxima del 49.63% i una ascensió acumulada de 972 m. El circuit comptava amb tot un plec de pujades interminables, o al menys així m' ho semblava en aquell moment, i baixades molt divertides, també a gust personal.

Tres setmanes abans de la cursa, de la meva primera cursa de muntanya i primera tirada llarga per ser exactes, vaig anar a fer un rodatge pel circuit,per recomanació i d' un amic. Vaig marxar amb males sensacions, mal de cames, molt cansada... convençuda de que no seria capaç i fins i tot dubtant de les meves possibilitats ! Seria la fòbia del principiant ? Incapaç, perquè ?!
Vaig sortir tranquil.la, veient passar el personal, fent la meva. Evidentment formava part de l' últim grupet de corredors, això em va permètre veure de lluny a tots els competidors fent camí pujant i pujant, va ser bonic.

La esperada fatiga acumulada pujant, semblava desaparèixer a l' hora del descens, que va ser quan vaig recuperar-me físicament i així poder avançar algunes posicions malgrat un “ flato “ inesperat que em deixar totalment inmobilitzada uns quants segons.
Toca pujar novament, som-hi ! Aquest tram pica bastant més, al tornar a caminar va marxant el mal i, recuperada, em topo amb la última baixada. Gas fins que arribo a l' últim metre, corrent com no vaig ser capaç de fer-ho a l' anterior entrenament, i molt contenta de com ho he realitzat.
-Mala cursa per ser la primera- em van dir...a mi m' ha donat pila !!!

4a Posició Categoria F3 amb un temps de 02:34:48.
En Tavi, després de moltes incerteses de si correria o no, es va decidir a formar part. Ja als primers kilòmetres no va poder aguantar el ritme sentint-se cansat de cames i amb certes molèsties de genoll. Així doncs, es va distanciar ràpidament del cap de cursa format per Casas i Espinya i veia com l’avançaven una munió de corredors.
Però la sorpresa va ser que a mesura que passaven els kilòmetres, en Tavi s’anava sentint cada cop millor i més segur de sí mateix. D’aquesta manera, va anar guanyant confiança, però no velocitat, ja que el cansament era evident i no podia anar més depressa. Tot i així, a la pujada va anar avançant posicions fins a col·locar-se al 29è, posició que mantindria fins al final.
La cursa va acabar amb uns 4 kilòmetres de pla que es van fer duríssims (doncs a la baixada ja havia donat tot de sí), alhora que mal indicats, tot havent de fer petites parades per orientar-se per buscar les cintes allà on no n’hi havia.
Un cop creuada la linia de meta, les sensacions eren les d’haver pogut fer molt més, però amb un alt grau de satisfacció, doncs havia superat la prova del genoll i això és una garantia que aquest any podrà donar la talla i enfrontar-se al plè del circuit del Baix Camp. Posició 29 general, 12è de la categoria M3 amb un temps de 1:49:12.

El Xavi també va voler participar en aquesta primera prova del circuit. Coneixedor pam a pam del que ens esperava, va considerar que potser afluixar el ritme seria el més convenient per no agreujar la lesió que l' acompanya desde fa un temps al taló. Amb certa impotència anava observant com els contrincants s' allunyàven, sense poder lluitar per oferir-nos els resultat que acostuma.

Animem al company Joan Vidal en la seva recuperació d' aquesta lumbàlgia que li va impedir dur a terme aquesta cursa, cuida't i força !!

Posició 20 general, 2on M4 amb un temps de 1:41:23.