dimarts, 5 de juliol del 2011

Nocturna de les Borges del Camp.Sergi Casas intractable.

El passat dissabte al vespre es va disputar a les Borges del Camp, la quarta prova puntuable pel Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya. La prova constava de gairebé15 kmsamb un desnivell acumulat de 1300 m. Un recorregut diferenta al de l'any anterior en alguns trams on predominaven les pistes i amb poc desnivell. Els traçats tècnics i de gran desnivells només es van trobar cap al final de la prova. Aquest fet va posar com a favorits els corredors més rodadors, en detriment dels més tècnics. Es van aplegar uns 180 corredors.

A la graella de sortida hi teníem dos corredors del Borges Trail-AAEET Valls, l'Eloi Borràs i el Biel Secall, presentant batalla des de bon inici trobavem el Sergi Casas (CA Montblanc), Jordi Toda (FACVAC), Dani Garcia (Runspeed Tarraco), entre d'altres. En fèmines comptàvem amb la presència de la favorita Pauita Giménez (L'Esquadra). Estem a la quarta prova del Circuit i la classificació general ja comença a agafar forma.

L'Eloi guanya les copes de dues en dues, je,je,....

De sortida, que va ser en tram neutralitzat per traspassar el poble, semblava que hi havia cert respecte entre els capdavanters. Va ser un miratge, quan la moto va donar el tret de sortida es va acabar el bròquil. Dani Garcia semblava que tenia pressa i va fer un intent d'escapada. Darrera, tots els favorits van anar incrementant el ritme fins atrapar-lo. És en aquest moment quan Sergi Casas marxa amb Jordi Toda, seguits de prop per l'Eloi, Biel, Dani i David Adan (Pedala.cat). Després del km 3 comença un tram pla amb lleugera pujada per pista que fa que els més atletes puguin fer de les seves, aquí és on el Biel pateix més i va cedint terreny. Per contra, l'Eloi que és més polivalent i està finíssim se sent còmode i no cedeix gaire de Toda i Casas. La quarta posició l'agafa el David Adan, que no la deixarà fins al final. El segueixen el duet format pel Dani i el Biel fins que el Dani acaba també deixant al nostre corredor. Darrera venia un grupet encapçalat per l'Adrià Santaella (Tarragona Fondistes). No serà fins el km10-12 que trobaren una pujada i baixada tècnica i de gran desnivell. La cursa però ja estava sentenciada, ja era massa tard per tal que hi hagués canvis al capdavant, al final Casas s'imposava amb 1h03'28'', seguit de Toda a un minut. El jove Eloi Borràs, després d'una gran cursa molt constant arribava tercer amb 1h05'37'', seguit de David Adan a poc més de dos minuts. Biel Secall aconseguia passar a la cinquena posició amb 1h10'41'' després d'un bon descens i aprofitant uns problemes musculars del Dani, que entraria sisè a un minut. En fèmines la victòria va ser per la Paquita Giménez amb 1h29'33''.

Els primers corredors no van haver de fer ús dels frontals. Val a dir que el circuit va ser dels més ben marcats del Circuit, cosa que sempre és d'agrair. En arribar hi havia menjar i beure a dojo i una bona dutxa. El líder indiscutible del Circuit és el Sergi Casas que es manté intractable.