QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 24 d’abril del 2012

Cursa de Muntanya de la Talaia. Campionat de Catalunya per equips


Aquest cap de setmana passat, a Vilanova i la Geltrú es va celebrar una nova edició del Campionat de Catalunya per Equips, aquest any tocava disputar-lo a la IX cursa de muntanya de La Talaia, la cursa consistia en un recorregut d’una mica més de 22 quilometres per un terreny variat, on teníem pista, corriols, senders pedregosos, etc. i amb un desnivell positiu de quasi be 800 mts. cosa que feia que fos una carrera ràpida, dins de les curses de muntanya, això va obligar a tots els atletes a donar-ho tot i més; a dos quarts de nou del matí es van congregar a la línia de sortida els millors atletes de muntanya de Catalunya, tots representants els seus respectius equips, aquest any es va assolir un rècord d’equips participants. Callús, Matxacuques, Borges Trail-AAEET, Runners Berguedà, Spiridions, Diedre’s, Uecanoies, Vic, entre altres....Felicitar per endavant a l’AE La Talaia per una organització perfecta.

Pel que fa al nostre equip, ens hi presentàvem amb baixes importants per lesió del Xavi Prim i Biel Secall. L’equip el formarien Gènia Miró, Bibiana Vico, Dolça Ollé, JM Pijuan, Eloi Borràs, Jordi Toda, Joan Vidal, Eloi Pallarès, Carles Martí, Tavi Fossas i Ramon Barceló. Agrair especialment a la Dolça i Eloi Pallarès la seva col·laboració a la cursa i també el sacrifici del Joan Vidal en tasques d’equip tenint en compte els problemes físics que patia.

 Puntualment es va donar el tret de sortida a la cursa, els primers quilòmetres eren per una pista ràpida, un grup compacte va sortir molt endollat, ja marcant un fort ritme des del primer moment, no va ser fins al km 3.5, quan s’entrava a un sender en pujada, on el grup es va anar estirant i ja es va anar perfilant el grupet capdavanter, liderat per en Just Sociats (Callús), Gabriel Crosas (Diedre) i Josep Mª Pijuan (Borges Trail AAEET), aquest grup va aguantar el fort ritme del primer fins al km 7.5, allí en Just va continuar sol al capdavant, mentre darrera en Gabriel aconseguia un avantatge d’uns vint segons respecte a en Josep Mª Pijuan, distància que s’aniria mantenint durant bona part de la prova, després de la pujada al punt més alt de cursa al km 12, venia una baixada llarga i tècnica que obligava als corredors a donar-ho tot sense cap moment de treva, ja quasi bé al final del recorregut, al km 21, hi havia unes petites pujadetes curtes però que desprès del desgast sofert en una cursa tant ràpida, feia que els atletes patissin de veritat, va ser en aquests punts on Pijuan que venia per darrera sense donar res per perdut apretava una mica més i contactava amb en Crosas, superant-lo, i aconseguint així una molt bona segona posició a menys d’un minut del Just.  En fèmines la cursa va estar dominada per la Núria Picas, seguida de la Laia Andreu i la Montse Martínez.

Pel que fa a l’Eloi Borràs i Jordi Toda, destacar la seva gran ambició sortint amb el grup dels 25 millors, l’Eloi va poder mantenir-se, anant una bona estona amb el nostre amic Jordi Pàmies, finalment va arribar el 29è a 12 minuts del Just. Pel que fa a Toda, sembla que la recuperació de la marató i passar a la muntanya està costant i les cames encara no estan adaptades a la muntanya. Després d’un bon inici, el final de cursa es va fer llarg i va entrar el 40è a 15 minuts. De totes maneres és un bon resultat tenint en compte el nivell existent.


Carles Martí, Tavi Fossas i Eloi Pallarès serien un tercer “grupet borgetti” que després d’una molt bona cursa entraren el 73è, 79è i 87è a 23, 26 i 29 minuts respectivament. Insistim en l’agraïment a l’amic Eloi i esperem repetir aventures junts. Molt bona aportació dels tres a l’equip.
Pel que fa al Joan Vidal, molt tocat de l’esquena des de fa dos mesos, va decidir prendre la sortida i aniria acompanyant a la Dolça Ollé. La Dolça es va mostrar molt forta en els primers metres. Tot feia pensar que els sortiria una cursa rodona ja que el tàndem semblava anar sobre rodes. Res més lluny de la realitat. La nostra companya, que ja patia de dolor al turmell, es va veure perjudicada per una rebrincada important en el seu turmell malmès, fet que va obligar a reduir al ritme que es portava. La força de voluntat de la Dolça va fer que aguantés heroicament uns quants quilòmetres més, però després de la primera pujada forta va veure que a la baixada el turmell no aguantava. Desolada la Dolça va renunciar a continuar. Difícil situació pel Joan que va decidir esperar uns minuts a veure si arribava la Bibiana. Al final arribava el 111è a 35 minuts, resultat prou positiu donades les circunstàncies personals i pels problemes amb els que es va trobar al llarg de tota la prova.
                                  
