dimarts, 7 de juny del 2011

Paüls 2011. Piju reapareix

Aquest passat diumenge 29 de maig es va celebrar al poble de Paüls una nova edició de la cursa de muntanya amb un recorregut  impressionant, que amb tant sol 23 km acumula gairebé 4.000 metres de desnivell, en els que s’havien de superar quatre pics emblemàtics per sobre dels mil metres d’altura, Mola Grossa, Piló del Montsagre, Punta de l’Aigua i Joan Gran. Suficient per posar a prova la resistència dels millors corredors de l’especialitat que es van desplaçar a aquesta preciosa població del Baix Ebre, enclavada al bell mig del Massís del Port.
Uns 300 atletes van prendre la sortida en una matinal que va començar sent calorosa i que feia suar de valent als corredors durant les primeres pujades, així als primers quilometres un grupet de tres corredors marxava al capdavant a un molt bon ritme, el grup el formaven en Remigio Queralt del “running team-la Fuma”, en Josep Mª Pijuan del “Borges Trail” i en Francesc Jove del “Pedala.cat”, després de coronar el primer cim el grup ja va quedar reduït als dos primers, que anaven mantenint en ritme elevat, però poc a poc en Remigio es va anar escapant i guanyant un avantatge que al final de la cursa seria de 1min. 19seg. respecta al segon classificat que va ser en Josep Mª amb un temps total de 2h 25min. i finalment en tercera posició va entrar en Ahmed El Qayed amb un temps de 2h 29min. 56seg. que bon coneixedor del terreny va fer una cursa de menys a mes.

Pel que fa al Tavi, va començar amb molt bones sensacions, però amb una cursa tan llarga, -no saps mai com reaccionarà el teu cos-, i així va ser. A partir del km 19, va començar a notar la duresa de la muntanya, que juntament amb la lesió de turmell que arrossegava de Vilaplana, van passar factura, perdent el bon ritme i perdent posicions ràpidament. Tot i així, en Tavi va tardar 3h20m entrant en 63 de la cat.general i 44 de la seva categoria. En defeinitiva molt satisfet per haver pogut acabar relativament bé, una cursa tan dura i emblemàtica com aquesta.
I per últim, agraïr a la unió excursionista de Tortosa que ens hagi permès disfrutar d’aquest entorn tan agradable, i com sempre destacar la seva impecable organització.