dijous, 20 de setembre del 2012

DUATLÓ LA POBLA DE MAFUMET

Aquest cop el nostre equip també va ser present al II Duatló de La Pobla de Mafumet. Aquesta edició comptaria amb noves categories puntuables, les quals proporcionaria l' opció a en Xavi Prim, guanyador de l' edició anterior en la modalitat d' individual, i la Nuri Fortuny a disputar per la modalitat d' equip mixte aconseguint una primera posició al podi. La Bibiana Vico va voler tornar a provar individualment, tenia bones sensacions i volia aprofitar-les.

Últimament s' han implantat les modalitats d' equips masculí, femení i mixte i amb molt bon resultat. En aquest Duatló es va veure una participació molt variada, dins dels voltant de 200 esportistes concentrats. Corredors físicament molt ben preparats que disputen per damunt de tot, i veïnat il.lusionat per formar part en aquest dia on localment seran els protagonistes sense cap dubte. Això si, els nervis sempre s' acaben contagiant i tothom estava disposat a fer-ho el millor possible.

Primerament van fer una cursa per a la canalla, i a les 18h començarien els primers 5.000 metres a peu, donant relleu a 18km de Btt i finalitzant amb 2.500 metres a peu més. Les trajectòries serien diferents a l' edició anterior, rodant la majoria de temps per camins.
La primera part es va fer una mica més pesada degut a la calor que encara a aquesta hora feia. Els corredors arribarien a l' espai de la transició amb ganes evidents de refrescar-se i descansar una mica, mentre que els 107 atletes que continuarien individualment es prepararien per a canviar de modalitat i arrencar a pedalar.

La Bibiana va sortir a un ritme que li permetés percebre de seguida l' estat físic, i tot i trobant-se bastant bé decidiria reservar una mica a la espera dels pròxims quilòmetres. A 23'18'' del tret de sortida arribaria l' hora de calçar-se la bici, menjar una mica mentre es corda les sabates i gasss...Sortiria en primera posició, però un cop finalitzat el circuit arribaria segona a menys d' un minut de diferència. Finalment arribaria a meta amb un tems de 1h 24' 39'' i un satisfactori segon lloc al podi.

La Nuri va fer una primera part com era d' esperar, amb molt bon temps i donant-li al Xavi el relleu esperat per començar a volar camp endins. Amb una diferència de 2'08'' amb el segon equip mixte, aconsegueixen fer-se amb el podi com a guanyadors indiscutibles. Si individualment fan mal, junts pot ser perillós.

L'esdeveniment va ser tot un èxit. Molt bon ambient com era d' esperar. Bona organització i destacable control d' accessos al material de competició, molt bé. Diferent sistema a la edició de l' any pasat, bona senyal. Per a la propera esperem hi hagi la mateixa o més participació.