Pel que fa a la Gènia i la Bibiana, destacar la gran cursa constant que va fer la primera, juntament amb el Ramon Barceló, confirmant que aquest any va molt fina i estant entre les millors en tot moment, al final va entrar la 15ena a 21 minuts de la guanyadora Núria Picas. Pel que fa a la Bibiana, que s’està adaptant a la muntanya, la distància i els problemes musculars la van martiritzar. Tot i això cal destacar el gran esperit de sacrifici mostrat acabant una cursa molt dura per ella, la 51ena. El ramon entraria el 136è a 39 minuts.

Per equips van guanyar el CE Callús-Stadion, seguits de AE Mountain Runners del Berguedà i AE Matxacuca, a qui felicitem. També felicitar al nostre amic Just per una nova victòria individual. El nostre equip va quedar vuitè.
Una gran cursa, un gran recorregut, una gran organització, un gran ambient, una trobada amb les grans figures d’aquest esport del nostre país. Genial, felicitats a tots, especialment als guanyadors.


dilluns, 23 d’abril del 2012

I cursa de muntanya Vilabou

Aquest passat diumenge 22 d´abril es celebrava al petit municipi de Vilanova d´Escornalbou la tercera prova puntuable pel circuit de curses de muntanya del Baix Camp. La participació del Borges Trail A.A.E.E.T , degut a que coincidia amb el campionat de Catalunya per equips va ser poca pero això sí, amb molt de resó.




El circuit de la cursa,molt trencacames amb continues pujades i baixades que tenia una longitud de 19.2 quilòmetres i 850 mt. de desnivell positiu acumulat, prometia una jornada atlètica d´alló més entretinguda i exigent per tots els corredors.

L´atleta del Borges Nuri Fortuny , que correrà enguany totes les proves d´aquest circuit i venia de guanyar la setmana anterior la prova d´Almoster, prenia la sortida amb la ferma intenció d´obtenir un resultat que la mantingués en les posicions capdabanteres del campionat. Així doncs faria una cursa tàctica vigilant d´aprop sempre les altres corredores i deixant passar els quilòmetres fins a la meitat del recorregut. En aquesta alçada encapçalaven la cursa la parella formada per l´Esther Valenzuela del Runnersworl i la mateixa Nuri que en un tram de forta pujada aprofitaria per canviar el ritme i marxar en solitari guanyan terreny poc a poc.

Lês coses já poc varen canviar fins a la línea de meta on entraria la Nuri com a guanyadora amb un temps de dues hores i 10 minuts. L´atleta del Runnersworld Tarragona per la seva part, entraria en segona posició a quatre minuts de la guanyadora.


D´aquesta manera i després de les tres primeres curses del circuit queda clar que aquest 2012 el Borges Trail A.A.E.E.T. també donarà guerra en categoría fèmines.


Més informació a:http://www.tretzesports.com/insvilabou/


Cursa Bombers 2012

El diumenge 22 d’abril es va disputar la mítica cursa dels “Bombers de Barcelona”, una cursa de 10 quilometres amb més de 24.000 participants que transcorre pels principals carrers de la capital catalana. A la línia de sortida es trobaren en Xavi Boada, Ivan Estevez i Salvador Martí, tres representants del Borges Trail disposats a gaudir d’una bona matinal esportiva.



A les 10 en punt del mati, i després d’un comte enrere cridat per tots el participant es va donar sortida a la cursa. Els nostres tres participants és van col•locar en el grup de sortida sub-37 i cadascú va agafar el seu propi ritme de cursa. El Salvador, va fer una cursa de menys a més, acabant a un bon ritme i finalitzant en la posició 91 Sènior amb un temps de 36:05, igualment tant l’Ivan com el Xavi van fer una cursa en progressió acabant en la posición 141 Senior i 217 Veterà-35 i amb uns temps de 37:19 i 38:20 respectivament acabant tots ells en la part davantera de la cursa.


Pel que fa a la general masculina el vencedor va ser Ayad Lamdassem, enregistrant un estratosfèric temps de 28:54 seguit per Roger Roca (30:39) i Jose Luis Blanco (30:41). En la categoria femenina la guanyadora va ser Judith Pla amb un temps de 32:43, seguida de Lidia Rodríguez (33:09) i Angela Castelló (36:03).



