QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 24 de maig del 2011

CURSA PREMI ILLA ANDORRA LA VELLA.

Matí perfecte als carrers d’Escaldes i de la capital per reivindicar la pràctica de l’esport i resposta mul­titudinària de la família esportiva i no esportiva del país a la Segona cursa popular Illa Car­­lemany.
A manca del recompte definitiu de dorsals, unes 1.500 persones –més que en l’edició an­terior– es van donar cita a tocar d’Illa Carlemany per córrer una prova integrada en el Dia de l’esport per a tothom, una iniciativa que també va tenir activitats per als més petits i arrossada al Camp del Consell, on acabaven els recorreguts. El bon temps va acompanyar l’ambient festiu i l’organització va millorar respecte de l’any passat, quan es va veure superada pel nombre d’inscrits. Aquest cop la sortida va ser més controlada i no hi va haver retard ni grans cues per recollir els dorsals.
Cares conegudes de l’esport però també d’altres àmbits –el ministre Jordi Cinca o l’actor Isaak Férriz– van  córrer i reivindicar l’esport com a font de salut. També hi va haver fins so­lidaris, ja que la recaptació per la venda de samarretes commemoratives anava al banc d’aliments de Càritas, tal com deia el lema de la jornada. Mou-te per la teva salut - Mou-te pel banc d’aliments. Malgrat que aquest cop importava menys, hi va haver classificacions i vencedors. A la cursa llarga –cinc quilòmetres– masculina els atletes Marcos Sanza i Toni Bernadó es van repartir el primer lloc amb idèntic temps (14’32”), mentre que en dones la vencedora va ser Sílvia Felipo. L'atleta Robert Tarragó del Borges Trail puja al podi en la 10ena posició i 3er de la seva categoria amb un temps de 16'30 per recorrer els 5000m.  Els guanyadors infantils en dos quilòmetres van ser Jèssica Freitas i Nil Graells. La ministra d’Eduació, Joventut i Esports, Roser Suñé, va posar en relleu que “el dia és una festa compartida, de gent de totes les edats” i va advocar per conservar-ne l’esperit. “Un missatge en què es planteja l’esport com a activitat per a tots en la mesura de les seves condicions”.

