dimecres, 3 de novembre del 2010

JOSEP Mª PIJUAN GUANYADOR DEL CIRCUIT CATALÀ DE CURSES FEEC

MARATÓ DE SANT LLORENÇ SAVALL.

16a edició de la 1ª Marató de Muntanya de Catalunya.

Aquest passat diumenge dia 31 d’octubre, es va celebrar a Sant Llorenç Savall una nova edició de la Marató de Muntanya, que formava part del calendari del VIII circuit català de curses de muntanya 2010.

Diumenge, després de canviar l’hora i poder dormir una horeta més, en Josep Mª Pijuan del BORGES TRAIL, es va presentar a Sant Llorenç, per disputar la marató, 42.470 km i 3449 mts de desnivell acumulat.

El dia es llevava fresquet i humit, ja que de tant en tant queia un ruixadet. A les 07:15 puntualment es donava el tret de sortida a la cursa femenina, i 15 min. més tard a les 07:30 ho van fer els homes.

Allí al capdavant hi havia en Just Sociats, Pere Aurell, Pedro Ordoñez, Xavier Valldeoriola,..., gent d’alt nivell.

Només sortir en Pedro va començar a marcar el ritme, i el grup quedava ja reduït a 6 persones, entre ells l’atleta del Borges Trail. El grup es va reduïr encara més en l’ascens al cim de la cursa, a la Mola, a 1104 mts d’alçada, on en Sociats va passat el primer seguir a pocs metres per Ordoñez i una mica més endarrere venia l’Aurell, i a 4 minuts ho faria Pijuan en solitari

Durant el descens Aurell atraparia a Sociats, i en la baixada més tècnica, Ordoñez aniria quedant despenjat. Al voltant del km 32 Pijuan estava a 1 min. del tercer classificat, i no seria fins al km 40.5 que aconseguiria atrapar-lo, però ja en l’última baixada un petit canvi de ritme li va donar a Ordoñez una distància de 8 segons per poder acabar en tercera posició.

La primera posició també es va decidir en els últims dos quilòmetres, on Sociats va poder deixar a l’Aurell, qui l’havia acompanyat durant quasi tota la cursa.