Durant tot el matí van anar arribant participants a la línia de meta formant una gran marea lila, color de l a camiseta que donava l’organització per córrer la cursa. D’aquesta manera es va donar per finalitzada la Cursa de Bombers 2012, amb una organització excel•lent i un ambient difícilment superable, fent d’aquesta cursa única i indispensable en el calendari de tots els corredors tant de caire popular com professional.

Més informació i totes les classificacions: http://www.cursabombers.com/cms/

dimecres, 18 d’abril del 2012

ALMOSTREK, IV Edició

Aquest passat diumenge, es duia a terme a la vila d’Almoster, la “4a Cursa i Caminada Almostrek”, corresponent a la 2a cursa puntuable per al Circuit del Baix Camp.

En aquesta ocasió, s’hi presentaren en Salva (que debutava amb l’equip), la Bibi i en Tavi. Ni l’Eloi (baixa d’última hora) ni en Xavi, ni el Joan, van participar-hi, baixes ocasionades per molèsties i lesions considerables. Això sí, comptàvem amb una adversària de categoria: la Nuri.

El matí va arrencar fred i amb ganes de ploure, però per sort, poc a poc es va anar arreglant i finalment quedava una temperatura ideal per poder córrer.

Aquest any, la cursa comptava amb una substancial diferència respecte les edicions anteriors, i és que l’havien allargat i endurit de forma considerable: 17,8km i 1.800 m. de desnivell acumulat.

El circuit va ser perfecte, doncs era autènticament de muntanya amb la major part de recorregut a través de senderons, amb baixades tècniques i pujades del més alt nivell. Des d’aquí volem felicitar l’organització en aquest sentit, doncs ens van permetre gaudir d’una bona colla de kilòmetres de muntanya pura, culminats per un seguit de “puja i baixes” constants que els van fer patir de valent.

El que també cal destacar, era la immillorable senyalització en tot moment, que era abundant i molt clara, doncs en els punts d’intersecció importants, comptaven amb personal avisant de la direcció correcte per no perdre’s.

Sembla ser que aquest any han après d’alguns errors d’edicions anteriors. L’únic detall que no va estar a l’alçada, fou que als avituallaments, pel nostre gust, eren molt pobres, on fins i tot mancava el plàtan i les begudes isotòniques: dos elements indispensables en aquest tipus de proves.

Aquest any, l’absència d’en Sergi Casas i un Dani Garcia “tocat físicament”, es va notar molt en l’arrencada, on la sortida va ser més pausada de l’habitual, deixant així més forces per la llarga cursa que es presentava per endavant.


Així doncs, es formaren un grup capdavanter, i un segon grup una mica més endarrerit, on en Salva passava del 2on al 1er, mentre que en Tavi feia a la inversa, i canviava del 1er al 2on, ja que no va poder aguantar el ritme dels primers kilòmetres.

Destacar la bona cursa del Salva, fent una 5a plaça general i 4rt en la seva categoria enregistrant un temps total de 1:29:06.


Pel que fa al Tavi, destacar que en tot moment es va sentir molt còmode i a plè rendiment, encoratjat i amb molt bones sensacions de cara a la cursa de la Talaia de la setmana següent. Aquest doncs, entrava a meta en 19ena posició de la general i 4rt de la seva categoria i amb un temps de 1:37:54.


A La Bibi se li va fer un pèl més dur, tot i comptant amb pujades que a ella encara li resulten interminablement pesades (...) Sap que amb paciència i km a les cames arribarà el dia.
Als trams de baixades per senderons, aigua, terreny humit era on aprofitava per disfrutar-ho més, semblava que comencés a rodar en aquell moment com si res carregada de ganes de fer el que feia, on fins i tot s' escapava un riure cada vegada que no acabava damunt d' una de les cintes negres limítrofs d' arbre a arbre gairebé invisibles, allà si. Finalment entrava a meta en 183ª posició de la general i 22ª de la categoria fèmines amb un temps de 02:26:09.


Els guanyadors de la cursa però, curiosament entraven de la mà, fent exactament el mateix temps, pel que el xip va determinar que en primera posició havia entrat en Toni Calderón i en segona posició en Victor González, fent un temps de 1:26:22.



Web de la cursa amb classificacions i fotos: http://www.tretzesports.com/almostrek12/index.html

                                          I aquest.... serà el futur?





dimarts, 17 d’abril del 2012

Crònica de la 1ª prova de Copa Espanya 2012.