dilluns, 16 de maig del 2011

CURSA DE MUNTANYA DE VILAPLANA

CURSA DE MUNTANYA DE VILAPLANA
Quatre premis pel Borges Trail-AAEET Valls

Aquest passat diumenge es va disputar a Vilaplana la tercera prova puntuable pel Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya. Uns 175 corredors van prendre part de la prova que sortia de Vilaplana en direcció a la Mussara pel camí de les Tosques i baixava pels Garrigots. En total van sortir uns 15 kms i 1500 m de desnivell acumulat. Una bona matinal, després de les intenses pluges de dissabte, la muntanya es mostrava ufanosa. El vent de les últimes hores va poder assecar els trams pedregosos per poder fer les delícies dels més baixadors.
Pel que fa a la nostra expedició, cal dir que va ser important. Per una banda el debut de l'Eloi Borràs, acompanyat de Biel Secall, Xavi Prim, Marga Arbós, Tavi Fossas i Sergi Tous.Moltes cares conegudes, com sempre i la presència d'algun asfaltero com el nostre amic del FACVAC Jordi Toda.
El tret de sortida es va donar a les nou i de bon inici Sergi Casas (CA Montblanc) va començar el seu monòleg habitual. Seguidament es va formar un grupet format per Jordi Toda, Eloi Borràs, Xavi Prim, Biel secall, Dani Artero, Dani Garcia, entre d'altres. Jordi Toda va fer un intent de trencar amb l'hegemonia de Casas però de seguida va ser atrapat pels seus perseguidors. Un cop es va entrar a les Tosques el trio format per l'Eloi, Biel i Toda incrementa el ritme i es distancia,seguits per Prim, Artero i Dani. Més endarrera, Tavi Fossas, que no té bones sensacions, es manté més endarrera, on també hi havia el Sergi. La Marga, a provar sensacions en muntanya es trovaba molt ben situada en fèmines.
Arribats a la Mussara, el trio es trenca, el Biel i l'Eloi baixen com un tiro i deixen a Toda, que ja està a la vista de Xavi Prim. En un tram pla l'Eloi ataca de valent i deix al Biel, que manté un estira i arronsa amb el Jordi Toda. Xavi Prim intenta contactar amb ells. El Xavi també va mantenir un bon frec a frec amb el Dani Artero.
Finalment la cursa va ser guanyada per Sergi Casas amb 1h7'02'', que de moment no té rival en aquest Circuit. En segona posició un debutant Eloi Borràs, que ha presentat uns credencials espectaculars i que amb dinou anys pinta molt i molt bé. Puja molt lleuger, vola en pla i baixa com un jabalí, està entrenant amb molt de seny,....què més es pot demanar?. Grandíssima incorporació al Borges Trail-AAEET Valls. Els últims quilòmetres no eren gaire tècnics, fet que va afavorir Jordi Toda, que va fer un final per sota de tres i entrava tercer, seguit de Biel Secall. Prim entrava el sisè, la Marga entrava tercera fèmina, un bon resultat de la nostra corredora que prepara l'assalt al Pedraforca. Tavi Fossas, per la seva part, no va tenir un bon dia, afegit amb una caiguda que li va malmetre un turmell. Tot i això va acabar en 22ena posició. Destacar el paper del Sergi Tous que, tot i perdre's va poder arribar el 55è.
Una gran matinal on l'equip va aconseguir quatre premis, debut genial de l'Eloi, consolidació del Xavi i del Biel a les aspiracions al podi final del Circuit, bones sensacions de la Marga i,...un altre dia serà del Tavi.

Classificacions:
      1. Sergi Casas CA Montblanc 1:07:00
      2. Eloi Borràs Borges Trail-AAEET Valls 1:11:00
      3. Jordi Toda FACVAC 1:12:38
      4. Biel Secall Borges Trail-AAEET Valls 1:13:07
      5. Dani Artero Cex la Canonja 1:14:17
      6. Xavi Prim Borges Trail-AAEET Valls 1:15:37
22.Tavi Fossas Borges Trail-AAEET Valls 1:23:26
55.Sergi Tous Borges Trail-AAEET Valls 1:30:25
99.Marga Arboç Borges Trail-AAEET Valls 1:38:39

dijous, 12 de maig del 2011

IV MITJA MARATÓ DE MUNTANYA DE LA FAIADA

El passat diumenge, 8 de Maig, fou la primera cita de la Copa Catalana de Curses de Muntanya, la 4ª Mitja Marató de Muntanya de la Faiada, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça. El lloc de partida va ser al poble de Pont de Suert, concretament, a l’Escola Catalana d’Esports de Muntanya (ECEM). A les 9’30h. es va donar el tret de sortida a 118 corredors/es. De bon matí, els hi esperaven 23 quilòmetres, aproximadament, 1350m de desnivell positius, i bon temps, després del fort xàfec del dia anterior. Fet que complicaria el terreny de la cursa: enfangat i lliscós, difícil per alguns/es, i un alicient per d’altres.

Del nostre equip hi van córrer en Ramon i la Gènia. Per ella era la prova de foc per poder observar d’aprop com respondrien els seus genolls i agafar-s’ho amb calma i bons aliments. Ja, des d’un bon principi, sortint de la vila, els esperava una pujada de camí empedrat, estret, que demanava anar un darrere l’altre, uns més impacients que d’altres i avançaments múltiples.. Més endavant, el camí s’anava eixamplant fins endinsar-se en un bosc, humit i plè de vegetació que anava ascendint fins arribar al punt més alt: el massís de la Faiada, amb 1701m d’altitud màxima.
En Ramon va començar conservador, apretant, en certs moments, però preferint mantenir la constància, cosa difícil, però l’experiència és un grau. En el cas de la Gènia, sensacions diverses, després d’una recuperación, tornar a agafar el ritme i adaptar-se al terreny i a l’exigència és un gran què, però, alhora, una bona motivació. De totes maneres, el gaudi dels paratges feia més fácil el cansanci.

La baixada, per a tots els gustos, salvatge, ombrívola i assolellada. Corrent per prats molls, roques calcàries, camins plèns de fulles, que no saps mai què t’espera a sota…. güaitant , en tot moment, on posar el peu per no lliscar o quedar ben xop dins d’un toll plè de fang. En el trancurs d’aquesta, quan faltaven 2 quilòmetres, aprox., per arribar a meta, la Gènia, baixant còmodament, va patir una forta rebrincada, causant-li un esquinç. Aprofitar l’avinentesa, per donar les gràcies a l’Oscar, veí de Perafort i company d’en Xavi, membre de l’equip, que li va donar suport. Per sort, va poder finalitzar la cursa.
En Ramon va arribar a meta, al mateix lloc on s’havia près la sortida, amb un temps de 2h. 38’; i la Gènia, amb un temps de 3h. 15’. En aquesta ocasió, els guanyadors, tant masculí com femení, foren l’Èric Díaz Martín (Exclusive Castellterçol), amb un temps de 2h. 04’.; i la Ragna Debats ( C.E. Xerta – Delta Spa), amb un temps de 2h. 33’. Enhorabona a tots ells.

Per veure els resultats: http://www.elpontdesuert.com/filesimagina/noticia/archivos/ResultatFaiada2011_Parcials.pdf

dimarts, 10 de maig del 2011

CURSA DEL PONT, DELTEBRE

Aquest diumenge es va celebrar la 1a cursa del pont a Deltebre, era una cursa de 10km, molt plana.
El dia abans de la cursa havia estat el dia de Berrús a la Pobla de Massaluca, un dia on tota la gent de la Pobla anem i m'incloc jo també,  de Romeria caminant fins a l'ermita de Berrús, es surt en processó a les 6h30 del mati i caldrà afrontar 13km d'anar i 13km de tornar, els de tornar no els podem fer tots degut a la forta pluja que caurà.
Això em va bé com a recuperació activa, però la pluja i mullar-me fan que el diumenge dubti si anar o no anar a a Deltebre ja que el mal de gola i de cap son constants, però ja havia fet la inscripció i feia bon dia, així que m'aixeco i a les 8:15 ja estic en marxa.
Només arribar a Deltebre ja em perdo per dintre del poble i he de preguntar com arribar al pont nou que uneix St. Jaume i Deltebre, anava bé de temps i arribo just una hora abans de començar, temps per anar en calma, recollir el dorsal, anar a fer un cafè, etc.
Una de les primeres cares conegudes és Xavi Royo, després calentant ja em trobo en mes cares conegudes.
La sortida estava prevista a les 11h i així que a falta de 15min ja veig un altre crack, Ferran De Torres i per darrera apareis Kiko Marti entre alguns altres, i penso deunido, avui disfrutarem corrent.
El meu ritme de competició no sabia quin seria, ja que en 5 mesos sols he fet 2 curses i em falta molt ritme, jo intentaré fer-ho el millor possible sense capficar-me massa amb el ritme, decideixo anar per sensacions.
Només sortir el ritme ja és molt alt, però em trobo bé, marxem un grupet de 4 o 5 corredors, cap al km 3 s'escapen els 3 primers i jo em vaig quedant i m'agafa Xavi Royo  amb qui comparteixo viatge un parell de km, amb un petit canvi em deixa i jo el vaig veient tota l'estona a uns 150m, no vull arriscar, no sé com estic ni com el meu cos reaccionarà, pot ser que em vagi bé o pot ser que em quedi clavat, llavors millor aguantar el ritme i quedar-me en les bones sensacions que estic tenint.
Al final un recorregut moly planer que consegueixo fer els 9k450m que em va marcar el GPS amb un temps de 34'20'' i acabant 5è de la general.
Llàstima d'aquest metres que em surt que faltaven, segons conversa mantinguda amb un dels organitzadors no son tants els metres que faltaven, segons ells uns 200 metres, faltarà veure com s'acaba.
Finalment content per la progressió que vaig tenint i el ràpid que vaig agafant el ritme, ja que no vaig notar cap molèstia ni al genoll que es el que em preocupava ni a cap part. Com deia aquell, a la propera mes i millor!
Diari de Tarragona, 10-5-2011

divendres, 6 de maig del 2011

CURSA DE L´ERMITA DE SANT JOSEP

Aquest passat primer de maig es va celebrar un altre edició de la cursa de l´ermita de Sant Josep a Montblanc.
Com no podia ser d´altre manera Borges Trail també hi va tenir representació aquest cop amb el Xavi Prim.
La cursa, amb um recorregut força planer de 10 quilòmetres, tenia la sortida i arribada a l´ermita de Sant Josep.
Amb um ambient formidable i una inscripció de mês de 400 atletes, es donava la sortida puntualment a lês 10 del matí. Ja des del començament es formava un grupet de tres corredors
amb el Jordi Toda el Sergi Casas i en Manuel Torres que imposaven un ritme fortíssim passan pel quilòmetre 2 amb un temps de 6 minuts i 9 segons. D´aprop els seguia el jove atleta del Facvac Eloi Borras i una mica mes endarrerits el grup perseguidor del que en formava part en Xavi Prim.

A mitja cursa i sense afluixar el ritme del davant el Manuel Torres de l´esportiu Penedés començava a agafar uns metres que al final serien decisius. Pel darrere d´ell en Sergi i el Jordi mantenien les diferències amb els perseguidors que feien la seva guerra particular.
Finalment el Manuel Torres creuava la linea de meta en primera posició amb un temps de 34,01. Darrere d´ell completaven el podi en Sergi amb un temps de 34,44 i el Jordi Toda amb 35,08. El Xavi per la seva part entrava en sisèna posició de la general i primer de la seva categoría amb un crono de 36,53.
 La matinal atlètica finalitzava amb l´entrega d´obsequis a tots els participants i els premis als primers classificats d´una cursa que una vegada més va ser tot un èxit.


diumenge, 1 de maig del 2011

Tot i no ser un circuit propici per els entrenaments que ara porta, el passat diumenge el Carles és va desplaçar fins a ST. Pere i ST. Pau ( Tarragona), per participar a la cursa del pont del diable de 10 quilòmetres pels voltants del famós aqüeducte, i amb l’objectiu recaptar fons per els afectats pel terratrèmol i tsunami del Japó, més de 400 corredors van iniciar la carrera.

Ja de bon principi la carrera és va trencar pels corredors més ràpids, ja que el poc desnivell que hi havia, feia preveure que en menys de 40 minuts els primers arribarien a meta. 

En Carles va sortir conservador però als pocs quilòmetres ja anava situat entre els 20 primers, però el pitjor encara estava per arribar ja que passats els primers 7 quilòmetres,i ja amb un ritme bastant més elevat del que ell té, el cos va dir prou i cursa li va passar factura acabant la cursa quasi bé sense alè, tot i això és va poder classificar en 24ª posició amb un temps de 45minuts i 21 segons.

Agrair a l’organització el bon tracte i felicitar-los per col·laborar amb el Japó, també agraïments als companys/es que hem van enredar a participar d’aquesta cursa, ja que tot i no haver-hi el desnivell que un s’espera en una cursa de muntanya, vaig descobrir uns indrets molt interessants per sortir a entrenar a Tarragona. 




Classificació:
1 MOHSEEN EL HADDAD 1 00:37:25 00:37:25 Senior M R1UNNESRSWORLD TARRAGONA
2 JAVIER JAIMES GAITAN 2 00:38:17 00:38:17 Senior M R2UNNESRSWORLD TARRAGONA
3 MANUEL TORRES ALCAZAR 4 00:38:42 00:38:42 M 40 3 ESPORTIU PENEDÈS
………………
24 CARLES MARTÍ CANTÍ 202 00:45:21 00:45:21 Senior M 17 BORGES TRAIL AAEET
Més informació: http://www.cursapontdeldiable.com/

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute