dimecres, 29 de setembre del 2010

IV PUJADA AL MONTSIÀ. MEMORIAL FRANCESC BORT "MADRO"

La premsa parla per si sola...
(Diari de Tarragona. 27 de setembre 2010)

Aquest passat diumenge 26 de setembre, a la poblacio d’Alcanar es va dur a terme la quarta edició d’una cursa que ja va agafant solera a les terres de l’Ebre, en aquesta ocasió la prova estava dins del calendari del Circuit Català de Curses de Muntanya (FEEC).

La prova constava d’un recorregut técnic de 31 km i uns 3600 mts. de desnivell acumulat.  Durant tot el recorregut es podia gaudir d’unes vistes magnífiques del delta de l’Ebre, les muntanyes dels Ports, el principi de la provincia de Castelló i sempre de reüll es podia veure el mar. La matinal es presentava fresca i amb una mica de vent, però es va arreglar i va acabar fent un dia fantàstic.

La cursa, amb més de 200 participants, va començar puntualment a les 08:15 per als homes i 15 min. abans per les dones. Ràpidament desprès de deixar Alcanar i uns quants metres d’asfalt ja s'entrava en terreny muntanyós. Molta part de la cursa va transcórrer per sender, destacant trams molt técnics des del km 9 (Bassa Blanca), fins al km 18 (Torreta).

El capdavant de la cursa estava format per un petit grupet de 4 corredors, Josep Mª Pijuan del Borges Trail, Xavier Sanchez de UEC Anoia, Juanjo Oliva i Josep Bel del AE Alcanar. Després de coronar el sostre de cursa el grup es va reduïr a tres, i al km 21 es va quedar el tercer component, i aixi els últims 10 km en Xavier Sanchez i en Josep Mª Pijuan van anar junts alternant les posicions, i arribant gairebé junts a meta.