El diumenge 15 d’abril es va disputar a Cuenca la primera prova de la Copa Espanya del 2012, una cursa de 32 quilometres i 1950 mts de desnivell positiu, una cursa que es prometia disputada i al mateix temps ràpida i dura, ja que el recorregut constava de continus puja-baixa, concretament tenia 12 punts alt, ben repartits per tot el recorregut des del primer fins al últim quilòmetre; el recorregut discorria tot pel voltant de la mateixa ciutat de Cuenca, concretament entrava i sortia diverses vegades de la mateixa ciutat, cosa que feia que al públic li fos molt fàcil poder seguir la carrera des de diversos punts.
Uns 300 atletes de totes les comunitats, eren presents a les 8:30 a la línia de sortida, un mati fresc i amb un cel variable que va aguantar durant tota la cursa, al davant de la línia de sortida hi havia gent de molt alt nivell, de nivell mundial ni més ni menys.



Puntualment es va donar la sortida i ja ràpidament i grup es va anar estirant, marcant el ritme al capdavant en Miguel Caballero (Sel. Aragonesa), seguit per en Tofol Castanyer (Sel. Balear) campió del món 2010, i entre ells, en grupet de 10 corredors hi havia en Josep Mª Pijuan del Borges-Trail (Sel. Catalana), aquest grup va aguantar compacte fins al km 5, a partir d’aquí els atletes es van anar distanciant, però sempre aguantant un gran ritme, va ser cap al final quan Luis Alberto Hernando (Sel. Aragonesa) campió del món 2011, que venia remuntant des de darrera, que aconseguia col·locar-se en segona posició. Finalment l’atleta del Borges-Trail, Josep Mª Pijuan, va entrar en desena posició a només 6 minuts del primer, un gran resultat veient el gran nivell que es va congregar en aquesta prova.





La classificació final -masculina



1 CABALLERO,MIGUEL M-ABS ESP 1982 SELECCIÓN ARAGONESA 02:39:22



2 HERNANDO,LUIS ALBERT M-ABS ESP 1977 SELECCIÓN ARAGONESA 02:39:48 26 seg.



3 CASTANYER,TOFOL M-ABS IB 1972 FEDERACIO BALEAR DE MUNTA 02:41:24 2:02 min.



4 RECATALA,RAMON M-ABS ESP 1980 MUR I CASTELL TUGA 02:42:02 2:40 min.



5 BOUALI,EL HABIB M-ABS ESP 1979 CLUB DE MONTAÑA SARRIOS Z 02:42:05 2:43 min.


10 PIJUAN,JOSEP MARIA M-ABS CAT. 1981 SEL CATALANA C. MUNTANYA 02:45:22 6:00 min.







-femenina



1 KORTAZAR,OHIANA F-ABS EUS 1984 BURUMENDI M.T. 03:11:25 min.



2 CONDE,ANA F-ABS EUS 1978 ZORTZIETAKO GAIKAR 03:16:05 4:40 min.



3 ARDID,MONICA F-ABS CAT 1973 SEL CATALANA C. MUNTANYA 03:18:45 7:20 min.



4 DEBATS,RAGNA F-ABS CAT 1979 SEL CATALANA C. MUNTANYA 03:19:10 7:45 min.



5 MARTINEZ,MONTSE F-ABS CAT 1986 SEL CATALANA C. MUNTANYA 03:22:26 11:01 min.







Més informació:


chttp://www.amdolomia.com/carrera/

dilluns, 16 d’abril del 2012

Comença el Circuit a Sanaüja

El passat diumenge vaig tenir l'honor de debutar en competició oficial amb el Borges Trail -AAEET de Valls. Concretament en la primera de les curses del circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC que es va disputar a Sanaüja. La cursa tenia un recorregut de 24,4 km amb un desnivell positiu d'uns 1200 metres i transcorria quasi en la seva totalitat per senderons bastant trencacames.



En els primers trams de cursa, on es corria per una pista forestal plana, com que venint de la marató en asfalt de fa tres setmanes m'és molt fàcil rodar en pla, em vaig posar davant del grup marcant un ritme per sota de 4' el quilòmetre... però en arribar a les primeres rampes de cursa, ja vaig poder comprovar que les cames no estaven encara preparades ni recuperades de la marató per poder portar ritmes de cursa alts en pujada. Vaig buscar el meu lloc i ja cap a mitja cursa i entre els llocs 10 i 15 de la general, vaig anar una estona amb el company de Diedre Jordi Pàmies, fins que en les últimes pujades fortes les meves cames ja no em van deixar seguir-lo més.

Finalment vaig poder arribar a meta en la 13a posició, amb un temps de 2h23'36", que tal i com em vaig trobar d'inici, crec que està prou bé. A més he tret coses positives en aquesta cursa. La primera és que baixant ja no em passa la gent, potser no baixo tant ràpid com els cracks, però almenys ja baixo dignament. La segona és que amb les cames buides des del km 3 he pogut mantenir un bon ritme de cursa durant tots els 24km, fet que m'omple d'optimisme pensant que a mesura que vagi preparant aquests tipus de curses i tingui les cames més adaptades, crec que podré córrer més.





La cursa la va guanyar Josep Cuadrat amb un temps de 2h06' seguit per l'Ahmed El Qayed amb 2h09' i per Sergi Rodríguez amb 2h13'. El company de Diedre Jordi Pàmies va acabar en una bona 11a posició amb 2h22' i l'Eloi Pallarès (Atmosfera Trail) va fer una gran cursa acabant en la 27a posició amb 2h36'. També hi van ser presents els companys Miquel Vigili (Atmosfera Trail), Edu Gonzàlez (Dots-Corredorsvalls.cat) i Àlex Martinez (Dots-Corredorsvalls.cat) amb qui vam compartir expedició i que van tenir tots unes actuacions destacades
Més fotos a: http://www.altasegarra.ces.cat/index.php?usu=7768&clau=2&idioma=cat
Classificacions : http://www.altasegarra.ces.cat/index.php?usu=7768&clau=4&idioma=cat


 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

dimarts, 3 d’abril del 2012

V CURSA DE MUNTANYA, SERRA DE LES FITES

Aquest passat diumenge la Bibiana, el Joan i el Ramon, no teníem excusa i varem acudir a la Pobla de Massaluca (Terra Alta). Allí el nostre company d’equip Robert, juntament amb la majoria de veïns del poble, organitzaven la V Cursa de Muntanya, Serra de les Fites, puntuable pel circuit de curses de muntanya de les Terres de l’Ebre 2012.

La prova consta de dos recorreguts, un d’uns 21 km, amb un desnivell de 600 m+, i un altre de curt la “marxa”de 11,8 km. Entre les dues curses va arribar-se a un total de quasi 400 inscrits, un nou rècord.

El Joan, degut a la greu lesió que està patint va haver d’acontentar-se en animar als seus companys i en acompanyar en els darrers quilòmetres a la seva companya, que també va participar en la cursa. ( MOLTS ÀNIMS, NANO i PACIÈNCIA...)

La Bibiana va decidir-se a última hora per realitzar la cursa més curta. No pensava competir aquest cap de setmana, però finalment, del que realment es tractava era de passar un cap de setmana amb amics i poder respirar esportivitat pels carrers d'un poble ple de caliu, i amb una il•lusió que es palpava pels quatre costats. Un cop acabada la cursa, semblàvem una colla d' amics tots, tant corredors, com organitzadors...molt “xulo”.

Encara a tres segons de donar el tret de sortida dubtava si fer-la caminant des d'un principi, o no, però les cames van marxar com de costum. El circuit li va agradar molt, no era una carrera dura, encara que comptava amb tres desnivells una mica més accentuats i dues baixades molt divertides. Finalment va acabar cinquena fèmina,en un temps de 01.15:42. No contenta amb el resultat i conseqüent d' ell, no dubtarà l' any vinent en tornar-hi.


El Ramon, va fer la de 21km, aquesta com hem dit abans te tant sols 600m de desnivell positiu, la qual cosa la converteix en una cursa ràpida, molt ràpida, massa ràpida.... i encara que es vulgui, costa molt agafar el ritme d’una cursa d’aquestes característiques, si últimament estàs preparant distàncies molt més llargues. Però l’objectiu que li havia marcat el Robert era 01:50h i així es va fer, parant el crono en 01:49:56.


La carrera va està dominada des de bon principi, pel bon atleta de la UEC de Tortosa Ahmed El Qayed, amb un temps de 01:25:19, seguit del Javi Delgado, (Espiridon) que li ha agafat gust a aquestes terres i aquest any repeteix en el circuit, el tercer fora el germà del primer, l’Abderrahim. En noies, la guanyadora fou l’Esther Ríos (independent), seguida de Lucía Caballero (UEC Anoia) i de Gemma Colomer ( ATE Coll d l’Alba).

Destacarem que apart del dia esplèndid que va fer per la pràctica de l’esport, i de l’horari de sortida, les 10h (fantàstic, no cal matinar), la feina feta de part de l’organització, un marcatge correcte, avituallaments on calien i al acabar bon menjar i bon beure. En definitiva una cursa aconsellable a tots els que encara no heu estat per aquestes terres.





Més informació la trobareu a:



http://www.cursaserradelesfites.blogspot.com.es/
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute